MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Toba Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Toba Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Toba

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 47
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Toba Empty
MesajSubiect: Toba   Toba EmptyDum Noi 07, 2010 8:51 am


Toba

Cantităţi: capul de porc (fără creier) împreună cu limba, inima, rinichii, stomacul bine spălat şi curăţat, şorici, 2 foi de dafin, sare, piper, 2-3 boabe de ienibahar
Înainte de a fi puse la fiert, toate bucăţile de carne şi şoricul se spală foarte bine; dacă e nevoie, se ţin puţin în apă caldă şi se răzuiesc cu cuţitul în aşa fel încât să capete un aspect plăcut. Capul tăiat în bucăţi de mărime potrivită, şoricul, limba întreagă, inima şi rinichii se pun la fiert în apă rece împreună cu foile de dafin şi sare. Se fierb pe jumătate, după care se scot şi se lasă să se răcorească. Apoi se dezosează şi se taie în felii potrivit de lungi şi degroase (inima şi rinichii în felii mai mari); limba, curăţată de piele, se lasă întreagă.
În stomacul bine spălat şi răzuit pe dinăuntru, sărat şi piperat, se alternează bucăţile de carne în funcţie de mărime şi de gust, peste fiecare strat punându-se un praf de piper şi foarte puţin ienibahar (în exces, el amăreşte compoziţia). Limba se pune întreagă în lungul stomacului, iar celelalte bucăţi în evantai, având grijă să se pună porţiuni mai groase de la căpăţână printre ele. De aşezarea componetelor depinde aspectul tobei la tăiere. După ce s-a umplut, stomacul se coase la capete şi se pune la fiert în apa în care a fiert carnea. Toba se înţeapă cu o furculiţă sau cu o andrea în câteva puncte şi se lasă la fiert trei-patru ore, după care se scoate şi se pune caldă sub teasc. Se serveşte rece, ca gustare , tăiată în felii nu prea groase, cu lămâie, muştar sau murături.
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
nicoletadina
Super Prietena Vip
Toba 216b609f54e8a38a924d370181a75043
nicoletadina


Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

Toba Empty
MesajSubiect: Re: Toba   Toba EmptyLun Noi 08, 2010 7:29 pm

ralu astept sa mi trimiti si mie iamiiiiiiiiiiiiiiiii
Sus In jos
 
Toba
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: RETETE DE SARBATORI :: RETETE DE CRACIUN-
Mergi direct la: