MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Recoltarea de celule stem  Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Recoltarea de celule stem  Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Recoltarea de celule stem

In jos 
+5
Regina Maria
mihaelamicu2001
Gianina
ari05
Ralu
9 participanți
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyDum Oct 24, 2010 10:42 pm

Cat de interesati sunteti in privinta celulelor stem ....aici gasim raspunsuri la intrebarile noasre
Ce sunt celulele stem ?Ce boli pot fi tratate folosind celule stem?


Celulele stem embrionare sunt celule nediferentiate care au particularitati ce le deosebesc fundamental de celulele adulte cu functii specializate.
Capacitatea lor de diviziune este nelimitata in conditiile in care organismul caruia apartin este viu, iar din aceasta caracteristica deriva cea mai importanta functie pe care o au si pentru care sunt atat de folosite, si anume aceea de a actiona precum un sistem de refacere si reparare a oricarei parti constituente a organismului. La fiecare diviziune a unei celule mama, apar celule fiice cu capacitatea de a ramane in stadiul de celula stem sau de a se dezvolta in celule cu functii specializate, cum ar fi celulele musculare, nervoase sau celulele sangvine.
Totusi, nu toate celulele stem poseda aceeasi capacitate de replicare sau acelasi potential de diferentiere, motiv pentru care cercetatorii le-au impartit in mai multe clase, astfel:
- celule stem totipotente, din care se poate forma embrionul
- celule stem pluripotente, care sunt capabile sa genereze orice fel de tesut adult si care sunt inglobate in termenul de celule stem embrionare
- celule stem multipotente, care au proprietati de regenerare a unor tesuturi specifice, cum ar fi pielea, ficatul, tractul intestinal.


Care este diferenta intre celulele stem adulte si cele embrionare?Sus
Diferenta majora intre celulele stem embrionare si cele adulte deriva din originea lor, si anume din organismul din care sunt recoltate. Celulele embrionare provin din embrioni cu varsta de maxim 7 zile, care pot fi, la randul lor, donati sau produsi in exces in timpul proceselor de fertilizare in vitro. Celulele stem adulte sunt fie prelevate din organisme adulte, fie din cordonul ombilical.
Cercetatorii au evidentiat faptul ca si dupa nastere persista in organism un grup restrans de celule nediferentiate, considerate a avea rol de rezerva in cazul in care apar pe parcurs situatii care sa impuna folosirea lor.
Inconvenientul major al acestor celule stem il reprezinta faptul ca in urma diviziunii lor, numarul de celule fiice este foarte limitat si inferior celulelor stem embrionare.
O alta diferenta consta in longevitatea celulelor embrionare, care sunt capabile de a-si mentine abilitatea de a forma orice alt tip de celula chiar si dupa luni sau ani de utilizare si crestere in laborator.

De ce nu se fac cercetari direct pe celulele adulte?Sus
Celulele stem adulte sunt celule nediferentiate aflate printre celule cu functii specializate, in cadrul unui tesut sau organ, care au capacitatea de autoregenerare si de diferentiere in cele mai importante tipuri celulare. Rolul esential al acestor celule in organismul viu este acela de a mentine integritatea si de a repara uzura tesutului in care se gasesc.
Astfel de celule stem au fost identificate in multe tesuturi si organe. Se pare ca ele ocupa, in cadrul tesutului, o zona specifica bine delimitata, unde pot ramane sub forma nediferentiata chiar si ani, pana cand sunt activate si incep sa se divida sub influenta directa a leziunilor tisulare. Printre organele care contin in mod cert celule stem adulte se numara: creierul, pielea, ficatul.
Celulele stem adulte prezinta, comparativ cu celulele stem embrionare, anumite avantaje si dezavantaje care le indica sau nu in utilizarea terapeutica.
Printre avantaje se numara si faptul ca nu exista probleme de ordin etic in ceea ce priveste utilizarea lor. De asemenea, in cazurile in care donorul si primitorul sunt aceeasi persoana, nu exista riscul respingerii transplantului celular prin interventia sistemului imun. Daca insa, donorul este diferit de acceptor, poate sa apara reactie imuna din partea organismului gazda care sa duca la respingerea transplantului.
Insa cercetatorii au descoperit 3 dezavantaje extrem de importante celulelor stem adulte care impun prudenta si pot chiar contraindica folosirea lor in terapie.

Dezavantajele sunt:
- in primul rand, faptul ca acestea sunt celule mature si nu au capacitate mare de proliferare, in sensul ca pot genera doar anumite tipuri celulare, in numar limitat. Aceasta observatie este sustinuta de experimente efectuate pe animale care demonstreaza ca celulele stem cu origine sangvina sunt capabile sa formeze hepatocite si celule cu rol in refacerea integritatii tegumentului. Practic, aceasta observatie se traduce prin faptul ca celulele stem adulte pot fi utilizate in tratamentul unui spectru restrans de boli. In comparatie, celulele stem embrionare sunt capabile sa formeze orice tip de celula si astfel sa fie folosite in tratamentul mai multor boli
- in al doilea rand, in cadrul unui organism, celulele stem adulte sunt greu de identificat. Tinand cont de faptul ca organismul este format din miliarde de celule, cautarea in mod particular a celulelor stem corespunde proverbialului "ac in carul cu fan". Chiar si daca sunt identificate, numarul lor fiind redus, nu pot fi utilizate in multe scopuri. Spre deosebire de ele, celulele stem embrionare sunt usor de reperat, deoarece formeaza populatia celulara dominanta in organismul embrionului, practic orice tip de celula embrionara putand juca rol de celula stem. De asemenea, celulele embrionare se pot divide de un numar nelimitat de ori, generand tot timpul celule noi in cantitati utile, atat pentru cercetare cat si pentru terapie.
- in al treilea rand, celulele stem adulte se dezvolta greu, fapt evidentiat de numeroase studii care au aratat durata lunga de timp, de ordinul lunilor chiar, necesara unor celule stem adulte de a se transforma in tipul particular de celule vizat initial, fapt deosebit de dezavantajos in cazul in care starea pacientului aflat in tratament impune transplantarea rapida a celulelor. Celulele stem embrionare insa au rata de diviziune rapida si pot fi chiar depozitate, astfel ca daca apare nevoia administrarii lor, aceasta se poate realiza imediat.

De unde provin embrionii folositi pentru recoltarea celulelor?Sus
Celulele stem embrionare se definesc prin originea lor. In mod specific, celulele stem embrionare au originea in embrioni care provin din fertilizarea in vitro realizata in clinici speciale si care sunt apoi donati laboratoarelor, in scopuri de cercetare. Trebuie mentionat ca donarea se face doar daca donorul isi da acceptul legal, dupa ce in prealabil i s-a explicat in mod amanuntit intregul proces. Este interzisa folosirea in scopuri de cercetare a embrionilor rezultati in urma fertilizarii naturale.
Fertilizarea in vitro presupune recoltarea ovulelor si spermei si fertilizarea lor in conditii speciale de laborator, apoi implantarea unuia sau mai multor ovule fecundate in uterul viitoarei mame. Ovulele fecundate restante sunt inghetate si tinute in recipiente speciale in cazul in care primul embrion implantat nu se dezvolta corespunzator. Daca sarcina decurge normal si femeia nu mai doreste folosirea embrionilor pastrati in laborator, acestia pot fi donati, constituind sursa de celule stem embrionare.
De curand, in Statele Unite, s-a publicat un sondaj realizat in randurile persoanelor care au apelat la serviciile clinicilor de fertilizare si din care reiese ca peste jumatate din ele sunt de acord cu donarea embrionilor nefolositi.

Poate recoltarea celulelor sa crute embrionul?Sus
Acest subiect este unul foarte controversat printre oamenii de stiinta. De-a lungul timpului s-a incercat gasirea unei metode prin care sa fie posibila mentinerea viabilitatii embrionului, in paralel cu recoltarea celulelor stem.
O posibila abordare implica recoltarea celulelor stem de la embrioni neviabili, donati de clinicile de fertilizare. Pana la 60% din totalitatea embrionilor rezultati prin fertilizare in vitro sunt incapabili sa se dezvolte in produsi de conceptie viabili. Studiile realizate in scopul stabilirii eficientei acestei metode demonstreaza ca se pot recolta celule stem normale de la astfel de embrioni, insa numarul lor este foarte redus.
O alta posibilitate de recoltare a celulelor stem implica o tehnica folosita in clinicile de fertilizare in vitro in vederea detectarii, anterior implantarii embrionului, a eventualelor mutatii cromozomiale.
Alta metoda consta in reprogramarea celulelor stem adulte sa se comporte precum celule embrionare. Acest lucru a fost realizat in august 2005, rezultatele fiind publicate in prestigioasa revista "Science", insa cercetatorii au precizat ca celulele stem hibrid realizate astfel nu aveau aplicabilitate terapeutica.
De curand, insa mai multe echipe de cercetatori, efectuand studii pe soareci au descoperit cai noi de realizare a celulelor stem embrionare sau a unor tipuri celulare identice lor. Astfel, studii efectuate la Institutul pentru Celule Stem de la Harvard, au demonstrat posibilitatea formarii celulelor plecand de la embrioni neviabili de soarece, iar cele efectuate la Institutul Whitehead de Cercetari Biomedicale din Cambridge au obtinut celule embrionare plecand de la celule adulte recoltate din pielea soarecilor. Experimentele nu au fost inca extrapolate la embrionii umani, insa oamenii de stiinta sunt entuziasti in legatura cu aceste rezultate.

S-a realizat vindecarea efectiva a vreunei boli folosind celule stem?Sus
Experimentele si cercetarile efectuate pe celule stem embrionare au inceput efectiv de-abia din anul 1998, cand un grup de oameni de stiinta condusi de dr. James Thomson de la Universitatea din Wisconsin, SUA, a pus bazele unei metode de izolare si cultivare a celulelor. Bugetele alocate studierii celulelor stem embrionare au fost modificate si adaptate din anul 2001, laboratoarele neavand pana atunci posibilitati financiare adecvate cercetarii amanuntite a acestui tip de celule. Asadar, in ciuda faptului ca celulele stem au, teoretic, multiple aplicatii practice, cercetarea lor este inca la inceput.
Celulele stem adulte, cum ar fi celulele hematoformatoare din maduva rosie a oaselor (numite si celule stem hematopoietice), sunt, in prezent, singurele tipuri folosite in tratarea unor boli cum ar fi leucemiile, limfoamele sau hemopatiile maligne. Astfel de celule sunt folosite in scopuri terapeutice inca din anii 1960.

Se ridica celulele stem embrionare la nivelul asteptarilor cercetatorilor?Sus
Cercetatorii considera ca atata timp cat asteptarile sunt realiste, rezultatele terapiei cu celule stem ii pot surprinde chiar si pe cei mai pesimisti. Studiile si experimentele desfasurate in ultimii ani au demonstrat ca aceste celule au capacitatea de a influenta decisiv numeroase domenii ale medicinii, atat datorita abilitatii de formare a celulelor de tipul neuronilor, hepatocitelor, cardiomiocitelor, celulelor pancreatice sau endoteliale, cat si prin posibilitatea de a interactiona in mod direct cu aceste celule modificandu-le materialul genetic in vederea folosirii lor in cadrul terapiei genice.
Conditia de baza, insa, este sa nu se plece de la premisa ca celulele stem vor reprezenta tratamentul universal pentru orice boala.

Ce boli pot fi tratate folosind celule stem?Sus
Toate bolile cunoscute pana in prezent au o baza celulara - un defect aparut in replicarea celulara, in regenerarea si repararea tisulara, care sa creeze un teren propice pentru dezvoltarea si autointretinerea procesului patologic. Tinand cont de acest fapt se poate afirma, teoretic doar, ca orice boala poate fi tratata folosind celule stem.
De exemplu, dupa un infarct miocardic, celulele cardiace din teritoriul afectat, private de oxigen si nutrienti pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp, isi pierd din roluri, afectand astfel functionalitatea cordului per ansamblu. Daca aceste celule ar fi inlocuite cu unele viabile, inima si-ar putea relua lucrul la randament maxim.
Exista boli in care organismul incearca sa lupte impotriva proceselor patogene, insa mecanismele sale sunt depasite de intensitatea agresiunii. In acest caz, rolul celulelor stem este de a intari sistemul natural de aparare la organismului.
Celulele stem au o utilitate importanta in ceea ce priveste transplantul unor organe, aceasta datorita faptului ca, prin folosirea setului corespunzator de celule, cercetatorii le pot influenta dezvoltarea, cu formarea de tesuturi si organe, ca de exemplu ficat, rinichi.

De retinut!

Toate aceste utilizari atribuite celulelor stem sunt pur teoretice. Deocamdata nu s-a recurs la aplicarea unor astfel de tratamente, cercetatorii insistand asupra importantei continuarii studierii lor.

Intre bolile pentru care se studiaza intensiv tratamentul cu celule stem sunt incluse: diabetul, boala Parkinson, boala Crohn, afectiuni cardiace, boli genetice, cancere, precum si leziuni medulo-spinale.
Diabet: in ceea ce priveste diabetul, cercetatorii incearca sa influenteze transformarea celulelor stem in celule producatoare de insulina, acestea urmand a fi transplantate persoanelor diagnosticate cu o asemenea afectiune.
Boala Parkinson: in declansarea bolii in sine este incriminata distrugerea neuronilor dintr-o anumita regiune a creierului. Boala se caracterizeaza prin pierderea capacitatii de control a miscarilor voluntare asociind si un tremor fin al extremitatilor. De multi ani, tratamentul acestei boli, care afecteaza peste 2% din populatia peste 65 de ani se bazeaza pe administrarea de levodopa, substanta pe care creierul o transforma in dopamina (aceasta lipsind la persoanele afectate, datorita pierderii, in cadrul procesului patogenic a neuronilor care o produc). Pe parcursul terapiei, insa, levodopa isi pierde din eficienta, in paralel crescand rata de aparitie a efectelor secundare, pacientul devenind in final, o cauza pierduta. Daca insa, se reuseste obtinerea de celule nervoase viabile si functionale se poate incerca transplantarea acestora si inlocuirea celor bolnave.
Boli cardiace: dintre acestea, este vizat in special infarctul miocardic, incercandu-se inlocuirea regiunii de muschi cardiac afectat de procesul ischemic.
Cancer: exista forme de cancer, precum cel de san, in care chimioterapia si radioterapia au ca efect secundar distrugerea maduvei osoase, ceea ce impune multa precautie si restrange mult din folosirea acestor modalitati terapeutice. Daca prin intermediul celulelor stem se poate reface maduva osoasa, medicii ar putea institui terapia anticanceroasa mai repede si in doze mai mari, in vederea sporirii eficientei.
De asemenea, celulele stem pot fi folosite si in vederea formarii de celule cu actiune specifica anticanceroasa, contribuind astfel la lupta impotriva cancerului initiata de organism.
Celulele stem pot fi folosite si in vederea refacerii unei parti de tesut sau chiar pentru transplantul diferitelor organe in cazul in care acestea au trebuit excizate in scop terapeutic.
Traumatisme medulo-spinale: celulele stem sunt folosite pentru formarea celulelor nervoase ce intra in componenta maduvei spinale. Scopul este de a obtine ameliorarea simptomatologiei si chiar vindecarea persoanelor cu hemiplegii sau tetraplegii survenite in urma unor leziuni grave ale coloanei vertebrale.
Boala Crohn: este o inflamatie cronica de natura autoimuna, cu localizare predilecta la nivelul ileonului terminal (motiv pentru care mult timp a si fost denumita ileita terminala) sau colonului proximal, avand insa si forme extra-intestinale. Mucoasa intestinului prezinta numeroase ulceratii si fisuri profunde datorate unor procese imune aberante, in care celulele imune sunt directionate impotriva celulelor intestinale. In acest caz, terapia cu celule stem vizeaza inlocuirea acestor celulele imune cu unele cu functie normala.
Boli genetice: aceste boli se caracterizeaza prin existenta unui defect cu localizare la nivelul diferitelor gene sau cromozomi, care afecteaza organismul inca de la nastere, cum ar fi: anemia falciforma, fibroza cistica, boli neuromusculare, precum si cancere (acestea avand o importanta componenta genetica, pana in prezent identificandu-se cel putin 4 categorii de gene implicate in aparitia lui).

S-a inceput administrarea celulelor stem subiectilor umani?Sus
Pentru moment, numarul pacientilor tratati cu celule stem este foarte redus, cei care au beneficiat de un astfel de tratament avand boli grave, in stadii terminale. Deocamdata, medicii evita sa recurga la acest tratament, iar cand o fac, sunt foarte prudenti, intrucat acest domeniu al medicinei este la inceput si exista inca numeroase necunoscute cu privire la functionarea celulelor stem.
Incurajator este faptul ca cercetatorii europeni au descris, in septembrie 2006, rezultate promitatoare in ceea ce priveste transplantul de celule din maduva osoasa cu scopul tratarii leziunilor post infarct miocardic.

Este tratamentul cu celule stem considerat sigur?Sus
Acesta este un alt punct intens discutat in prezent. Raspunsul la aceasta intrebare depinde de originea celulelor stem. Daca sunt recoltate de la o persoana si transplantate alteia, ele pot transmite infectiile donorului, in cazul in care acestea exista si nu sunt reperate. Acest fapt este important tinand cont de riscul infectarii HIV/SIDA. Insa, in vederea alegerii donorilor, metodele de screening vor fi mult mai drastice.
O alta problema o ridica aparitia cancerului prin folosirea celulelor stem. O celula normala se divide in organism de un numar definit de ori, dupa care moare. Celulele stem au proprietatea de a se divide de un numar indefinit de ori, ceea ce le aseamana celulelor canceroase. Este important de precizat ca celulele stem nu sunt celule canceroase, dar caracteristicile diviziunii lor le apropie de acestea, astfel existand posibilitatea ca la un moment dat sa degenereze si sa determine aparitia cancerului. Nu exista o metoda specifica in vederea determinarii riscului de aparitie a cancerului, de aceea pacientul trebuie investigat periodic, astfel incat, daca aceasta problema apare, sa fie rezolvata cat mai rapid.

Cand va deveni terapia cu celule stem accesibila pacientilor?Sus
Tratamentul cu celule stem implica parcurgerea unor etape (ca in cazul oricarui medicament). Initial, celulele stem sunt stimulate sa se dezvolte spre o anumita linie celulara si sa actioneze impotriva unei boli anume. Aceasta etapa are loc exclusiv in laborator. Apoi este studiata actiunea lor pe animale cu scopul de a evidentia efecte secundare importante, grave si eventual chiar cu potential letal si pentru a stabili tolerabilitatea organismului. Apoi, daca rezultatul este promitator, incep sa se faca studii pe pacienti. Initial, sunt selectati doar cei cu patologie specifica, fara alte boli asociate, urmand ca in trialurile urmatoare sa fie inclusi pacienti cu comorbiditati. Grupurile de pacienti sunt initial restranse numeric, insa pe masura ce studiile se extind, cuprind un numar din ce in ce mai mare de indivizi in vederea aprecierii eficientei si sigurantei tratamentului.
http://www.sfatulmedicului.ro
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
ari05
Super Prietena Vip
Recoltarea de celule stem  216b609f54e8a38a924d370181a75043
ari05


Varsta : 43
Localizare : Oradea

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyJoi Noi 11, 2010 9:35 pm

eu nu mi-am luat celule stem... si niciacum n-o voi face...
nu vreau sa ma gandesc ca vor avea nevoie copiii mei de ele... DD fereste !!!!!!!!!!
si avand in vedere cum sta treaba in tarishoara noastra....... sa nu zic mai multe... si cum sta treaba in sistemul public de sanatate ........ vorba ginecologului meu ... in caz de... DD fereste... cum trebuie sa faci rost de zeci de mii sau o suta si ceva de mii de euro pt operatie, mai faci rost e un 10mii pt celule stem... asta in caz ca nu ar fi compatibile cu cele de la rude ...
Sus In jos
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyJoi Noi 11, 2010 10:06 pm

AI DREPTATE ,NICI EU NU AM FACUT ,POI DE UNDE BANI ASTIA TOTI gandesc
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
ari05
Super Prietena Vip
Recoltarea de celule stem  216b609f54e8a38a924d370181a75043
ari05


Varsta : 43
Localizare : Oradea

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyJoi Noi 11, 2010 10:15 pm

da, e si vorba de bani... la prima nastere poate dk ma chinuiam reuseam sa dau 1000 de euro pt recoltare... dar acum nu am de unde... ca asta e situatia...
plus ca am fost la o conferinta despre celule stem, prezentata de cineva de la un centru de recoltare si pastrare, nu dau nume, si m-au pus atunci pe ganmduri pt ca nu aveau raspunsuri clare si concise la multe intrbari puse de cei care participam... cum spuneam, in caz de... DD fereste... nu e sigur ca sunt bune celulele stem decat pt copilul de la care a fost recoltat... plus ce m-a revoltat... ca acele celule stem nu sunt pastrate pt copilul tau... in caz de nevoie sunt folosite pt altcineva, si dk ai si tu nevoie vreodata, primesti... de la altcineva... mi s-a parut o mare harababura... plus partea financiara ... de care mii zicea doctorul meu ... ca la noi practic e doar o moda asta, cu recoltarea celulelor stem... atat ca ti le recoltezi... si ??? apoi ce faci in caz ca DD fereste ai nevoie de ele? ca la noi in tara mori cu zile... tot trebuie sa mergi in strainatate, si sa dai zeci de mii sau peste o suta de mi de euro pt spitalizare si operatii, tratament, etc...

deci, mai bine sa ne rugam sa nu ajungem niciodata in siutatia de a avea nevoie de ele ... sa fim sanatosi si noi si copilasii nostri !
Sus In jos
Gianina
prietena la distanta
Recoltarea de celule stem  8e29093416c19ac0a21cc3cbeb081558
Gianina


Varsta : 45

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyVin Noi 12, 2010 6:34 am

Nu am donat astfel de celule si nici nu am nevoie de ele.
Sus In jos
mihaelamicu2001
Nouvenit
Nouvenit



Varsta : 48

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyLun Noi 15, 2010 1:26 am

noi nu am recoltat...si sper sa nu am nevoie
Sus In jos
Regina Maria
Nouvenit
Nouvenit
Regina Maria


Varsta : 43

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyLun Mai 23, 2011 11:22 pm

Regasesc multe dintre problemele pe care le-ai ridicat tu ca sunt comune pentru multi parinti. Si este bine sa te intrebi lucruri, sa vrei sa stii cum functioneaza inainte sa semnezi un astfel de contract de recoltare. Dar cealalta jumatate consta in aflarea raspunsurilor. In speranta ca voi aduce putina lumina in dilemele ridicate o sa incerc sa iti raspuns punctual la cateva dintre ele.

ari05 a scris:
am fost la o conferinta despre celule stem..m-au pus atunci pe ganmduri pt ca nu aveau raspunsuri clare si concise la multe intrbari puse de cei care participam
... este posibil sa fie cazul aparte al acelei firme. Asta nu inseamna ca o alta nu poate sa raspunda intrebarilor tale.

ari05 a scris:
plus ce m-a revoltat... ca acele celule stem nu sunt pastrate pt copilul tau... in caz de nevoie sunt folosite pt altcineva, si dk ai si tu nevoie vreodata, primesti... de la altcineva... mi s-a parut o mare harababura
Celulele stem recoltate la nastere sunt in exclusivitate pastrate pentru copilul tau. Tocmai de aceea platesti recoltarea si stocarea - astfel incat, in caz de nevoie sa poti sa le folosesti. Aceste lucruri sunt specificate clar in contractul pe care il semnezi iar banca de celule stem se obliga sa ti le pastreze.

[/quote]plus partea financiara [/quote] Parintii isi pot permite recoltarea, stocarea si pastrarea celulelor stem la banca centrala de celule stem Regina Maria. Avem un plan tarifar foarte flexibil. http://www.reginamaria.ro/celulestem/ (vezi si promotia Raiffeisen) sau orice reprezentant iti poate da mai multe info (Call Center: 021 9611).

ari05 a scris:

la noi practic e doar o moda asta, cu recoltarea celulelor stem
Dimpotriva, nu este o moda ci o necesitate. Tot mai multi parinti au devenit constienti de folosul si importanta stocarii de celule stem. Uite un foarte mare site din afara care este pe aceeasi tema: http://parentsguidecordblood.org/.

Cu siguranta ca si noi, la fel ca fiecare parinte isi doreste sanatatea copiilor lor. De aceea facem tot ce ne sta in putina ca sa o pastram.


Sus In jos
carmen
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
carmen


Varsta : 49

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyMar Mai 24, 2011 7:58 am

Oricum ar fi mi se pare o suma imensa si plus ca sistemul din tara noastra e tare haotic... eu nu am facut si nici nu cred ca voi face mi se par banii aruncati in vant oricate explicatii mi-ar scrie cineva nu cred in ele... apropo si o metoda noua de imbogatire cred eu ca este momentan... sunt curioasa cat va tine pretul asta mare de recoltare

PS Scuza-ma dar sa fac rate la banca pe chestia asta??????????????
Sus In jos
nania
Super Prietena Vip
Recoltarea de celule stem  216b609f54e8a38a924d370181a75043
nania


Varsta : 43
Localizare : Belgia

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyMier Mai 25, 2011 6:26 pm

nici eu nu am recoltat cu toate ca mias fii dorit,pretul nu este mare de recoltare,dar sa platesti si stocarea....esti dator o viata intreaga,si cum au spus fetele,poate ca nici nu vei avea nevoie....mai avem o sansa in caz ca ne razgandim....la dintisorii de lapte...si fiimea mai are de scos,si urmeaza juniorul....bafat la toate sa nu aveti nevoie vreodata de celulele astea...
Sus In jos
bimbilica
Prietenaactiva
Prietenaactiva
bimbilica


Varsta : 46

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyLun Iun 27, 2011 1:41 am

Noi am recoltat doar pt Dariuta,piticuta.Am avut kit-tul si la Sara,mijlocia,dar din nefericire am avut un "accident" mai neplacut la nastere(tinand cont ca era sa nasc in masina si cum am ajuns au apucat sa ma suie pe masa si a si iesit fata) si dr mi-a zis ca cordonul s-a contaminat,si chiar daca recolteza nu vor fi viabile,asa ca nu am mai consumat kit-ul de recoltare,l-am inapoiat firmei cu care facusem contractul si nu am platit absolut nimic.La Dariuta,m-am pornit la spital chiar fara dureri-m-au luat pe drum la cateva sute de m de spital_ si am nascut ff repede,dar au fost pregatiti cu kit-ul si absolut tot si au recoltat.ACum platim cam 90 ron/an pt depozitare,si cred ca am facut ff bine,tinand cont ca ea are probleme cu ochisorii,asa ca in caz de Doamne fereste se agraveaza,avem la ce apela.
Si nu sunt de acord cu chestia ca:cum faci rost de sute de mii de euro pt operatia in strainatate,mai faci rost si de alea 10 000 pt celule...dar uneori e cehstie de viata si de moarte si poate nu mai ai timp sa aduni nici macar 1000 de euro....parerea mea.
Daca cumva o sa aiba nevoie si fratiorii ei de celulele astea,probabilitatea de compatibilitate este de 25%-deci,cu un strain e si mai mic procentul.
Sus In jos
ramona81
Prietena de Elita
Recoltarea de celule stem  8ebb73d2989c1c857fea1c545d46f8a5
ramona81


Varsta : 43

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyMier Iun 29, 2011 12:29 am

cat te-au costat bimbilica?tot operatie pls revcoltare
ai nascut la maternitate de stat sau privat?
Sus In jos
bimbilica
Prietenaactiva
Prietenaactiva
bimbilica


Varsta : 46

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyMier Iun 29, 2011 12:33 am

Ramo,impusca-ma ca habar nu am cat a costat.Am nascut la stat,la Polizu,si nu m-a costat decat kit-ul de recoltare,pe care l-am luat de la Cord Blood Center-parca 23 sau 32 de milioane,ceva cu cifrele astea.Oricum al meu a platit,dar cu siguranta nici el nu mai stie cat .
Sus In jos
ramona81
Prietena de Elita
Recoltarea de celule stem  8ebb73d2989c1c857fea1c545d46f8a5
ramona81


Varsta : 43

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyMier Iun 29, 2011 12:50 am

mersi bimbilica
scuze de off topic dar care este numele tau?
Sus In jos
Regina Maria
Nouvenit
Nouvenit
Regina Maria


Varsta : 43

Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  EmptyDum Iul 17, 2011 8:39 pm

Dragi mamici,

Am inteles din mesajele anterioare ca sunteti reticente la ideea in sine a recoltarii de celule stem, navand o baza sigura in acest sens. Eu, personal, va respect hotararea, parerea si decizia oricare ar fi aceasta. Insa informatiile cu care lucrez, ciferele pe care le vad in fiecare zi si cazurile ma fac sa ma gandesc de doua ori inainte de a spune ca nu este o metoda utila.

Este ca o asigurare pentru copil.... si cand faci o asigurare la masina de ex. normal ca sper ca nu o sa se intample ceva cu masina ca sa o folosesti insa esti mai linistit in cazul in care ar fi totusi asa.

Transplanturile cu celule stem se folosesc si in spitalele de la noi din tara si inca cu succes. Iar la nivel mondial, cercetarile sunt imense si foarte avansate. Puteti oricand sa accesati blogul Regina Maria care citeaza din surse internationale cele mai noi cercetari: http://www.reginamaria.ro/celulestem/blog/

nania a scris:
nici eu nu am recoltat cu toate ca mias fii dorit,pretul nu este mare de recoltare,dar sa platesti si stocarea....esti dator o viata intreaga,si cum au spus fetele,poate ca nici nu vei avea nevoie....mai avem o sansa in caz ca ne razgandim....la dintisorii de lapte...si fiimea mai are de scos,si urmeaza juniorul....bafat la toate sa nu aveti nevoie vreodata de celulele astea...
In momentul de fata stocarea din sangele cordonului ombilical este cea mai sigura metoda si cea mai bogata in celule stem. Cat despre recoltarea din dintisorii celor mici - aceasta este deocamdata ilegala la noi in tara. Iar, per total, banii sunt tot aia. http://www.reginamaria.ro/celulestem/intrebarifrecvente/-a-/118-care-este-costul-pentru-izolarea-procesare-i-depozitarea-celulelor-stem

Daca aveti intrebari referitoare la pocedura, preturi, cum se foloseste sau orice legat de acest subiect - sunt mai mult decat bucuroasa sa va raspund si sa le discutam impreuna. Eu cred ca un parinte bine informat poate sa ia cele mai bune decizii!

Sus In jos
Continut sponsorizat





Recoltarea de celule stem  Empty
MesajSubiect: Re: Recoltarea de celule stem    Recoltarea de celule stem  Empty

Sus In jos
 
Recoltarea de celule stem
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Discutii intre mamici: recoltarea de celule stem

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: FAMILIE :: Club de Mamici tinere , burtici si aspirante :: Sarcina-
Mergi direct la: