MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Dieta mea Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Dieta mea Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Dieta mea

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Dieta mea Empty
MesajSubiect: Dieta mea   Dieta mea EmptyMier Feb 09, 2011 4:16 am

Dieta Sugar Busters
Autor: livia
Aceasta dieta a fost conceputa de cativa medici, care au lansat, odata cu cartea lor, The New SugarBusters!: Cut Sugar to Trim Fat, presupozitia ca zaharul este principalul vinovat de ingrasare. Sugar Busters este o dieta dificila deoarece presupune eliminarea totala a zaharului din alimentatia zilnica cu scopul de a reduce cantitatea de grasime din organism.

Dieta Sugar Busters consta in eliminarea totala a unor alimente, cum ar fi:

- cartofii, fulgii de porumb, orezul alb;

- morcovii si sfecla rosie;

- painea alba;

- dulciurile, pastele si produsele de patiserie;

- mancarea de la fast-food, care de altfel nu e indicata in nici un fel de dieta;

- stafidele, pepenele rosu, ananasul si bananele foarte coapte;

- sucurile indulcite sau orice alt fel de lichid care contine zahar.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

In rest, poate fi consumat orice fel de aliment, care nu contine foarte multe grasimi, cu conditia ca portiile sa fie mici si sa nu fie mai mult de 3 pe zi. Alimentele recomandate pentru aceasta dieta sunt legumele, cerealele integrale, carnea de orice fel fripta sau fiarta, fructele, iaurturile, branzeturile, ouale, pestele de orice fel. Intre mese, in caz de foame uriasa, sunt permise fructele, iar daca se simte nevoia de ceva relativ dulce este permisa si ciocolata neagra in cantitati mici.



Aceasta dieta este si ea criticata de specialisti, deoarece argumentele pe care le aduc autorii cartii in favoarea dietei nu sunt foarte clare. Este contestata mai ales ideea ca dieta Sugar Busters fereste lumea de diabet, lucru care nu e demonstrat stiintific.

Dincolo de toate astea, dieta are efecte daca sunt consumate zilnic portii mici, care sa nu depaseasca 1200 de calorii pe zi. Avantajul acestei diete este ca se poate consuma orice fel de mancare, in afara de acelea interzise cu desavarsire. Dezavantajul este ca dieta nu asigura o slabire rapida in primele doua saptamani, ea este mai degraba o dieta pe termen lung.

Una dintre criticile majore care s-au adus dietei este faptul ca nu are nimic special si oricine poate slabi atunci cand sunt consumate doar 1200 de calorii pe zi, specialistii considerand ca nu zaharul este responsabil de ingrasare, ci numarul mare de calorii. Mai mult de atat, consumul mare de proteine poate duce la probleme de rinichi, senzatie de slabiciune, oboseala si ameteala.

sursa:http://www.hotcity.ro/slabire/info-diete/teoria-slabitului/dieta-sugar-busters
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Dieta mea Empty
MesajSubiect: Re: Dieta mea   Dieta mea EmptyMar Sept 11, 2012 7:31 am

Dieta Sugar Busters (Eliminati zaharul)


"Eliminati zaharul pentru a echilibra cantitatea de grasimi din corp", este sloganul pe care il gasim pe coperta acestei carti. Din carte aflam ca zaharul este toxic si ca sloganul de mai sus este principiul de baza al acestui regim de slabit. Trebuie sa eliminam toate dulciurile preparate pe baza de zahar rafinat si anumite fructe si legume cu continut ridicat de glucide, deoarece acestea distrug echilibrul biochimic al organismului. De asemenea, dieta reduce nivelul colesterolului, asigura obtinerea unei sanatati optime, creste energia organismului si contribuie la tratarea diabetului si a altor afectiuni.
Cei patru autori ai dietei sunt H. Leighton Steward, un mare director si trei medici de la Big Easy: Dr. Morrison C. Bethea - chirurg cardiovascular, Dr. Samuel S. Andrews - medic endocrinolog si Dr. Luis A. Balart - medic gastroenterolog.
Desi autorii sustin ca numararea caloriilor si masurarea cantitatii de alimente ingerate nu este o parte a acestei diete, se sugereaza sa fim atenti la portiile folosite, care este o alta modalitate de scadere a caloriilor ingerate, desi aceasta dieta sustine ca nu caloriile stau la baza pierderii sau castigului in greutate.


Alimente interzise


Trebuie eliminati din dieta:
- cartofii
- fulgii de porumb
- orezul alb
- painea din faina rafinata
- sfecla rosie
- morcovii
- dulciurile si fainoasele pe baza de zahar rafinat.
Lista este destul de scurta, dar este foarte important sa se elimine toate produsele pe baza de zahar.
Se interzice de asemenea si consumul de:
- fasole prajita
- banane foarte coapte
- stafide
- paine, paste, orez din faina ultrarafinata
-bere
- costita, fast food-uri sau hamburger.

Alimentele permise

Alimentele care pot fi consumate includ legume cu continut crescut in fibre, cereale integrale, carne slaba si proaspata, peste si fructe. Dintre bauturile alcoolice se poate consuma vinul rosu. Carnea este bine sa fie preparata pe gratar, la cuptor sau fiarta, iar mancarurile sa fie gatite cu uleiuri cu continut ridicat de grasimi mono sau polinesaturate si continut scazut in grasimi saturate, ca de exemplu uleiul de masline. Se vor consuma trei portii medii pe zi si se pot lua si gustari formate din fructe si alune, desi fructele vor fi consumate singure. Fructele sunt preferate in locul sucurilor de fructe si se recomanda ca acestea sa se consume cu o jumatate de ora inainte de masa. Se pot consuma:
Carne, incluzand:
- carne slaba de vita sau de porc
- bacon canadian
- carne de pasare
- carne de vanat
- peste si crustacee
Vegetale, ca:
- fasole
- linte
- mazare
- spanac
- salata verde
- suc de legume
- dovlecel
- ciuperci
- sparanghel
- anghinare
- varza
- telina
- castravete
- brocoli
- varza de Bruxelles
- vinete
- ceapa
Fructe, incluzand:
- mere
- lamai
- pere
- cirese
- zmeura
- kiwi
- grapefruit
- caise
- pepene, cu exceptia pepenelui verde
- rosii
- mandarine si portocale.
Se mai pot consuma produse lactate, cereale integrale, toate fara adaos de zahar. Condimente si ciocolata neagra pot fi de asemenea consumate.

Principiile dietei

Principiile dietei au la baza explicatii stiintifice pana la un punct. O masa bogata in carbohidrati (zaharul fiind alimentul de baza), creste rapid nivelul glucozei in sange (glicemia). Acest lucru stimuleaza secretia pancreatica de insulina si astfel se elibereaza o cantitate prea mare de insulina, astfel incat glucoza ingerata nu mai poate fi transformata in glicogen (care este folosit pentru nevoile imediate de energie). Astfel, capacitatea organismului de a stoca glicogenul este limitata la cateva grame - aproximativ 700 grame pot fi stocate la nivelul ficatului si muschilor. Rezultatul acelei productii in exces de insulina consta in formarea de provizii sub forma de grasime. Iar organismul uman poseda o capacitate supranaturala de a stoca aceste provizii sub forma colaceilor de grasime din jurul taliei, de la nivelul coapselor si la nivelul abdomenului. Toate acestea erau extrem de folositoare in cazul ascendentilor nostri, inainte de aparitia fast-food-urilor, cand masa urmatoare putea fi scurtata, iar grasimea putea fi transformata in energie atat cat era nevoie. Acum, insa, deoarece nu mai avem nevoie de acest sistem de compactare a hranei, ramanem cu aceste depozite de rezerva, sub forma de grasime.

Cu toate acestea, o masa bogata in proteine si saraca in carbohidrati, determina o crestere imperceptibila a nivelului glicemiei si in consecinta o mica crestere a nivelului glicemiei, dar o crestere semnificativa a nivelului glucagonului, afirma autorul. Ce este glucagonul? Este celalalt hormon secretat de pancreas, care intervine in reglarea nivelului glicemiei si care promoveaza mobilizarea grasimilor stocate mai sus, potrivit spuselor autorului. Pe masura ce sunt arse rezervele de grasime pentru nevoile de energie dintre mese, nivelul crescut al glucagonului permite folosirea energiei de la nivelul rezervelor de grasime. In plus, nivelul glucagonului ramane ridicat o perioada indelungata, astfel incat grasimea mobilizata poate fi arsa in continuare. Pe de alta parte, insulina inhiba mobilizarea grasimii de rezerva, chiar daca o persoana este la o dieta foarte stricta, dar care determina generarea de glucoza. Astfel se explica de ce persoanele care consuma alimente bogate in carbohidrati (paste, faina alba), nu pot arde grasimile de rezerva desi cantitatea de alimente ingerate este mai scazuta.
Cea mai controversata afirmatie a dietei "Sugar Buster" este aceea ca mentinand nevoia de insulina scazuta, prin eliminarea sau suprimarea severa a anumitor alimente, vom putea reduce rezistenta la insulina, care este o afectiune in care organismul devine insensibil la nivelurile normale de insulina circulante. Rezistenta la insulina este vinovata de aparitia obezitatii si frecvent a diabetului de tip 2, sau a formei non-insulino-dependente a diabetului de tip 1. "50% din rezistenta la insulina sau chiar mai mult, poate fi redusa sau chiar vindecata, intru-cat rezistenta la insulina nu depinde in totalitate de mostenirea genetica", afirma autorul.

Parerea specialistilor

Specialistii nu agreeaza foarte mult aceasta dieta. "Autorii sustin ca diabetul poate fi prevenit prin dieta Sugar Buster! Acesta este un mit" sustine Dr. Maureen L. Storey, director asociat al Centrului de Nutritie si Alimentatie al Universitatii Georgetown din Washington. In plus, Storey nu este de acord cu principiul de baza al pierderii in greutate al acestei diete. "Atunci cand luam in greutate, nu conteaza de unde vin caloriile - caloriile care intra, dar care nu mai sunt consumate, vor determina crestere in greutate". Pe langa acestea, Storey afirma ca, "dieta promoveaza ideea ca organismul nostru poate diferentia intre glucidele care exista in mod normal in alimente si cele care sunt adaugate in procesul de productie. Acest lucru nu este posibil. Chiar si cerealele integrale contin o anumita cantitate de carbohidrati. Ar trebui sa consumam o cantitate crescuta de fibre alimentare, astfel incat adaugand mai putin zahar, sa consumam o cantitate mai mare de alimente".
Dr. Theresa Nickolas, profesor de pediatrie la Centrul de Cercetare in Nutritie al Colegiului de Medicina Baylor din Houston, Texas, afirma ca principala sa obiectie este legata de rezistenta la insulina: "Dieta nu determina rezistenta la insulina" spune aceasta. "Rezistenta la insulina este o afectiune care este diagnosticata de catre medicul specialist. Nu poate fi autodiagnosticata prin simpla citire a unei carti". De asemenea, ea este ingrijorata din cauza continutului crescut in proteine al dietei. "Dietele bogate in proteine cresc excretia de calciu prin urina si pot agrava guta", afirma aceasta. "Alte posibile efecte adverse ale dietei includ afectare renala si hepatica, fatigabilitate, slabiciune si iritabilitate. Cum se pierde in greutate in cadrul acestei diete? Fiecare meniu contine in jur de 1200 calorii pe zi. Oricine poate scadea in greutate daca consuma numai 1200 calorii pe zi."

De retinut!

Pierderea in greutate in cadrul acestei diete se realizeaza prin scaderea numarului de calorii. In plus, specialistii contesta afirmatiile autorilor cum ca dieta ar controla anumite tipuri de diabet si afectiuni inrudite.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
alexandra16




Varsta : 37

Dieta mea Empty
MesajSubiect: Re: Dieta mea   Dieta mea EmptyLun Feb 25, 2013 9:56 pm

Eu am folosit dieta acai berry. Mi-a recomandat-o un nutritionist care doar pe asa ceva merge. Mi-a mai recomandat si sa iau suplimentele alimentare acaiberry900 pentru arderea mai rapida a grasimilor! Ma bucur ca i-am urmat sfatul deoarce am reusit sa slabesc 8 kg in 6 saptamni. Sunt foarte bucuroasa si sper sa nu mai pun la loc kilogramele. Cine vrea sa vada mai multe detalii despre produs poate intra pe acaiberry900.ro
Mult spor la slabit!
Sus In jos
Continut sponsorizat





Dieta mea Empty
MesajSubiect: Re: Dieta mea   Dieta mea Empty

Sus In jos
 
Dieta mea
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: LIFESTYLE :: Diete de orice fel-
Mergi direct la: