MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare . Jambon Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare . Jambon Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

  Jambon

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

 Jambon Empty
MesajSubiect: Jambon    Jambon EmptyDum Noi 07, 2010 8:53 am


Jambon

Cantităţi: 1 pulpă de porc (5 kg), 400 g sare, 12 g silitră, 10 boabe piper, 2 boabe ienibahar, 2 căpăţâni usturoi, 50 ml oţet, 750 ml vin sec, 2 foi dafin
Se tăvăleşte carnea prin sare şi se pune într-un vas încăpător la răcoare (de preferinţă într-o cameră rece, nu la frigider şi în nici un caz la congelator) laolaltă cu boabele de piper şi, ienibahar, cu usturoiul curăţat şi tăiat, oţetul îndoit cu apă, vinul şi foile de dafin. Silitra se presară deasupra. Timp de zece zile, carnea se întoarce din când în când în sos, după care se scoate din vas şi se atârnă la zvântat o zi. Apoi se pune la afumat trei-patru zile, după care se poate păstra la rece sau se poate fierbe în apă cu puţină sare până când se înmoaie.
Se lasă să se răcorească în apa în care a fiert. Se scoate osul, se scurge bine carnea şi se pune la presă între două capace de lemn (peste cel de deasupra se aşează o greutate) până se răceşte bine şi se întăreşte. Jambonul se serveşte tăiat în feliuţe subţiri, ca gustare.
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
nicoletadina
Super Prietena Vip
 Jambon 216b609f54e8a38a924d370181a75043
nicoletadina


Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

 Jambon Empty
MesajSubiect: Re: Jambon    Jambon EmptyVin Dec 24, 2010 7:28 pm

bun bun ralu
Sus In jos
carmen
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
carmen


Varsta : 49

 Jambon Empty
MesajSubiect: Re: Jambon    Jambon EmptyVin Dec 24, 2010 8:34 pm

ralu ce e asta silitră??
Sus In jos
nicoletadina
Super Prietena Vip
 Jambon 216b609f54e8a38a924d370181a75043
nicoletadina


Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

 Jambon Empty
MesajSubiect: Re: Jambon    Jambon EmptyVin Dec 24, 2010 8:44 pm

SILÍTRĂ s. f. (Pop.) Azotat de potasiu. ♦ (Înv.) Praf de pușcă. – Din rus. selitra, pol. salitra, scr. šalitra.
Sus In jos
carmen
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
carmen


Varsta : 49

 Jambon Empty
MesajSubiect: Re: Jambon    Jambon EmptyVin Dec 24, 2010 9:04 pm

si se gaseste in magazin asa ceva?
Sus In jos
nicoletadina
Super Prietena Vip
 Jambon 216b609f54e8a38a924d370181a75043
nicoletadina


Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

 Jambon Empty
MesajSubiect: Re: Jambon    Jambon EmptyVin Dec 24, 2010 9:33 pm

NU STIU CARMEN
Sus In jos
Continut sponsorizat





 Jambon Empty
MesajSubiect: Re: Jambon    Jambon Empty

Sus In jos
 
Jambon
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: RETETE DE SARBATORI :: RETETE DE CRACIUN-
Mergi direct la: