|
| Situatii speciale eliberare carte de identitate | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Situatii speciale eliberare carte de identitate Joi Dec 23, 2010 9:04 am | |
| Actele necesare pentru eliberarea Cartii de Identitate in cazul DOBANDIRII CETATENIEI ROMANE sunt:
1. Cerere de eliberare a actului de identitate
Cererile minorilor sub 14 ani vor fi completate de catre parinti; Cererile minorilor peste 14 ani vor fi completate de catre acestia, dar contrasemnate de parinti; 2. Certificatul constatator privind dobandirea cetateniei romane eliberat de Ministerul Justitiei sau misiunile diplomatice ori oficiile consulare ale Romaniei in strainatate (in original si doua fotocopii);
sau adeverinta eliberata de Serviciul pt. Probleme de Migrari si Cetatenie din cadrul Directiei Generale de Pasapoarte, care atesta dobandirea cetateniei romane (in original si fotocopie); minorii care au implinit varsta de 14 ani si nu sunt inscrisi in certificatul constatator al unuia dintre parinti, se vor adresa Serviciului pt. Probleme de Migrari si Cetatenie din cadrul Directiei Generale de Pasapoarte, pt. clarificarea situatiei; 3. Certificatele de Nastere si Certificatul de Casatorie (daca este cazul);
certificatele de nastere ale copiilor sub 14 ani, eliberate de autoritatile romane (in original si fotocopie); 4. Documentele cu care se face dovada domiciliului;
5. Un document cu fotografie cu care se face dovada identitatii, in original si fotocopie (act de identitate strain, pasaport, permis de conducere, etc.);
6. Chitanta reprezentand contravaloarea Cartii de Identitate platita la Trezorerie sau la CEC (valoarea acesteia se poate actualiza);
7. Timbru fiscal de 2000 de lei (vechi). Valoarea se poate actualiza;
8. Legitimatia eliberata de Autoritatea pt. Straini, aceasta se va preda la data la care se elibereaza actul de identitate.
Actele necesare pentru eliberarea Cartii de Identitate in cazul (RE)STABILIRII DOMICILIULUI IN ROMANIA sunt:
1. Cerere pentru eliberarea actului de identitate;
Cererile minorilor sub 14 ani vor fi completate de catre parinti; Cererile minorilor de peste 14 ani vor fi completate de catre acestia, dar vor fi contrasemnate de catre parinti; 2. Cerere pentru stabilirea domiciliului in Romania;
In situatia in care numai unul dintre parinti isi re(stabileste) domiciliul in Romania, consimtamantul celuilalt parinte, dat in forma autentica la notar sau copia hotararii judecatoresti ramasa definitive si irevocabila, prin care copiii au fost incredintati parintelui care isi re(stabileste) domiciliul in Romania; 3. Certificatul de nastere al persoanei in cauza;
4. Certificatul de casatorie al persoanei in cauza (daca este cazul);
5. Hotarare de divort definitiva si irevocabila (daca este cazul) in original si copie;
6. Documentele cu care se face dovada domiciliului;
7. Pasaportul romanesc, valabil, in original si copia filelor 1-3;
sau adeverinta eliberata de Serviciul pt. Probleme de Migrari si Cetatenie, din cadrul Directiei Generale de Pasapoarte, care atesta calitatea de cetatean roman; 8. 3 fotografii 3x4 cm cu banda alba de 7 mm la baza;
9. Chitanta reprezentand contravaloarea Cartii de Identitate platita la Trezorerie sau la CEC (valoarea acesteia se poate actualiza);
10. Chitanta CEC privind achitarea taxei consulare;
11. Chitanta CEC privind inregistrarea Cererii pentru stabilirea domiciliului in Romania;
12. Timbru fiscal de 2000 de lei (vechi). Valoarea se poate actualiza
Actele necesare pentru eliberarea Cartii de Identitate in cazul SCHIMBARII NUMELUI sunt:
1. Carte de Identitate/ Carte de Identitate provizorie/ Buletin de Identitate;
2. Carte de Alegator (daca este cazul);
3. Certificat de Nastere (in original);
Certificatele de nastere ale copiilor sub 14 ani (in original), daca este cazul; 4. Certificat de Casatorie (in original), daca este cazul;
5. Decizie de Schimbare a Numelui/ Prenumelui (dupa caz);
Hotarare Judecatoreasca definitiva (dupa caz); 6. Act cu care se face dovada stabilirii domiciliului (original);
7. Chitanta reprezentand contravaloarea Cartii de Identitate platita la Trezorerie sau la CEC (valoarea acesteia se poate actualiza);
8. Timbru fiscal de 3000 de lei (vechi). Valoarea se poate actualiza; | |
| | | | Situatii speciale eliberare carte de identitate | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |