|
| Candida vaginala | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Candida vaginala Sam Sept 18, 2010 8:30 am | |
| Candida verifica-ti sanatatea
Generalitati Candidoza la nivelul zonei vaginale este primul lucru la care se gandesc femeile atunci cand aud de termenul "vaginita". Candidoza este produsa de o specie de ciuperci numita Candida. Candida populeaza in mod normal vaginul dar si cavitatea bucala si tractul digestiv atat la femei cat si la barbati. In cazul unui organism sanatos, microorganismele cu rol de protectie existente in flora vaginala mentin un ph acid care stopeaza dezvoltarea bacteriilor patogene. In mod normal, candida exista pe tegumentele si mucoasele organismului. Candidoza apare atunci cand imunitatea organismului este dezechilibrata (diminuata). Flora saprofita de candida (care se gaseste in mod nomal in organism) se transforma intr-o flora patogena.
La femei, infectia cu candida se manifesta prin: - prurit accentuat - usturimi in timpul urinarii - dureri in timpul contactului sexual - scurgeri branzoase-albicioase - inrosirea si inflamarea labiilor mici. Aceste simptome se intensifica inaintea menstruatiei.
La barbati, infectia micotica cu candida se manifesta prin: - prurit accentuat - inrosirea si inflamare - depuneri albicioasa si branzoase pe gland - mici bubite rosii pe gland (iritatii). Secretia albicioasa se poate extinde la perineu, la plicile inghinale, interfesier unde tegumentul se poate inflama. Deseori candidoza provoaca cistite, pielite, uretrite. Candida se poate transmite in timpul actului sexual. Chiar daca partenerul nu prezinta manifestari, tratamentul trebuie urmat intrucat exista riscul reinfectarii. Pe durata tratamentului trebuie evitate contactele sexuale (chiar si cele protejate).
Factorii de risc pot fi: - un tratament recent cu antibiotice. De exemplu, in cursul unui tratament cu antibiotice pentru o infectie, este distrusa flora saprofita ce mentine un echilibru al candidei in organism. Astfel, aceasta se dezvolta prea mult si determina aparitia unei infectii. - diabetul zaharat necontrolat datorita persistentei nivelului crescut al glucozei in sange si in urina este favorizata aparitia acestei afectiuni. - sarcina cu modificarea nivelurilor hormonale. Alti factori implicati: - contraceptivele orale - tulburari ale sistemului imun - tulburari endocrine sau tiroidiene - terapia costicosteroida.
Tratament Candidoza se trateaza de obicei prin administrarea pe cale intravaginala a medicamentului. Acesta se poate prezenta sub forma unei creme sau a unor ovule. In multe dintre cazuri este necesara si administrarea orala de medicamente antimicotice. Preparatele medicamentoase se vor folosi in aplicatii locale. Urmatoarele medicamente sunt eficiente in tratamentul vulvovaginitei candidozice: - clotrimazol, care se poate administra sub forma de crema (o aplicatie pe zi timp de 7 zile, putandu-se prelungi pana la 14 zile in cazurile refractare la tratament) sau ovule vaginale (un ovul pe zi timp de 7 zile sau 2 ovule pe zi timp de 3 zile) - miconazol, ce se poate administra sub forma de crema (o aplicatie pe zi intravaginal, timp de 7 zile) sau ovule (1 ovul pe zi timp de 5-7 zile) - ketoconazol, ce se administreaza fie oral (1 capsula pe zi timp de 5 zile - avantajul tratamentului oral este acela de eradicare a rezervorului de candida din tractul gastrointestinal) fie sub forma de ovule (un ovul pe zi intravaginal timp de 5 zile) - nistatin, ce poate fi administrat sub forma de ovule (un ovul pe zi timp de 7-14 zile) sau oral. In general, vulvita candidozica raspunde la administrarea de creme, in timp ce pentru vaginita candidozica este preferabila administrarea de ovul intravaginal. Bolnavele cu vulvovaginite recurente sunt greu de tratat. Infectiile recurente sunt rezultatul: - scaderii imunitatii - reinfectiei. Nu exista o schema terapeutica fixa pentru infectiile recurente. Unele studii au sugerat necesitatea tratamentului oral pentru a distruge candida de la nivelul tractului digestiv, scazand astfel incidenta recurentelor. In principiu, in cazul vulvovaginitelor candidozice recurente se recomanda: - terapie locala imediat inainte de menstruatie, doua cicluri succesive - nistatin oral sau ketoconazol oral - terapie locala cu unul dintre preparatele respective timp de 7-14 zile - acidifierea vaginului - tratamentul partenerului cu aplicatii locale de creme de 1-2 ori pe zi.
Tratamentul se efectueaza concomitent la ambii parteneri sexuali. Tratamentul cu antimicotice trebuie sustinut si de o foarte buna igiena locala prin spalaturi zilnice (chiar de mai multe ori pe zi) cu sapunuri care sunt neutre sau bazice, spalaturi in care s-a dizolvat bicarbonat de sodiu (chiar din cel alimentar - 2 - 3 linguri dizolvate in apa), solutii antiseptice pentru spalaturi vaginale din comert.
Profilaxie Recomandari: - poarta haine lejere facute din materiale naturale (bumbac, lana, matase) si evita umiditatea in zona genitala - evita purtarea pantalonilor prea stransi - nu utiliza irigatorul vaginal (acesta distruge flora bacteriana saprofita) - limiteaza utilizarea deodorantelor feminine - limiteaza utilizarea tampoanelor la perioadele cand acestea sunt strict necesare - schimba-ti hainele umede (in special costumul de baie), cat de des posibil - evita baile cu apa fierbinte - spala lenjeria in apa fierbinte - urmeaza o dieta bine echilibrata - consuma iaurt si evita painea si produsele de panificatie - daca suferi de diabet zaharat, mentine-ti glicemia cat mai aproape de valoarea normala. Daca remarci aparitia unor infectii cu candida repetate, consulta-ti medicul. Este necesara efectuarea unor teste pentru a fi excluse anumite afectiuni. | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Candida vaginala Sam Sept 18, 2010 8:32 am | |
| Prevenirea candidozelor vaginale In cazul in care v-ati confruntat deja cu un episod infectios, cunoasteti deja simptomele sugestive pentru candidoza: prurit genital, senzatie de usturime, secretie alb-galbuie, si uneori chiar dispareunie (durere resimtita la contactul sexual). Desi nu este intotdeauna usor de evitat contactarea unei astfel de infectii, specialistii ne fac totusi cateva recomandari utile, menite sa ne ajute sa reducem riscurile unei eventuale recurente a candidozei. Printre cele mai eficiente se numara si cele prezentate in continuare.
Lenjeria de bumbac Specialistii sunt de parere ca lenjeria are un rol foarte important in perpetuarea infectiilor, in favorizarea si intretinerea lor. Lenjeria este in contact direct cu zonele intime si poate favoriza sau nu ventilarea corecta a intregii regiuni. Doar lenjeria din bumbac (material natural) poate avea un astfel de avantaj, doar ea poate impiedica formarea unui mediu local umed.
In cazul in care este mai greu sa purtati tot timpul lenjerie din bumbac si preferati materiale mai senzuale, este totusi de preferat sa alegeti lenjeria care are cel putin intaritura interna din bumbac. Chiar si un amanunt atat de nesemnificativ poate avea un rol deosebit de important. In general, sunt agreate toate tipurile de lenjerie intima care pot favoriza si intretine existenta la nivel genital a unui mediu cat mai uscat. Tot ce mentine umezeala favorizeaza candidoza.
Haine adecvate Chiar daca par la moda, colantii nu sunt cele mai indicate piese de imbracaminte in cazul in care va confrunati cu candidoza. Acestia ar trebui evitati, la fel si orice alta piesa vestimentara prea stramta (blugi, pantaloni scurti). Daca garderoba trebuie regandita din cauza acestei probleme, cel mai bine ar fi sa alegeti haine mai largi, fuste, care sa va permita sa pastrati local un mediu aerisit si uscat.
Ciorapii de nylonSus Ciorapii de nylon favorizeaza transpiratia, mentin umezeala si pot constitui prin aceste doua efecte factori de risc in proliferarea conditiilor propice dezvoltarii candidozei. Daca insa nu aveti alta solutie, este indicat sa cumparati ciorapi cu intaritura din bumbac, deoarece acesta poate sa mai absoraba din umezeala, poate sa mai reduca din efectele nefavorabile ale transpiratiei induse de acest material sintetic (nylonul).
Dupa piscina sau aerobic Fie ca este vorba de costumul de baie ud, fie ca este vorba de echipamentul de sport in care ati transpirat excesiv, este esential sa va schimbati de aceste haine cat mai repede posibil. Umezeala pe care ele o pastreaza, chiar si in regiunile intime, este principalul factor care va stimula dezvoltarea infectiei.
Produse de ingrijire intima Oricat de mult le-ati agrea, oricat de mult va place sa le cumparati si nu va mai saturati de mirosul lor placut, astfel de produse nu sunt deloc pe placul specialistilor. Lista neagra include tot ce se afla pe lista de produse must have pentru o baie cat mai placuta si pentru o igiena intima cat mai corecta (sau cel putin asa credem noi) si anume: geluri de dus parfumate, creme de baie, lotiuni intime, spumante de baie, pudre parfumate si chiar sprayuri pentru zonele intime.
Toate acele substante care noua ne incanta mirosul si ne determina sa le cumparam sunt de fapt nocive pentru sanatate si pot altera foarte mult echilibrul local de la nivel genital. Aceste substante sunt agresive pentru mucoasa genitala si pot modifica comportamentul saprofitilor de la nivel genital, care vor deveni mult mai activi, se vor replica mai des si vor incepe sa determine si simptome locale. Spalaturile vaginale si lotiunile destinate acestui scop nu sunt deloc recomandate daca aveti o candidoza activa, deoarece asfel se pot propaga fungii spre cervix si chiar uter, ceea ce va agrava de fapt infectia si va facilita extinderea ei.
Toaleta corecta a regiunii genitale Recomandarile specialistilor sunt simple: o femeie trebuie sa isi insuseasca corect modul de realizare a toaletei regiunii genito-anale. Pentru a evita contaminarea regiunii genitale cu bacterii (unele chiar foarte agresive) provenite din tubul digestiv, femeile trebuie sa se stearga intotdeauna dinspre anterior spre posterior (deci din fata in spate). Invers este o cale perfecta de insamantare suplimentara a regiunii genitale cu bacterii enterice provenite din regiunea anala si perianala.
Controlul corect al problemelor cronice de sanatateSus In cazul in care aveti diabet zaharat, este foarte important ca valorile glicemiei sa fie permanent monitorizate, iar diabetul sa fie corect tratat. Diabetul zaharat sau orice alta afectiune caracterizata prin cresterea glicemiei sunt importanti factori de risc pentru candidoza sistemica si implicit vaginala.
Dieta poate ajuta Se pare ca si dieta are un important rol in prevenirea infectiilor vaginale. O dieta bogata in iaurt poate sa ofere o protectie suplimentara in fata infectiilor cu Candida (indiferent de localizarea acestora). Specialistii sunt de parere ca probioticele (microorganisme prezente in mod natural in tractul digestiv) prezente in iaurturi pot suprima cresterea si dezvoltarea speciilor de Candida, ameliorand astfel infectiile si reducand riscul recurentelor.
Atentie la antibiotice In cazul in care aveti deja o candidoza si medicul v-a recomandat, din diverse motive, un tratament antibiotic, cel mai sigur este sa ii comunicati si problema genitala cu care va confruntati. Antibioticele pot favoriza si agrava candidozele, si din acest motiv cel mai sigur este ca tratamentului antibiotic sa ii asociati, cel putin pentru a nu agrava candidoza, si un tratament antifungic.
Luptati impotriva stresului! Este foarte important sa incercati sa aveti o dieta cat mai bogata in fructe si legume, si cat mai saraca in zaharuri procesate. Dieta poate avea efecte benefice dar la fel de bine poate agrava candidoza. Este un lucru cunoscut faptul ca dieta bogata in glucide este un factor ce promoveaza o astfel de infectie. De asemenea, unele studii sugereaza ca si stresul poate sa influenteze negativ evolutia candidozei. Specialistii sunt de parere ca prin reducerea nivelurilor de stres cotidian evolutia candidozei poate fi incetinita, iar tratamentul va fi mai eficient.
Un organism care nu este supus stresului zilnic si care primeste nutrienti esentiali (printr-o dieta echilibrata) isi poate intari mult mai bine sistemul imunitar si astfel poate lupta cu infectiile de orice fel. Un stil de viata sanatos nu amelioreaza doar o infectie locala ci face bine intregului corp! | |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Candida vaginala Joi Noi 18, 2010 5:45 am | |
| multumim raluca ce ne mai informazi tu pe noi inimapupici | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Candida vaginala | |
| |
| | | | Candida vaginala | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |
Cine este conectat? | În total sunt 10 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 10 Vizitatori Nici unul Recordul de utilizatori conectați a fost de 38, Vin Aug 26, 2016 1:45 pm |
www.beatricedesign.ro |
|
superbebeshop.ro | |
Hobbylibelula | |
CALENDARE PERSONALIZATE |
|
CADOURI SI PERLE |
|
ADY.BIJU |
|
E.L.F | |
E-kid.ro |
|
www.ceasuri-outlet.ro | |
Comenzi Siteuri Anglia |
|
|