MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Introducerea noii pisici Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Introducerea noii pisici Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Introducerea noii pisici

In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Introducerea noii pisici Empty
MesajSubiect: Introducerea noii pisici   Introducerea noii pisici EmptyVin Feb 04, 2011 11:44 am

O tachinare a iubitorilor de caini asupra pasionatilor de pisici suna cam asa: proprietarii de pisici detin cel putin doua exemplare deoarece una nu ii satisface indeajuns. Chiar daca e asa sau poate va doriti sa mai aduceti un membru in familie sau v-ati gandit sa faceti o fapta buna si sa adoptati o pisica fara stapan, va veni si momentul in care noua felina va fi adusa acasa si va trebui sa ii faceti cunostinta cu cea sau cele deja existente in familia dumneavoastra. Acesta e un pas extrem de important si nu intotdeauna decurge asa de usor cum ne-am astepta. Inca de la inceput va sfatuim sa va incarcati cu multa rabdare si incredere. Procesul poate dura de la cateva ore pana la cateva zile sau saptamani in functie de personalitatea fiecarei pisici. Nu grabiti nicio etapa din cele enuntate deoarece pot aparea divergente mai tarziu care se vor corecta cu mai multa dificultate.

Pisicile sunt unele dintre cele mai teritoriale animale . Pentru ele siguranta caminului este esentiala. Iar orice vietate nou patrunsa in spatiului si viata determina stress suplimentar si o analizare riguroasa pentru a vedea care ii sunt intentiile. La inceput orice pisica va trata cu reticienta o alta pisica sau orice alt membru nou al familiei. Cu cat pisica este de mai mult timp in familie cu atat ii va fi mai greu sa accepte pe cineva nou. O pisica adulta va face fata mai greu uneia tinere si energice. Insa nici principiul conform caruia noua pisica ar trebuie sa aiba varsta apropiata celei rezidente nu se aplica in cazul pisicilor adulte. Daca noul venit este si el matur cu atat procesul de socializare dureaza mai mult. Un alt aspect particular apare si in cazul motanilor carora li se aduce in casa un pui de pisica; acestia fiind extrem de stresati si reticienti la gesturile naive ale pisoiului. In cazul in care vreti sa aduceti un pui de pisica doar pentru a-i tine de urat celei adulte pe care o detineti, mai bine va ganditi sa luati doi (astfel ei se vor juca impreuna, iar pisica adulta va putea linistita sa ii accepte si sa se bucure alaturi de ei).

Daca aveti pisica de mai mult probabil deja ii cunoasteti temperamentul. Unele pisici sunt sociabile din fire si accepta pe oricine oricand. Altele dimpotriva sunt extrem de egoiste si rutinate, reticiente la nou. In general se stie despre pisici ca sunt mai degraba animale solitare decat de grup. Inainte de a aduce noua pisica ganditi-va si la cea deja existenta, analizati bine daca s-ar simti confortabil cu un nou membru in familie. In definitiv dragostea pentru ea este mai mare si mai veche deci ar trebui sa aiba importanta mai mare.

Inainte de a aduce pisica cea noua acasa pregatiti-i teritoriul. Si ea e tot pisica, si ea are nevoie de un spatiu in acre sa se simta in siguranta, cu atat mai mult cu cat paseste intr-un loc cu totul nou, situatie extrem de stresanta pentru ea. Pregatiti o camera din locuinta doar pentru ea, unde sa nu ajunga celelalte animale din casa. In cazul in care dispuneti de spatiu limitat o cusca/tarc de gratii de metal pentru catei poate constitui pentru inceput spatiul personal al noii pisici. Utilati camera sau tarcul cu boluri pentru hrana si apa, litiera cu nisip, pat, jucarii si un dispozitiv de ascutit gheara; adica tot ceea ce are nevoie o pisica pentru a se simti confortabil. Verificati camera sa fie sigura pentru pisica, sa nu exista pericol de accidentare sau de evadare. Deasemena inainte sa aduceti pisica acasa asigurati-va ca atat cea noua cat si cea rezidenta este vaccinata si deparazitata intern si extern.

Cand aduceti pisica acasa duceti-o direct in camera special amenajata pentru ea si unde nu ajung celelate animale ale familiei. Deschideti cusca de transport si lasati-o sa iasa singura si sa cerceteze incaperea. La un moment dat isi va alege un cotlon care va fi locul in care ea se simte in siguranta si nu trebuie sa o deranjati de acolo. Dupa ce se va mai obisnui cu dumneavoastra si incaperea ii puteti arata si unde este culcusul ei. Cateva zile lasati-o numai in camera aceasta. Pentru pisici mirosul este foarte important in socializare si in perceperea mediului inconjurator. Puneti o haina sau un prosop in culcusul fiecarei pisici pentru ca sa se impregneze cu mirosul lor. Apoi schimbati cele doua prosoape si lasati pisicile sa adulmece si sa se obisnuiasca una cu mirosul celeilate. Inchideti animalele deja existente din casa intr-o incapere si permiteti pisicii noi sa cerceteze si restul casei. Zi de zi lasati-o sa cunoasca tot mai mult si sa se simta in siguranta peste tot.

Contactul! Deja pisica cea noua se simte confortabil cu dumneavoastra si casa, iar cea rezidenta stie ca mai exista inca un surat in locuinta, dupa mirosul de pe prosop. Acum trebuie sa se si cunoasca. Mai intai prin intermediul unei usi de plasa daca aveti sau prin deschiderea limitata a usii obisnuite. Lasati-le sa se miroase si sa se priveasca, fara contact fizic inca. Repetati de cateva ori acest obicei. Daca pisica cea noua a stat pana acum in tarcul de gratii deja aceasta etapa a fost parcursa. Urmeaza apoi contactul fizic, cand cele doua pisici vor fi lasate impreuna. Este bine ca aceasta prima intalnire sa aiba loc in camera unde a stat pisica noua, pentru a se simti mai in siguranta. Este foarte probabil ca la inceput ele sa se trateze cu sasaieli, scuipaturi si cateva labe aruncate peste cap. Mai ales pisica rezidenta va dori sa isi demonstreze autoritatea. Nu va speriati este firesc, ele trebuie sa isi stabileasca ierarhia singure. Interveniti doar atunci cand lucrurile degenereaza iar pisicile se ranesc fizic. E momentul ca sa le separati si sa incercati procedura ziua urmatoare. In cazul in care aveti mai multe pisici in locuinta prima care va face cunostinta cu noua pisica este felina alfa a grupului. Daca aceasta o va accepta atunci toate celelalte vor face la fel. La inceput lasati pisicile sa petreaca un timp limitat impreuna, urmand ca pe parcurs sa prelungeti aceste perioade. Unele pisici ajung destul de repede sa se toaleteze reciproc (caz in care sunteti fericiti) sau pot sa se accepte insa sa se evite reciproc pentru totdeauna.

Hraniti si adapati pisicile in boluri separate, cate unul pentru fiecare. Litiera cu nisip sa fie deasemena una pentru fiecare. Acordati atentie si afectiune in mod egal, fara sa o favoritati pe una anume ( de obicei pe cea mai veche). Laudati si recompensati fiecare actiune pozitiva a lor impreuna. Initiati jocuri care sa presupuna intercatiunea intre ele. Daca respectati fiecare etapa, cu perseverenta si atitudine pozitiva veti reusi sa aveti o familie felina unita.


ZooLand.ro
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
 
Introducerea noii pisici
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CASUTA NOASTRA ! :: In atentia iubitorilor de animale :: Pisici-
Mergi direct la: