Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI
Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
Subiect: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Joi Noi 18, 2010 9:29 pm
Buna dragele mele, numele meu este Elisa si sunt reprezentanta pentru banca de celule stem - Stem Health Unirea. Am observat ca sunt uneori mult informatii mai putin corecte pe internet despre acest procedeu de recoltare si stocare a celulelor stem si doresc sa va incurajez sa lamurim orice dubiu in aceasta privinta.
Prin urmare, daca aveti intrebari aici este locul ideal unde le putem impartasi pentru a obtine raspunsuri.
Va imbratisez si va astept cu drag sa discutam o zi buna
ramona81 Prietena de Elita
Varsta : 43
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Sam Noi 20, 2010 4:14 am
se pot recolta celule stem sin orice maternitate din Romania?
stem health unirea Nouvenit
Varsta : 40
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Dum Noi 21, 2010 9:43 pm
Buna Paula, da, se pot recoltata in orice maternitate din Romania, sigurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa contactezi banca de celule stem cu care doresti sa semnezi contractul astfel incat acestia sa se asigura ca iti livreaza in timp util kitul de recoltare la spitalul la care vei naste. Unele maternitati au deja aceste kituri insa sugestia mea este sa te asiguri inainte de toate cele necesare. De exemplu echipa Stem Health Unirea are grija de toate actele necesare astfel incat tu nu trebuie sa iti mai bati capul cu nimic ci doar sa ai grija de tine si de bebelus.
Daca doresti, poti sa le dai un telefon sau un mail colegilor mei si ei iti vor trimite toate cele necesare.
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Mier Dec 01, 2010 10:40 pm
Dragi mamici, v-ati dorit vreodata sa vedeti cum este inauntrul unei banci de celule stem? Am facut un video de prezentare special pentru voi, ca sa ne cunoastem mai bine.
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Mier Dec 01, 2010 11:31 pm
wow...multumim tare mult Elisa pentru acest filmulet...trebuie sa recunosc ca este foarte impresionant...eu lucrez in sistem,tehnica o stiam dar nu vazusem niciodata! eu am nascut acum trei ani dar din pacate nu mi-am permis recoltarea de celule stem la nastere...cred ca nu era nici asa promovata aceasta tehnica...sau ma rog...poate nu stiam eu prea multe.cele ce aveti ocazia si posibilitatea sa nu stati nici macar o secunda sa va ganditi...ptr binele copilului orice se merita!
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Joi Dec 02, 2010 10:01 pm
Asa este Eliss. Acum medicina si tehnologia au avansat foarte mult (daca luam in considerare numai progresul de acum cativa ani cand nu se stie mai nimic despre procedeul acesta) si sunt convinsa ca o sa avanseze si mai mult. Tocmai de aceea si eu le incurajez pe mamici sa nu stea pe ganduri deoarece este un singur moment unic si important in care poti face aceasta recoltare si apoi chiar daca iti doresti este prea tarziu, Numai sanatate mamicilor, taticilor si piticilor!
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Lun Dec 06, 2010 9:57 pm
Fetelor, vreau sa va anunt despre concursul de pe blogul nostru.. daca vreti sa participati, puteti castiga un trusou complet pentru bebelus. puteti intra aici http://blog.stem-healthunirea.ro/concurs/ , ne spuneti cum i-ati dat sotului vestea ca va fi tatic iar noi va premiem. Bafta si va asteptam cu drag! pentru tine
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Lun Dec 13, 2010 11:04 pm
Fetelor, dupa cum probabil ati aflat, Monica Anghel a devenit mamica si este foarte fericita. Noi am reusit sa ii luam interviul iar ea ne vorbeste despre minunea de a fi sarcina si recoltarea de celule stem cu noi. Va invit sa urmarit videoclipul si sa imi spuneti cum vi se pare! Puteti sa il urmariti pe site-ul nostru in partea dreapta http://stem-healthunirea.ro/ sau aici
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Lun Dec 13, 2010 11:25 pm
foarte interesant ....multumim pentru aceste sfaturi utile ...pacat ca nu mai pot face copii ....dar urez tuturor mamicilor sarcina usoara si daca au posibilitatea sa recolteze aceste celule sa o faca pupicei pe burtici
ari05 Super Prietena Vip
Varsta : 43 Localizare : Oradea
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Lun Dec 13, 2010 11:43 pm
sper ca nu e cu suparare sa-mi spun si eu parerea.....
daca ar avea un pret accesibil tuturor recoltarea de celule stem, poate ca mai multe mamici ar apela la asa ceva... insa mie una mi se pare f scump... si asa avem cheltuieli destul de mari la nastere, cu bagat plicuri in buzunare la doctori... apoi sa-ti mai si permiti sa dai 1000 euro pe recoltare , plus cat e taxa anuala de intretinere...
si sa nu mai vorbim ca DD fereste, sa ai nevoie de ele... sunt bune doar pt anumite boli (in 2008 erau vreo 70 , din care nu multe erau boli des intalnite ), api sunt bune doar pt copilul de la care ai recoltat celulele stem... pt frati sunt sanse 25% sa se potriveasca, iar la parinti si mai mici sansele... in plus.... DD fereste sa ai nevoie de ele....... ce faci cu ele? dk nu ai zeci de mii de euro sau sute de mii, cine stie cat costa operatiile si tratamentul in strainatate ?
ginecologul meu zicea ... in caz de ... DD fereste ,asa cum scoti zeci de mii de euro sau sute de mii, pt operatie, mai scoti si 10mii pt celule stem... ca in strainatate nu se prea pune problema ca nu gasesti celule compatibile...
in concluzie ...... DD fereste-ne pe toti sa avem nevoie de ele.... si in plus.... ar trebui sa se faca si in Romania cum se face si in strainatate... la nastere sa se doneze pur si simplu cordonul ombilical , sa se paota recolta celulele stem, k sa poata beneficia de ele cine are nevoie... din pacate la noi totul se rezuma la o afacere... prea putin se pune accentul pe sanatate ... sa nu uitam care e situatia din sistemul de sanatate public la noi in tara... din pacate asta e realitatea ...
sper ca nu am suparat pe nimeni ,dar asta e parerea mea legata de celulele stem si recoltarea lor (si m-am interesat destul de mult despre acest subiect, am si fost la prezentari , etc.... )
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Mar Dec 14, 2010 10:16 pm
Scumpa noastra Ari, iti inteleg problemele si diferentele de opinie si iti spun sincer ca nu e cu suparare nimic din ce ai spus. Imi pare bine ca ai adus in discutie o serie de probleme atat de importante. Daca imi permiti, as vrea sa le luam pe rand sa vedem despre ce e vorba.
In primul rand, te inteleg in privinta banutilor. Nu sunt, intr-adevar putini la numar, insa parintii au tendinta de a cumpara o groaza de lucruri si de a cheltui banii o data cu venirea pe lume a micutului pe diferite chestii...daca stai sa le aduni cate sunt necesare si cate nu iti vei da seama ca se puteau face mici economii. Tocmai de aceea am pus la dispozitie un sistem de a plati in rate astfel incat gaura in buget sa nu fie atat de mare daca mamicile chiar vor sa faca recoltarea.
In al doilea rand, celulele stem sunt 100% compatibile cu copilul, 50% cu fratele/sora si asa mai departe in functie de indepartearea de grad. Bolile pentru care se pot folosi celulele stem sunt foarte multe, lista chiar este mare. Iar daca vei avea nevoi de transplant, se poate face si la noi in tara dar si cu ajutorul statului care iti poate da o parte din banii necesari. Chiar am scris aici un articol despre Tratamente in strainatate decontate de CNAShttp://blog.stem-healthunirea.ro/2010/10/04/cat-da-statul-pe-tratamentul-bolnavilor-romani-in-strainatate/
Daca doresti pur si simplu sa donezi celulele poti face acest lucru la centre speciale care se ocupa de aceasta procedura. Noi ne asiguram pe un termen de 20 de ani sa iti pastram celulele tale (de fapt ale copilului tau) astfel incat daca vei avea nevoie de ele vreodata sa le poti folosi prin procedeele amintite mai sus.
Sper ca am raspuns cat de cat problemelor ridicate de tine si ca am adus macar o mica raza de lumina in aceasta privinta. Sunt multe procedee la care trebuie sa ai acces sau sa ceri informatiile de la sursa ca sa ti se explice exact.
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Mier Dec 15, 2010 12:55 am
eu sunt convinsa ca au mai evoluat lucrurile din 2008... si sunt convinsa ca vor mai evolua multe.... dar chiar si asa ... ramane problema financiara... mai ales in perioada asta , de instabilitate economica, sa nu zic mai multe ca nu vreau sa intram in politica...
nu spun ca e un lucru rau sa-ti recoltezi celule stem, DD fereste !!! dar, din pacate, la noi in Romania, nu multi isi permit sa-si recolteze celulele stem, chiar si in rate... pt ca majoritatea suntem bagati in credite pana peste cap...
cat despre folosirea acestora... eu nu contest ca acel american s-a vindecat... dar vorbim de americani ? noi traim in Romania, unde mori cu zile !!! nu trebuie sa inchidem ochii in fata realitatii ... stim f bine cati oameni mor, eu personal cunosc cazuri in care au murit copilasi din cauza ca nu au mai apucat sa "inainteze" pe acele liste de asteptare pt un transplant... si k sa mergi in strainatate, o deconta CNAS ... dar dk ai pile ... si iti trebuie oricum o groazaaaa de bani pt tratamente ...
eu sustin in continuare ca ar trebui implementat un sistem, in care sa se doneze pur si simplu aceste celule stem, sa se faca o baza nationale de date, sa beneficieze oricine are nevoie de ele, nu doar cei care au bani si si-au permis recoltarea lor ...
multa sanatate de asemenea va doresc !
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Mier Dec 15, 2010 10:18 pm
Ari, eu te inteleg foarte bine cand vorbesti despre o situatie materiala nu tocmai roz. Si iti inteleg si respect si punctul de vedere, fireste. Spun doar ca pretul nostru este de 3.590 lei inclusiv TVA care poate fi platibil integral la emiterea certificatului de stocare, sau in 3 rate lunare – prima rata fiind la emiterea certificatului de stocare. Taxa anuala de depozitare este de 49 euro + TVA. (in jur de 2 mil pe luna este relativ acceptabil pentru o stocare in cele mai bune conditii). Si in plus stocam in 2 recipiente, daca se intampla ceva, doamne-fereste cu unul, parintii vor fi intotdeauna asigurati.
Iar la un mic search pe google "transplant de celule stem in romania" vor aparea titluri de genul "România a sărbătorit cel de-al 100-lea transplant de celule stem".. prin urmare se fac cu succes si la noi trasplanturi, daca familia isi doreste in strainatate atunci se poate primi si ajutor din partea statului.
Daca exista o problema atunci se vor gasi minim 3 solutii pentru ea... iar noi sunte specializati in gasirea lor. Nu doar recoltam celulele si apoi ti le dam in brate daca ai vreo problema
Prin urmare, daca mamicile isi doresc sa faca acest pas suntem langa ele si langa cei mici prin mai multe programe: cursuri pentru gravide, programe speciale si dupa nastere de minitorizare a celui mic +recoltarea si stocarea propriu-zise.
Sper ca am mai inalturat cateva dintre dubii si norii negrii. Pana atunci va doresc numai bine, sanatate si voua si celor mici! pupicei
ari05 Super Prietena Vip
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Joi Ian 20, 2011 9:58 pm
e mult si 3590 lei pt cine nu-i are ,chiar dk se pot plati in rate... si 2 mil pe luna mi se pare f mult pt stocare ... asta inseamna 24 mil pe an ... mult ! ma repet... pt cine nu-i are ,e fff mult...
eu mai vb acum cu multe gravidute pe alte frumuri ... si toate se plang de pretul f mare pt recoltarea de celule stem ... majoritatea nu isi vor recolta aceste celule stem, tocmai pe acest considerent, ca nu au de unde sa dea acesti bani, avand in vedere cate cheltuieli avem si asa cu nasterea si apoi cu bebe....
sunt curioasa... de ce e asa de scump la noi tot ce tine de celule stem, recoltare, pastrare.. ...
familiile nevoiase care n-au nici macar sit financiara pe care o avem noi sa zicem, ce fac in caz ca ar avea nevoie de un transplant? mor cu zile, nu ? pacat !
de ce nu faceti un contract cu CAS , sa zicem ? ,,, .sa suporte si statul o parte din cheltuieli ... poate asa isi vor permite mai multi sa recolteze celule stem, nu doar cei cu conditie materiala buna ...
o zi frumoasa tuturor, si multa sanatate , ca asta e cea mai importanta !
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Joi Ian 20, 2011 10:33 pm
Ideea este ca solutii exista pentru mamicile care chiar vor sa faca aceasta recoltare. Gratis nu are cum sa fie insa, in schimb am incercat sa facilitam toate conditiile: plata in rate, reduceri pentru al doilea copil la recoltare de c.s., etc...
Multa sanatate piticilor, mamicilor si taticilor! pupicei
ari05 Super Prietena Vip
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Sam Ian 29, 2011 11:45 pm
nu am zis sa fie gratis... ca nimic nu e gratis pe lumea asta... totusi ... ceva mai accesibil... ceva preturi facute dupa salariile romanilor, de 2 lei... oricum din pacate sist de sanatate din romania e varza , de aici si neincrederea in orice inseamna serv medicale in romania... rusinnne
anuta22 Prietena de Elita
Varsta : 37
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Dum Ian 30, 2011 8:56 pm
foarte interesant articol.
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Dum Ian 30, 2011 9:22 pm
Nu cred ca am mentionat anterior insa mi se pare util si sa adaug urmatorul detaliu: O stocare – 2 sanse la acelasi pret (stocam in 2 recipiente care se pot folosi individual si nu percepem ca alte banci de celule stem taxe suplimentare). Astfel, tu de fapt vei avea doua casetute separate cu celule stem si indiferent ce se poate intampla cu una, vei fi intotdeauna asigurata si vei platit la jumatate. Eu si echipa de la Stem Health Unirea am intampinat multe reactii pozitive la aceasta "reducere".. deci, daca va intreseaza un pachet mai amplu care sa vi se potriveasca puteti sa aruncati o privire pe site-ul nostru: http://stem-healthunirea.ro/intrebarifrecvente/stem-health-hellas sau sa ne contactati direct la office@stem-healthunirea.ro si va trimiteti toate informatiile pe care le doriti pe mail....
ce parere aveti?
Regina Maria Nouvenit
Varsta : 43
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Lun Mai 16, 2011 2:42 am
Dragi mamici, am revenit pe forum intr-o alta forumua. Stem Health Unirea este acum Regina Maria - banca centrala de celule stem. Impreuna cu cea mai mare retea de sanatate din Romania avem grija de sanatatea dvs. si ca copiilor dvs.
Subiect: Re: Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem Dum Iul 17, 2011 9:17 pm
Jojo a recoltat celule stem cu Regina Maria pentru baietelul ei.
Micuțului i s-au recoltat și stocat atât celule stem din sângele de cordon ombilical, cât și țesut de cordon ombilical, bogat în celule stem mezenchimale la Banca Centrală de Celule Stem Regina Maria.