|
| Metode contraceptive actuale | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Metode contraceptive actuale Vin Oct 15, 2010 12:22 pm | |
| VOI CE METODA CONTRACEPTIVA FOLOSITI
Dreptul la sanatate este unul dintre drepturile fundamentale ale omului. Acest drept se refera si la sanatatea reproducerii. Planificarea Familiala inseamna sa alegi momentul potrivit pentru a avea copii, precum si numarul lor. Folosirea unei metode contraceptive asigura aceasta libertate. Mijloacele contraceptive nu urmaresc altceva decat sa impiedice intalnirea dintre spermatozoid si ovul sau sa determine modificari ale invelisului uterului pentru a nu fixa sarcina. Acest lucru se poate realiza in mai multe moduri. Indiferent de metoda aleasa, ea trebuie folosita corect si cu regularitate. Sarcina apare daca, in urma unui contact sexual, un spermatozoid eliberat prin ejaculare fecundeaza un ovul.
Metodele contraceptive impiedica aparitia sau dezvoltarea unei sarcini. Alegerea unei metode trebuie sa se faca cu ajutorul informatiilor corecte si nu pe baza zvonurilor, in functie de varsta, indicatii, contraindicatii, avantaje, dezavantaje si anumite particularitati. Metodele contraceptive se clasifica astfel: Metode naturale de contraceptie: coitus interruptus si abstinenta periodica Metode mecanice: prezervativul, capisonul colului, diafragma, dispozitivul intrauterin sau steriletul Metode chimice: spermicidele Contraceptia hormonala: orala (pilulele), injectabila, inele vaginale, implante subdermale Metode chirurgicale de contraceptie: ligatura de trompe la femeie si vasectomia la barbat Consultatiile de planificare familiala includ: consiliere in alegerea metodei contraceptive, tulburari de ciclu menstrual, tulburari de menopauza preventia, depistarea si tratarea bolilor cu transmitere sexuala efectuarea testului Babes-Papanicolau (test de depistare a cancerului de col uterin) depistarea sarcinii consiliere in tulburari de dinamica sexuala (sexologie) feminina si masculina ecografie certificate prenuptiale contraceptive gratuite pentru eleve, studente, somere, cazuri sociale
| |
| | | Eliss Prietena cu traditie
Varsta : 47 Localizare : Calarasi
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Sam Noi 13, 2010 1:46 am | |
| noi folosim prezervativul...am luat si pilule inainte sa-l am pe Dragos dar ca metoda de tratament. | |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Sam Noi 13, 2010 1:50 am | |
| nimic nu folosim vai ce nebunie | |
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Sam Noi 13, 2010 2:32 am | |
| bravo voua...nu ca noi dam banii pe prezervative...si pe criza asta... | |
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Sam Noi 13, 2010 6:47 am | |
| numai dati banii numai le folositi ce? | |
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Sam Noi 13, 2010 7:04 am | |
| aoleu...pai si ce sa fac Nico sa ma inmultesc ca iepuroii?? mai ales ca am cezariana...iti dai seama ca mai mult de unul numai am voie sa fac...adica inca unul... | |
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Sam Noi 13, 2010 7:11 am | |
| da inca unul haide ca il botez. am chef sa fiu nasa. | |
| | | Delia Prietena de Elita
Varsta : 47
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Dum Ian 16, 2011 7:38 am | |
| si noi tot prezervativul,cu toate ca se spune ca provoaca rani pe uter | |
| | | florentina26luca Nouvenit
Varsta : 43
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Mar Mar 15, 2011 6:31 am | |
| Fetele, stiati ca majoritatea metodelor contraceptive sunt avortive? | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Mar Mar 15, 2011 7:05 am | |
| eu am legate trompele ,o fi si asa nu contrazic ... | |
| | | narcy21 Nouvenit
Varsta : 37
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale Joi Mar 17, 2011 3:06 am | |
| Eu am folosit pilule pana la primul bebe, iar acum inca nu mi-a venit menstruatia,mi se pare ciudat ca are cea mica 1an si 2 luni, iar cu cea mare mi-a venit de la 5 luni, momentan folosim "fereala" si apoi cred ca o sa-mi pun sterilet, ca nu suportam prezervativele, voi ce ma sfatuiti? | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Metode contraceptive actuale | |
| |
| | | | Metode contraceptive actuale | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |