|
| Despre mutismul electiv | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Despre mutismul electiv Lun Noi 14, 2011 11:43 pm | |
| Copii cand sunt mici se impart in doua mari categorii: copii vorbareti, care cat e ziua de lunga vorbesc atat la gradinita, casa sau in parcuri si copii timizi, carora le este teama sa vorbeasca cu ceilalti. Teama copiilor de a vorbi cu alte persoane necunoscute dar liber cu membrii familiei poate fi doar o fobie sau un caz de mutism electiv. Mutismul electiv este intalnit la copii cu varsta cuprinsa intre sase si noua ani.Studiile arată că sunt afectaţi mai puţin de un copil la o 1000.
Cateva dintre caracteristicle mutismului electiv: - irascibilitate, - incapatanare excesiva, - refuzul in tot ce ii ceri: sa manance, sa invete, sa se joace, etc.
Ce se intampla in cazul in care nu ne dam seama la timp? In acest caz pot aparea grave probleme in exprimare, nu poate retine informatiile de la scoala, reducrea vocabularului, etc.
Mare parte dintre copii cu mutism electiv dupa câtva timp, îsi revin. Un studiu efectuat de Kolvin si Fundudis 1981 pe o perioada de 5-10 ani, au observat ca 1/2 din copii cu mutism electiv si-au îmbunatatit comportamentul. Nu s-au efectuat studii si la adult, dar experienta si observatiile altor autori ne face sa fim neîncrezatori mai ales în formele severe si trenante, în care sunt evidente trasaturile dezarmonice de personalitate.
sursa copiisimamici.ro | |
| | | carmen Prietena cu traditie
Varsta : 49
| Subiect: Re: Despre mutismul electiv Mar Noi 15, 2011 9:48 pm | |
| Interesant. Al meu pustiu are momente cand nu vrea sa vb cu tine, mimeaza din buze... momente cand vorbeste continuu... de zici ca a intrat in priza | |
| | | | Despre mutismul electiv | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |