MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Cezariana sau nastere naturala ? Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Cezariana sau nastere naturala ? Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!

AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Cezariana sau nastere naturala ?

In jos 
+9
Delia
Ralu
mihaelamicu2001
nicoletadina
rahela
Gianina
brigitta
Eliss
ari05
13 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Ai nascut natural sau cu cezariana ?
 Natural
 Cezariana
 Nu am copii inca
Vezi rezultatele
AutorMesaj
ari05
Super Prietena Vip
Cezariana sau nastere naturala ? 216b609f54e8a38a924d370181a75043
ari05

Varsta : 43
Localizare : Oradea

Cezariana sau nastere naturala ? Empty
MesajSubiect: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyJoi Noi 11, 2010 10:07 pm

Dupa ce ai ramas insarcinata, mai devreme sau mai tarziu ajungi sa te intrebi cum nasti. Recurgi la operatie sau lasi natura sa-si urmeze cursul?

Cel mai probabil, ginecologul la care mergi te va sfatui sa alegi nasterea vaginala, si-ti va aduce un argument simplu: „Asa se intampla de la Adam si Eva!“
„In ultimii ani, cezariana este extrem de ceruta de mamicile din Romania, dar cezariana nu se face, sau nu ar trebui sa se faca dintr-un capriciu al mamei, ci doar in cazul in care este indicata medical“.

Viitoarele mamici prefera cezariana si anestezia generala de frica durerilor. Din fericire, anestezia peridurala rezolva aceasta problema. Ce este peridurala? Anestezia peridurala ofera cateva avantaje, printre care si faptul ca anestezicul nu intra direct in lichidul cefalorahidian.

Asta inseamna ca femeia nu mai simte durerea contractiilor, dar poate sa mearga. In general, acest tip de anestezie se face la o dilatatie de trei cm – mama se relaxeaza si astfel se relaxeaza si colul uterin. Peridurala este contraindicata insa daca mama are vreo infectie in organism sau daca are probleme la coloana vertebrala – scolioze, spondiloze –, caz in care manevra implica mari riscuri.

20% dintre bebelusii din intreaga lume se nasc prin cezariana. La operatie nu se recurge dintr-un capriciu al mamei, ci la indicatia medicului.

Moda sau necesitate?
Cu mult inainte de a deveni o moda, cezariana a salvat viata multor mame si multor bebelusi. Daca mama are o afectiune cronica inainte de a fi insarcinata (miopie avansata, afectiuni ale coloanei vertebrale, afectiuni ale inimii etc.) sau daca, in cazul unei sarcini multiple, se recomanda cezariana.
Placenta praevia sau accreta (patrunsa mai mult decat normal in peretele uterin) sunt alte doua cazuri in care se opteaza pentru cezariana. Exista si cazuri in care sarcina decurge fara niciun fel de probleme si in timpul travaliului se impune operatia.

„Daca ai facut o cezariana, a doua oara poti sa nasti natural, Insa trebuie sa fi trecut cel putin un an de la operatie si ecografia sa arate ca cicatricea de pe uter este buna si nu s-a fisurat deloc.
Cu alte cuvinte, medicul sa se asigure ca nu exista risc de ruptura uterina in timpul travaliului. De asemenea, dupa o nastere naturala, se poate opta a doua oara pentru cezariana, daca exista indicatii medicale in acest sens“.

Dupa o operatie cezariana, mama poate sa mearga putin dupa sase-opt ore de la operatie. A doua zi, cele mai multe dintre mamici pot sa manance, sa mearga, sa isi tina copilul in brate si sa-l alapteze. Perioada de recuperare depinde foarte mult de vointa mamei si de cat de puternica e fizic.

Operatia cezariana
Numele ei vine din latinescul caedere – a taia. Este modalitatea anormala de terminare a unei sarcini, atunci cand conditiile impun acest lucru, prin efectuarea unei operatii ce deschide uterul prin peretele abdominal si extrage copilul. Operatia are anumite indicatii, ea fiind, in unele cazuri, singura solutie pentru ca mama si copilul sa supravietuiasca.

Prezentatiile transversale – copilul asezat perpendicular pe axul lung al uterului, anomaliile de implantare ale placentei, afectiuni ale mamei ce impiedica trecerea copilului prin canalul de nastere sau ii pun viata in pericol ori situatiile care fac ca o sarcina sa aiba risc obstetrical crescut sunt indicatii pentru operatia cezariana.

Desi este practicata la cerere, cezariana are riscurile unei operatii, atat asupra mamei, cat si asupra copilului. Acesta nu mai trece prin etapa de pregatire pentru nastere si este supus anestezicelor care trec din sangele mamei in sangele lui.
Perioada de refacere dupa cezariana este mai indelungata. Cicatricea abdominala, durerile postoperatorii de durata, imposibilitatea de a-ti tine copilul in brate imediat dupa nastere si de a-l hrani la san sunt tot atatea motive pentru a considera cezariana o solutie de rezerva.

Nasterea naturala
Momentul declansarii nasterii este atat de bine ales, incat copilul este pregatit pentru a veni pe lume. Ce simte mama? Contractiile uterine sunt dureri asemanatoare cu cele menstruale. Fiecare femeie le va resimti diferit, pentru ca fiecare are un alt prag dureros.
De altfel, s-a dovedit ca durerea are o componenta psihologica, ce tine de frica de necunoscut. Cu alte cuvinte, o femeie care nu stie ce i se va intampla are dureri mai mari decat una careia i s-a explicat prin ce va trece.

Voi cum ati nascut? Si cum ati fi preferat sa nasteti ?
Eu una am nascut cu cezariana, si desi recuperearea a fost grea, dk ar fi fost sa aleg, tot pt cezariana as fi optat ... am eu niste "pitici" impotriva nasterii naturale.......
Sus In jos
Eliss
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
Eliss

Varsta : 47
Localizare : Calarasi

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyJoi Noi 11, 2010 11:32 pm

si eu tot prin cezariana am nascut....m-am refacut foarte repede in doua saptamani si nici nu am avut probleme cu operatia.Si a doua oara daca ar fii tot prin cezariana as naste!
Sus In jos
brigitta
prietena la distanta
Cezariana sau nastere naturala ? 8e29093416c19ac0a21cc3cbeb081558
brigitta

Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyJoi Noi 11, 2010 11:36 pm

Laura!!!!!!! sa sti ca eu am neascut de 2 ori natural si daca as naste de 10 ori(doamne fereste) tot natural asa naste.
Cu prima fetita mi-a fost o nastere foarte duraroasa si lunga, la nastere m-au ajutat medicii.
Cu a doua a mers repede cu dureri suportabile, nici nu am visat ca o sa fie asa de usor.
Sus In jos
ari05
Super Prietena Vip
ari05

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyJoi Noi 11, 2010 11:41 pm

hehe... brigitta... ai avut noroc...

nu contest ca e bine sa nasti natural dk poti...
doar ca pe mine una m-ar ingrozi ideea ... cum ziceam, am niste "pitici" pe creier ... legat de nasterea naturala...

asa ca ... prefer cezariana ... cred ca si dk n-as fi avut probleme la prima nastere, as fi optat pt cezariana... de fapt asta am si facut, ca n-am stiut eu decat pe final ca nu pot naste natural ...

acum sper sa-mi revin mai repede, ca deja stiu pasii, stiu la ce sa ma astept...
Sus In jos
brigitta
prietena la distanta
brigitta

Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Noi 12, 2010 12:13 am

curaj Ari, si nastere usoara de pe acum!!!!!!!!!
Sus In jos
Gianina
prietena la distanta
Gianina

Varsta : 45

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Noi 12, 2010 2:25 am

Eu am nascut natural ambii copii si n-as fi facut cezariana decat daca era nevoie
Sus In jos
rahela
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
rahela

Varsta : 41

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Noi 12, 2010 2:45 am

asa am auzit si eu ca e mai bine, sa nasti normal
Sus In jos
nicoletadina
Super Prietena Vip
nicoletadina

Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Noi 12, 2010 3:08 am

ari nastere usoara. dar ai voie 2 cezarine? sau n am inteles eu bine.
Sus In jos
mihaelamicu2001
Nouvenit
Nouvenit

Varsta : 48

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyLun Noi 15, 2010 1:27 am

am vrut natural...si dupa mult chin...a venit cezariana
Recomand cezariana.
Eu am stat doar 2 zile in spital dupa..
Sus In jos
ari05
Super Prietena Vip
ari05

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyLun Noi 15, 2010 2:39 am

ai voie si 3 cezariene nicoletaadina, dk e ok doctorul... si la noi la Oradea, nici nu se pune problema nasterii naturale dupa o cezariana... la noi se impune direct cezariana la a doua nastere, dk si prima data tot cezariana a fost..

mihaela, pai cum numai 2 zile ai stat in spital dupa cezariana???????? eu am stat 3 zile numai la terapie intensiva(asta ca am avut ceva probl ,ca in general se sta 2 zile) , plus inca 5 pe salon... ca 5 zile am primit injectii si tratament ... hhmm... mie sincer nu mi-e groaza de cezariana, nici de recuperare... fie cum o fi, ca tot scap eu ... mie groaza de saptamana aia pe care va trebui s-o stau in maternitate.... eu urasc spitalele... deci chiar le urasc !!!! in viata mea nu am fost internata decat cand am fost mica de am sarit in cap de pe tobogan si ma fsot in coma (dar oricum nu-mi aduc aminte ca eram prea mica) si cand am nascut... in rest dar in vizite m-am dus, si asta doar f rar, si la rude apropiate.... pt ca..... nu suport spitalele... mi se face rau cand ma apropiu de ele...
Sus In jos
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu

Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyMar Noi 16, 2010 11:04 pm

eu am nascut prin cezariana toti trei copilasi ...recuperarea este foarte grea ,dar nu ma interesat recuperarea ....despre nastere normala nici nu vreau sa aud dar nici nu doresc la nimeni deoarece am stat in sala de nasteri o ora si am crezut ca mor vazand o mama cat se chinuie de ii ies ochii din cap ... nu nu nu vreau sa aud .avand o fetita stiu ceeea ce trebuie sa ocoleasca in viata
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
ari05
Super Prietena Vip
ari05

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyJoi Ian 20, 2011 9:49 pm

vai Ralu esti totala rade

si ep mine m-a ingrozit una saraca... are era in travaliu cat asteptam eu sa intru la cezariana... vai ce urla fetelor ,de mi se ridica tot paru pe mine ... ooff... nu zic ca unele au si noroc de nastere naturala f usoara... dar... dk nu ai noroc... ooff... mai bine cezariana zic eu, desi la mine recuperarea a fost groaznica... dar na, trecem si peste ...
Sus In jos
Delia
Prietena de Elita
Cezariana sau nastere naturala ? 8ebb73d2989c1c857fea1c545d46f8a5
Delia

Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyJoi Ian 20, 2011 11:34 pm

Fetelor eu am optat pt nastere naturala si daca ar fi sa mai nasc o data tot asa as face.La prima nastere a fost un pic mai greu,ma durea intradevar,dar asa este nasterea,mai fetelor.Am avut ceva probleme la prima nastere,dar m-a ajutat dr,am avut tensiunea f mare,dar am trecut cu bine.
A doua nastere a fost mai dureroasa decat prima,insa am nascut mai repede si m-am recuperat muuuuult mai repede.
Sus In jos
anuta22
Prietena de Elita
anuta22

Varsta : 37

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyJoi Ian 27, 2011 10:58 am

naastere naturala
Sus In jos
nania
Super Prietena Vip
nania

Localizare : Belgia

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyJoi Ian 27, 2011 5:30 pm

prima cezariana,cu recuperare foarte grea....acum tot cezariana.......
Sus In jos
ari05
Super Prietena Vip
ari05

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyJoi Ian 27, 2011 11:33 pm

Delia, si sora-mea tot asa a zis... ca si ea a nascut natural ambii copii... ca la a dpua nastere a avut dureri mult mai mari, dar a nascut mai repede... in 10 min a fost gata ... si in 2 zile era k noua, zici ca nici nu nascuse hi hi

nania... sieu sunt in club... cezariana super naspa prima data... niste dureri... vai vai... acuma tot cezariana.. .dar speram fara dureri asa mari... nu ? recuperare usoara iti doresc !!! mai ai putin si scapi... cateva zile... pupi
Sus In jos
anuta22
Prietena de Elita
anuta22

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Ian 28, 2011 12:10 am

eu am nascut natural,a fost greu dar si binme.
Sus In jos
nania
Super Prietena Vip
nania

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Ian 28, 2011 2:51 am

multumesc la fel ari0...... pupicei
Sus In jos
nicoletadina
Super Prietena Vip
nicoletadina

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Ian 28, 2011 5:02 am

pop nania sscapi tu serenada
Sus In jos
anuta22
Prietena de Elita
anuta22

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Ian 28, 2011 5:41 am

Nnia iti doresc nastere usara.
Sus In jos
nania
Super Prietena Vip
nania

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Ian 28, 2011 8:29 am

multumesc fetelor ,.......de saptamana viitoare vom fii 4 membrii in familie..... UU serenada pupi la la bineinteles
Sus In jos
nicoletadina
Super Prietena Vip
nicoletadina

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Ian 28, 2011 8:47 am

te asteptam cu drag sa revi si sa dai de baut normal UU pupicei
Sus In jos
cry2000
Super Prietena Vip
cry2000

Varsta : 54

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Ian 28, 2011 8:50 am

Nania,nastere usoara si bb sanatos,sa-ti dea Dumnezeu suntem alaturi de tine!!!!

Cezariana sau nastere naturala ? 17938 Cezariana sau nastere naturala ? 11383
Sus In jos
nania
Super Prietena Vip
nania

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Ian 28, 2011 4:12 pm

merçi,merçi...si am sa dau de baut bineinteles.... UU
Sus In jos
speranta
Super Prietena Vip
speranta

Varsta : 54

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? EmptyVin Ian 28, 2011 5:46 pm

Eu,am nascut natural pe ambi.nu imi plac operatiile de loc.plus am vz ca la fie care mamica venea cineva langa ia so ajute plus acasa avand cezariana la mine nu a avut si nu are cine sa stea langa min.dar pot spune ca nu stiu ce inseamna travaliu sau contracti ca habar nu am. pe ambi i am nascut repede. la maria de ex. din cauza suparari era so nasc la cimitir .la filip am plecat cu 7jumate dilatatia mergea salvarea cu viteza ca acus ziceam ca nasc din cauza gropilor. asa a decurs la mine.si de refacut super repede altele stateau in pat eu dupa 2ore mergeam la etj,la copil. sa l alaptez. Nania,asteptam nastere usoara si copil sanatos,sa va traiasca poooop. aria,asemenea va doresc.pooop
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cezariana sau nastere naturala ?   Cezariana sau nastere naturala ? Empty

Sus In jos

Cezariana sau nastere naturala ?
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Nsterea prin cezariana
» Nasterea normala/naturala!
» Protectie naturala impotriva daunatorilor
» Anestezia epidurala la nastere da probleme de alaptare
» Transcrierea certificatului de nastere emis in strainatate

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: FAMILIE :: Club de Mamici tinere , burtici si aspirante :: Sarcina-
Mergi direct la: