Tortellini cu branza, ciuperci si usturoiIngrediente:
250 grame tortellini, fierte si scurse de apa
1 lingura de ulei
200 grame ciuperci feliate
2-3 rosii, taiate felii subtiri (cu tot cu sos)
branza rasa (de preferinta parmesan)
sos din cateva frunze de busuioc tocat marunt si 3-4 catei de usturoi pisati
Preparare:
Incingeti uleiul in tigaie la foc potrivit si adaugati ciupercile. Dupa 5 minute, adaugati rosiile si amestecati mereu pana incepe sa fiarba. Dati focul la mic si mai lasati 5 minute. Se serveste peste tortellini, cu branza rasa deasupra.
Tortellini carbonara Nu voi pretinde ca cea prezentata de mine aici e reteta originala, dar garantez ca e o reteta foarte buna si ca va vor iesi niste paste minunate
Aveti nevoie de:
- o punga de tortellini (eu am ales din cei umpluti cu sunca)
- 200 de grame de bacon
- 2 oua
- 200 de grame de cascaval ras
- parmezan
- busuioc
- condimente
Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei.
Se taie baconul marunt si se prajeste in cativa stropi de ulei; cand se rumeneste, se scoate pe hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.
Se bat ouale ca pt omleta si se amesteca cu cascavalul ras, parmezanul, condimentele si busuiocul.
Cand pastele sunt fierte, se scurg de apa si cat sunt inca calde se pune peste un cubulet de unt. Se amesteca si se tin pe foc mic, apoi se pune peste amestecul de oua, amestecand in continuare.
Cand ouale se prind, pastele sunt gata si numai bune de mancat. Se mai poate adauga cascaval ras si busuioc.
http://gospodini.blogspot.com