|
| Retetele mele pe baza de carne | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Retetele mele pe baza de carne Mier Mar 23, 2011 11:05 pm | |
| Supa mexicana
Avem reteta perfecta de supa pentru cei care nu agreaza supele sau ciorbele lichide, supa mexicana din legume si carne fara zeama. Ingrediente pentru 1 portie: 1 ceasca de orez cu bobul lung, 1 lingura ulei de gatit, 1 ceasca de rosii taiate, 1/2 ceasca ceapa taiata fin, 1/4 lingurita de chili pudra, 2 catei usturoi pasati, 2 si 1/2ceasca supa de pui strecurata, 2 linguri de patrunjel tocat, 1 si 1/2 cesti carne de pui, vita sau porc fiarta si 1/2 ceasca mazare congelata sau proaspata. Preparare : - se caleste orezul cu ulei pentru 2-3 minute, pana devine maroniu, apoi se adauga rosii, ceapa, chili si usturoi si se amesteca inca 1 minut - totul se amesteca cu supa de pui si cu patrunjelul si se fierbe cam 20 minute pana se umfla orezul - se adauga carnea de porc, pui sau vita deja fiarta. Daca veti respecta reteta veti gati o mancare delicioasa.
Supa de calamar
Ingrediente
150 gr calamar, 150 gr sepie, 8 gambe, 4 langostine, 12 midii proaspete, 2-3 stridii proaspete, o lingurita boia dulce sau iute, ulei de masline, 8 linguri rosii tocate (mixate), sofran, 500 gr orez, 2-3 catei de usturoi, supa de peste (cat este necesar, aproximativ dublu decat orezul).
Mod de preparare
Supa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste fierte cu o ceapa, o foaie de dafin, sare si o rosie. Sepiile si calamarul se curata si se taie in cubulete. Se pune uleiul la incins in paellera (recipientul ca un fel de tigaie in care se prepara de obicei paella) si se prajesc gambele si langostinele timp de un minut dupa care se scot si se pastreaza. Se pun apoi la prajit sepiile si calamarul si cand incep sa se aureasca un pic se adauga rosiile tocate si doi catei de usturoi taiati foarte fin. Se lasa pana incepe sa capete o tonalitate mai inchisa. Se adauga apoi si boia de ardei, se amesteca totul si se adauga orezul.
Se amesteca bine timp de un minut (pana devine orezul transparent) si se toarna supa de peste calda si un catel de usturoi maruntit. Se lasa la foc potrivit-iute. Dupa 10 minute se adauga si gambele si langostinele pastrate, midiile si stridiile si se mai lasa inca 5 minute.
Mod de servire Cand este gata se da la o parte de pe foc si se lasa sa se "odihneasca" orezul in paellera doua minute si apoi se serveste.
gradinamea.ro | |
| | | | Retetele mele pe baza de carne | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |