MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Socializarea câinelui tău cu alţi câini Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Socializarea câinelui tău cu alţi câini Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Socializarea câinelui tău cu alţi câini

In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 47
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Socializarea câinelui tău cu alţi câini Empty
MesajSubiect: Socializarea câinelui tău cu alţi câini   Socializarea câinelui tău cu alţi câini EmptyDum Ian 23, 2011 3:37 am

Ai depus garanţie şi depozit acum şase luni, cu mult înainte de a se naşte el şi eşti foarte încântat că această zi a ajuns într-un final. Dar entuziasmul tău este dărâmat în câteva secunde în momentul în care copilul tău întreabă „Tati, cum crezi că se va înţelege noul căţeluş cu bătrânul Yeller de acasă?”.

Îţi dai seama că deşi ai avut atâta timp la dispoziţie nu ai reuşit să plănuieşti totul, să previi orice situaţie. Se pare că acum te aşteaptă o lecţie de socializare unde tu vei fi cel care trebuie să-i prezinte vechiului prieten patruped de acasă pe cel mic şi tânăr care abia acum îl vei cunoaşte şi tu. Cât de greu poate fi acest lucru?

Într-adevăr, nu este chiar aşa de greu dacă ţii cont de următorii paşi simpli.Ca prim pas, garantează Siguranţa atât a animalelor, cât şi pentru Dumneavoastră. Pentru început, fiţi siguri că este îndeplinită siguranţa căţeluşului. Dacă noul căţeluş este îndeajuns de micuţ, plasaţi-l într-un mijloc de transportat animale de companie sau orice alt dispozitiv care permite contactul vizual, olfactiv, auditiv între cele două animale.

Important este aici ca cei doi căţeluşi să nu poată intra în contact fizic unul cu celălalt, ci doar să fie în stare să se cunoască pentru prima dată; şi acest lucru să se petreacă într-un mediu care să ofere siguranţă amândurora. În cazul unor câini mari, adulţi amândoi; este bine să fie ţinuţi în lesă, dar şi prezenţa unui asistent dresor este una recomandată pentru a se putea face faţă comportamentului lor.

Al doilea pas este de a recompensa căţeii de fiecare dată când fac ceea ce trebuie să facă pentru a fi pace şi armonie în casă. Folosirea recompensării s-a dovedit de-a lungul timpului a fi foarte eficientă. Recompensarea poate fi făcută şi sub formă de mâncare sau jucărie sau pur şi simplu mângâieri. Pentru a-i încuraja să nu latre unul la altul este importantă intervenţia şi răsplătirea lor verbală. Vorbind tot timpul cu ei şi certându-i sau lăudându-i ei vor înţelege ce comportament doreşti tu să obţii de la ei.

Al treilea pas în acest proces de socializare este de a căuta ajutor. În această etapă veţi avea nevoie de a un ajutor care să controleze celălalt animal, să-l ţină în lesă şi să-l mânuiască cu fermitate. După ce şi tu şi ajutorul veţi avea un bun control a-l câinilor în lesă veţi putea încerca să-i lăsaţi să se apropie, dar având tot timpul control asupra acţiunilor lor. Instinctul lor iniţial este de a se apropia şi de a se mirosi şi cunoaşte; chiar de la început vor avea tendinţa de a fi agresivi unul cu altul, până se vor adapta unul cu celălalt. Ultimul pas este acela de a ţine cont de faptul că nu toată lumea se poate înţelege cu toată lumea.

Vor exista zile în care câinii nu se vor înţelege, în care se vor certa; aşa cum există şi câini care nu se vor înţelege niciodată unu cu altul, fiind prea teritoriali sau neprietenoşi cu alţi căţei. Dar cu puţin ajutor şi indicaţii din partea ta, precum şi cu impulsuri continue îţi pot transforma casa într-un loc plin de armonie şi pace între cei doi. În momentul în care lucrurile se încălzesc prea tare între ei cel mai bine este de a-i separa pentru o perioadă ca să le oferi timp de a se calma şi reveni la starea de spirit anterioară certei.

O altă idee potrivită pentru a socializa căţelul cu alţi căţei; fie că celălalt căţel este al tău sau nu; este de a începe din timp cu adaptarea psihică a câinelui pe care-l aveţi deja, înainte de a apărea noul căţeluş. Petrece mai mult timp cu câinele tău în parc, alături de alţi câini, lasă-l să ia contact cu ei, să îi miroasă şi să se joace cu ei. Astfel, nu va fi aşa de speriat în momentul în care apare căţeluşul; va ştii cum să stabilească o legătură cu un alt companion al tău.


http://www.caini-pisici.ro
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
 
Socializarea câinelui tău cu alţi câini
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Vanzari caini
» Epilepsia la caini si pisici. O afectiune problema

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CASUTA NOASTRA ! :: In atentia iubitorilor de animale :: Catei-
Mergi direct la: