|
| Raul de miscare: primul ajutor | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Raul de miscare: primul ajutor Joi Oct 28, 2010 8:58 pm | |
| Cred ca iti este foarte cunoscuta aceasta senzatie de rau care apare din senin cand calatoresti cu un mijloc de transport: o ameteala urmata de transpiratie rece, paloare, greata si varsaturi, iar daca ne gandim ca deplasarile cu masina implica si cateva curbe atunci setul simptomelor poate sa fie complet. La unele persoane persista ameteala si usoara senzatie de voma, iar daca respiratia este controlata si iau o gura de aer totul revine la normal.
De regula, raul de miscare dispare de indata ce cobori din mijlocul de transport. Trebuie sa tii minte ca pe masura ce deplasarile sunt mai dese, organismul se adapteaza la senzatia de miscare.
Exista cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont daca te confrunti cu raul de miscare. In primul rand trebuie sa iti planifici din timp calatoria si sa rezervi un loc in care miscarea este mai atenuata:
daca vrei sa calatoresti cu vaporul rezerva o cabina in fata sau la mijlocul vasului; daca vrei sa calatoresti cu avionul rezerva-ti un loc langa aripa avionului; daca vrei sa te deplasezi cu trenul, cel mai indicat este sa-ti rezervi un loc in primul vagon, la fereastra din cu fata in directia de mers a trenului; daca planuiesti o calatorie cu masina aseaza-te pe scaunul din dreapta soferului.
Daca ai intampinat pana acum senzatia de rau de miscare...
1. Concentreaza-te asupra unui punct indepartat din peisaj si nu citi nimic; 2. Incearca sa tii capul cat mai nemiscat si sprijinit pe tetiera; 3. Stai departe de fumul de tigara; 4. Evita alimentele condimentate, grase si alcoolul; 5. Nu exagera cu mancarea inainte sau in timpul calatoriei; 6. Ia antihistaminice: Meclazin (Emetostop), Cyclizine (Marezine), Dramamina si respecta indicatiile administrare; 7. Plasturele adeziv Transderm scop il poti aplica in spatele urechii, insa inainte de aplicare trebuie sa discuti cu medicul tau despre aceasta posibilitate, deoarece prezinta anumite contraindicatii: nu este recomandat persoanelor cu astm bronsic, cu glaucom, cu retentie urinara.
Cum poti controla senzatia de rau?
o gura de aer curat; biscuitii sarati; apa minerala sau tonica; pozitia fixa a capului; medicamentele recomandate de medic; pozitia intinsa a corpului.
| |
| | | | Raul de miscare: primul ajutor | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |