MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Educarea pisicilor Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Educarea pisicilor Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Educarea pisicilor

In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Educarea pisicilor Empty
MesajSubiect: Educarea pisicilor   Educarea pisicilor EmptyVin Feb 04, 2011 11:49 am

In cazul cresterii si a educarii pisicilor, trebuie sa tinem cont de cateva reguli, astfel incat sa nu apara probleme sau neplaceri in cazul convietuirii om - animal.

Sfaturi generale in vederea educarii:

Pisica, pe care o primiti ca si animal de companie, este de obicei un pui de aproximativ 12 saptamani. Micutul este curat, el invatand inca de la mama si de la fostul proprietar regulile de baza de igiena. Sarcina dvs. este sa continuati sa-l invatati “bunele maniere”, pentru ca mai tarziu, patrupedul sa aiba un comportament adecvat, asa cum va doriti dvs. Puii pot fi formati mult mai usor decat pisicile care au atins o anumita varsta.

Pentru ca succesul sa fie garantat si sa aveti rezultate imediate, trebuie sa aveti in vedere cativa pasi:

- Incepeti sa va educati pisica din prima zi de cand ati primit-o / achizitionat-o, astfel puteti evita neplacerile cauzate de “obrazniciile” acesteia
- Fiti consecvent, pentru ca pisica dvs. sa inteleaga regulile si ca sa va ia in serios.
- In cazul in care faceti exceptie de la regula, pentru ca in acel moment micuta dvs. este atat de draguta, aceasta va astepta si pe viitor acelasi lucru.
- In timp ce serviti masa, nu ii aruncati si pisicii din mancarea dvs., astfel nu faceti altceva decat sa o invatati sa cerseasca de fiecare data cand sunteti la masa
- Uneori pisicile pot fi incapatanate si fac numai ce vor ele. Nu va dati batuti, altfel pierdeti!

Bataia cu mana sau cu un ziar, dar si lovirea (chiar si din greseala) cu piciorul sunt absolut tabu. Ii calcati mandria si reprezinta un atac la adresa lor. In comparatie cu un caine, pisica nu accepta astfel de pedepse, ca urmare a comportamentului lor gresit. Animalul nu va face legatura intre pedeapsa si propriul comportament. Prin urmare, nu faceti decat sa ii distrugeti increderea, pe care v-a acordat-o. Teama, agresivitatea sau chiar lipsa de igiena pot fi urmarile acestui comportament. Incercarile ulterioare pedepsei de a-i impune anumite reguli sunt zadarnice.

In cazul in care pisica dvs. roade florile din ghiveci, se catara pe peredea sau isi ascute ghiarele in canapeaua din piele, aplicati-i un “dus” usor cu ajutorul unui pistol cu apa sau a recipientului cu care stropiti plantele sau certati-o ridicand vocea. “Tigrul” dvs. va asocia un anumit comportament cu acel “dus” total neplacut si nu-l va mai repeta. In cazul in care vreti sa-l atentionati de la distanta, strigati un “nu” clar si tare.

Pisicile si mobila

In cazul in care pisica incepe sa zgarie intr-un loc nepermis, luati-o si asezati-o acolo unde are voie sau unde ar trebui. Mangaiati-o si laudati-o in timp ce ea isi continua activitatea. Cu ajutorul ghiarelor si a zgarieturilor, pisica isi marcheaza teritoriul.

Cataratul pe perdele

In afara faptului, ca pisica foloseste foarte bine perdeaua lunga pana la podea pentru a se juca si pentru a se ascunde, materialul acesteia este ideal pentru ca ghiarele pisicii sa intre foarte bine. Si in acest caz trebuie sa va folositi de pompita cu apa si de vocea mai ridicata. Cu toate acestea, dvs. trebuie sa-i oferiti micii vietati alternative pentru a se catara in voie.

Roscolitul pamantului si ruperea plantelor din ghivece

“Gradinaritul” este pentru anumite pisicute o indeletnicire foarte iubita. Pentru a evita ca plantele sa ramana fara pamant, iar podeaua si covorul sa ramana intacte, asezati desupra pamantului de flori pietre relativ mari/grele.

Pisicile prefera plantele care seamana cu firele de iarba, de aceea aceste ghivece ar trebui evitate in locuinta dvs. In plus, asezati intr-o cutiuta iarba speciala pentru pisici, unde micutul trebuie adus de fiecare data cand isi reia “pasiunea gradinaritului”.

Ritmul zilnic

Pisicile sunt animale care se adapteaza foarte repede cu noul mediu, cu obiceiurile si ritmul de viata al stapanului. De exemplu, ea stie exact cand sunt orele de dormit, de trezit sau orele de masa. De aceea, nu va suparati cand isi cere micul dejun foarte matinal, chiar si in weekend.

ZooLand.ro
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
 
Educarea pisicilor
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CASUTA NOASTRA ! :: In atentia iubitorilor de animale :: Pisici-
Mergi direct la: