MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Masaj anticelulitic! Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Masaj anticelulitic! Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Masaj anticelulitic!

In jos 
AutorMesaj
jolinutza
Prietena de Elita
Masaj anticelulitic! 8ebb73d2989c1c857fea1c545d46f8a5
jolinutza


Varsta : 37
Localizare : RESITA

Masaj anticelulitic! Empty
MesajSubiect: Masaj anticelulitic!   Masaj anticelulitic! EmptyMar Mar 01, 2011 11:40 am

Celulita este o alterare a tesutului conjunctiv datorita acumularii grasimii in adipocite si are ca urmare imbatranirea tesutului prin actiunea glucozei asupra fibrelor de colagen si elastina, tulburari la nivelul circulatiei sanguine si limfatice care favorizeaza retentia de apa si toxine.

Celulita este localizata in diferite regiuni ale corpului : ceafa, solduri, abdomen, regiunea lombara, coapse, partea superioara a bratelor, glezne si genunchi.

Aparitia celulitei poate fi determinate de:
- insuficienta irigare a tesutului(circulatia capilara superficiala),
- tonusul muscular scazut,
- predispozitie constitutionala,
- tulburari in functia digestive si deficiente hepatice,rezulta autointoxicare influentata de o constipatie cronica datorata supraincarcarii cu grasimi, glicogen, sare si apa a celulelor adipoase,
- alimentatie necorespunzatoare
- tulburari ale glandelor endocrine : ovarul si suprarenala,care joaca un rol important in retinerea apei si sari; hiperfoliculinemia – predispozitia femeilor pentru celulita
- tulburari ale sistemului nervos : soc emotiv,tulburari psihice(bulemie,anorexie), stresul
- imbracamintea necorespunzatoare – prea stramta impiedica circulatia sanguina

Celulita are mai multe forme sau stadii:

1. Celulita edematoasa este primul stadiu al celulitei si consta in stagnarea de lichide intr-o cantitate mare, ceea ce duce la inflamatia celulelor din hipoderm si microcirculatie deficitara. Epiderma la suprafata este putin modificata, se vede foarte putin cu ochiul liber, la strangerea tesutului intre degete apare “caoaja de portocala”.
In acest stadiu poate sa apara o mica durere la atingere.

2. Celulita fibroasa este forma in care pielea capata un aspect de coaja de portocala, nu mai exista continuitate la nivelul tesutului, acesta nu mai este neted. Celulele se ingroasa si tesutul este mai tare, circulatia este deficitara si se reduce activitatea metabolismului local. La atingere durerea este mai mare,epiderma este lipsita de elasticitate si tonicitate.

3. Celulita fibroedematoasa este stadiul in care epiderma prezinta mari denivelari (gropite),in hipoderm se formeaza micronoduli durerosi la atingere,iar activitatea metabolica este aproape nula. Se produce stagnarea in exces a lichidelor iar pielea este lipsita de elasticitate si tonus


Celulita poate fi prevenita, iar daca s-a instalat poate fi tratata pana la disparitie.
Pentru prevenire se recomanda plimbarile in aer liber, gimnastica, inotul, reducerea ratiei alimentare, precum si tratarea unor eventuale tulburari endocrine (ovariene, tiroidiene, hipofizare), hepatobiliare (hepatite cronice, colecistite) sau intestinale (constipatiile) care favorizeaza adesea producerea celulitei.
Pentru combaterea celulitei este ideal sa fie combinate o alimentatie naturala si bogata in fibre, gimnastica sau miscare sub diferite forme – 30 de min/zi sau inotul practicat o ora sau doua pe saptamana si masajul anticelulitic.

Masajul anticelulitic Bucuresti: Masajul este indicat sa se efectueze de doua-trei ori pe saptamana, poate fi efectuat masaj anticelulitic general sau segmentar doar pe abdomen, coapse sau fese.

Masajul anticelulitic va fi efectuat la doua ore dupa masa, iar dupa masaj nu se vor consuma alimente timp de o ora.

Masajul actioneaza direct asupra straturilor superficiale ale corpului, stimuleaza supletea si elasticitatea pielii si a tesuturilor subcutanate, activand circulatia si realizand eliminarea lichidelor stagnate intercelular. Dupa eliminarea stratului de celulita superficial se actioneaza direct asupra muschilor pentru a obtine o tonifiere cat mai buna, astfel putandu-se preveni aparitia celulitei in timp.

Masajul anticelulitic este realizat in primele sedinte prin manevre de intensitate scazuta pentru a determina activarea circulatiei si eliminarea inflamatiilor locale. Treptat de la o sedinta la alta se creste intensitatea si rapiditatea manevrelor obtinandu-se o tonifiere profunda atat a tesuturilor subtegumentare cat si a musculaturii.

Masajul anticelulitic este adaptat fiecarei persoane in functie de perceptia durerii, deoarece desi este un masaj intens nu trebuie sa fie si dureros eliminandu-se astfel factorul de stres.
In urma masajului se obtine netezirea si uniformizarea stratului de sub piele, micsorarea circumferintei corporale si accelerarea disparitiei grasimilor suplimentare diminuarea sau chiar disparitia celulitei, dezintoxicarea intensiva a organismului, intensificarea circulatiei sangvine, inlaturarea depunerilor minerale suplimentare.

Pentru obtinerea unei siluete zvelte este necesar in perioada efectuarii masajului anticelulitic sa se tina cont de alimentatie. Nu este nevoie de o dieta severa, dar ar fi indicat sa fie o alimentatie bogata in fibre, legume si fructe in stare naturala, sa se reduca consumul de glucide, sa se evite alimentele bogate in grasimi, sa se limiteze consumul de alcool, tutun, Neutral si ceea ce este foarte important sa existe o hidratare corespunzatoare, aproximativ 2 l de apa plata sau ceai neindulcit pe zi.
Sus In jos
 
Masaj anticelulitic!
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Masaj terapeutic

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: LIFESTYLE :: Ingrijirea corpului :: Masajul-
Mergi direct la: