|
| Cativa pasi simpli pot prelungi viata trandafirilor taiati | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Cativa pasi simpli pot prelungi viata trandafirilor taiati Mier Mar 23, 2011 10:45 pm | |
| Boschetii de trandafiri, mai ales cei hibrizi nu sunt cele mai frumoase plante din lume, dar florile arata foarte bine in vaze. Cateva trucuri pot prelungi viata trandafirilor in interiorul caselor noastre.
Daca doriti o inflorire de mai lunga durata, tineti in casa trandafiri care sunt cunoscuti pentru aceasta calitate. In general trandafirii rosii, roz si portocalii tin mai mult decat cei albi sau galbeni. De asemenea trandafirii cu mai multe petale se deschid mai greu si rezista mai mult decat cei cu mai putine petale.
Printre speciile de trandafiri cunoscute pentru rezistenta lor se numara Olympiad, Voodoo, Chrysler Imperial. Pentru trandafirii pe care ii taiati din propria gradina, primul pas in asigurarea unei vieti cat mai lungi in vaze este sa ii taiati la momentul potrivit al dezvoltarii. Asta inseamna sa taiati bobocii cat sunt inca in mugure.
Odata taiati, bobocii au nevoie de reconditionare. Puneti-le cozile in apa calda, apoi taiati partea de jos. Acest proces elimina bula de aer absorbita prin coada in momentul taierii. Lasati bobocii intr-o camera racoroasa, pana in momentul cand apa din vas atinge temperatura camerei. Dupa acest moment , mutati bobocii in alt vas. In loc de apa simpla, folositi apa clocotita, Sprite, 7-Up sau apa in care ati adaugat o lingurita de zahar. Bobocii se vor pastra cel mai bine daca ii tineti departe de lumina si faceti cate o taietura noua la baza cozii la fiecare 2 zile.
incasa.ro | |
| | | | Cativa pasi simpli pot prelungi viata trandafirilor taiati | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |