|
| Masajul in timpul sarcinii | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Masajul in timpul sarcinii Mier Dec 08, 2010 12:56 am | |
| http://www.121.ro/ Masajul reprezinta o modalitate naturala de a ajuta femeia gravida sa se acomodeze mult mai usor cu schimbarile suferite de corpul ei in perioada de sarcina. El ajuta la reglarea tensiunii arteriale, combate starea de oboseala din acesta perioada, creste tonusul muschilor abdominali, mentine elasticitatea pielii, reduce riscul aparitiei vergeturilor sau atenueaza aspectul celor existente. Insa, parca cel mai bun motiv pentru a apela la binefacerile unui mesaj este relaxarea, care are efect benefic atat asupra mamei, cat si a copilului din burtica. Asadar, masajul nu este doar o forma de rasfat, ci ajuta la o stare de sanatate psihica si fizica (cat) mai buna. de Laura Zaharia Perioada sarcinii este pe cat de placuta, pe atat de obositoare. Durerile de spate, picioarele umflate si stresul sunt neplaceri cu care mai toate gravidele se confrunta. Toate aceste neplaceri pot fi preintampinate intr-un mod foarte placut, prin masaj, fara medicamente si fara efecte secundare. Confortul psihic este tot atat de important ca si relaxarea fizica pentru viitoarea mamica. Cum se face? Masajul gravidei presupune anumite tehnici speciale si se realizeaza un pic diferit, daca se tine cont ca femeia nu poate sta pe burta in timpul masajului. Multe femei se tem, insa, ca acesta ar putea face rau bebelusului. Exista intr-adevar situatii in care o sarcina cu probleme de sanatate poate avea de suferit daca masajul este realizat foarte tare. Inainte de a incepe sendintele de masaj, este totusi bine sa intrebati medicului obstetrician. Nu se recomanda Masajul de relaxare este contraindicat in ultimele saptamani de sarcina, la fel cum el nu se recomandat gravidelor care sufera de varice pronuntate, fiindca el poate provoca spargerea lor si aparitia hemoragiei. De asemenea, este contraindicata practicarea masajului in timpul sarcinii atunci cand gravida are pierderi de sange sau de lichid amniotic, temperatura, diabet, senzatie de voma sau diaree. Masarea direct pe burta este contraindicata in perioada de sarcina din cauza faptului ca poate provoca contractii uterine si chiar declansarea travaliului prematur. Pentru o buna relaxare! | |
| | | | Masajul in timpul sarcinii | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |