MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Cauta E-urile Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Cauta E-urile Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Cauta E-urile

In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Cauta E-urile Empty
MesajSubiect: Cauta E-urile   Cauta E-urile EmptyJoi Oct 28, 2010 10:14 pm

Lista de aditivi alimentari (E-uri) periculosi
- celebrele E-uri -

Aveti grija ce mancati!
Aditivii alimentari sunt substante chimice adaugate in diverse produse alimentare pentru a le imbunatati aspectul, gustul sau a le prelungi termenul de valabilitate. Litera "E" simbolizeaza faptul ca au fost testate minim 6 ani si atestate la nivel european. Cu toate astea cititi cu atentie ce scrie mai jos ..s-ar putea sa va uitati de mai multe ori la ambalaj inainte sa mancati ceva!

Aditivii alimentari sunt impartiti in 24 de categorii dintre care enumeram pe cele mai raspandite:

edulcorantii - pentru indulcit
colorantii - pentru a schimba sau a da culoare (E100-E180)
acidifiantii - dau un gust usor acid
corectorii de aciditate - cresc sau diminueaza aciditatea
emulgatorii - asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare (E400-E500)
conservantii - Intarzie sau impiedica alterarea alimentelor. (E200-E290)
corectorii de gust si de miros - schimba/imbunatatesc mirosul si gustul alimentelor
propulsorii - unele gaze care servesc la expulzarea alimentelor din ambalaje
gaze de ambalaj - asemanatoare aerului
antioxidanti - limiteaza oxidarea alimentelor sensibile la contactul cu aerul (E300-E337)
E-uri periculoase

E123 ...E239 - sunt posibili cancerigeni
E 621 - glutamat de sodiu , se gaseste in supele instant concentrate, mezeluri, si unele condimente. Are efecte neurotoxice si poate provoca migrene si crampe
E320 - E321, E211 - acidul benzoic si derivatii sai, cancerigeni
E251 - nitrat de sodiu, cancerigen
E252 - nitrat de potasiu, cancerigen
E120, E127, E141, E160 - alergici
E127 - eritrozina, colorant rosu pentru compoturi si alte alimente, provoaca mutatii genetice
E102 - tratrazina, colorant galben pentru bauturi , mustar si gem, poate genera tumori tiroidiene sau crize de astm bronsic
Vitamina C din unele produse,foarte multe, e de fapt acid ascorbic de sinteza si nu este acelasi lucru cu vitamina C naturala. (mai bine luati o lamaie!)

E-uri bune

E306 - tucoferol, sau Vitamina E, este un antioxidant natural care ajuta la regenerarea celulelor
E407 - caragenanul, emulsifiant natural
E322 - lecitina, un antioxidant natural intalnit si in ciocolata
E421 - manitolul de cofetarie
E300 - riboflavina sau Vitamina B2
E440 - acid ascorbic natural sau Vitamina C naturala
E140 - clorofila, colorant natural folosit in cofetarii,colorarea pastelor de dinti si cosmeticalelor

Categorii de aditivi alimentari

1. Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
2. Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare;
3. Conservanti: substante care prelungesc durata pastrare a produselor alimentare;
4. Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
5. Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
6. Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
7. Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
8. Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta;
9. Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
10.Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
11. Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
12. Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
13. Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
14. Potentatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
15. Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
16. Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;
17. Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
18. Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
19. Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
20. Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
21. Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
22. Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
23. Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
24. Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
25. Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
26. Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
 
Cauta E-urile
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cauta sinonimul cuvantului
» Hobby-urile noastre!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: LIFESTYLE :: Sanatatea pentru toti :: Urgenta -Primul ajutor in caz de .......-
Mergi direct la: