|
| Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate | |
|
+4mihaelamicu2001 nicoletadina Ralu Eliss 8 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Eliss Prietena cu traditie
Varsta : 47 Localizare : Calarasi
| Subiect: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Sam Noi 13, 2010 2:07 am | |
| Ne-am obisnuit sa ne uitam la nurorile si soacrele care se bucura de o relatie buna ca la simple exceptii care confirma regula nescrisa care afirma ca doua femei care iubesc -in feluri diferite- acelasi barbat nu se vor intelege niciodata. Aflati cat de multe prejudecati stau in spatele acestor neintelegeri si cum poti incerca sa ai relatii mai bune!
Femeile tind uneori sa le priveasca pe mamele barbatilor de care sunt indragostite ca pe niste adevarate bombe cu ceas: cand se poarta frumos asteapta ca in orice clipa sa se schimbe si sa
Silvia este una dintre femeile care nu au nici conflicte deschise cu soacrele, nici nu se inteleg foarte bine. Cu alte cuvinte, ele nu se afla nici intr-un razboi permanent, nici nu sunt cele mai bune prietene. Ea ne-a povestit varianta sa:
"Nu pot sa spun ca m-am inteles vreodata rau cu mama sotului meu. Cred ca s-a purtat intotdeauna bine, mi-a luat partea cand a considerat ca nu e destul de respectuos sau ca greseste...chiar nu am ce-i reprosa in privinta asta. Eu am alta problema, si nu cred ca-s singura. Ma deranjeaza foarte mult ca si acum, cand suntem casatoriti si avem familia noastra, ea il influenteaza si are un rol important in deciziile pe care el le ia pentru noi amandoi. A fost ea de parere ca ar trebui sa nu plecam dupa nunta in luna de miere si mai bine sa investim banii stransi intr-o mica pensiune? Exact asa am si facut, pentru ca desi e adult, pentru el conteaza inca ce crede mama lui si cum crede ea ca putem cheltui banii", explica femeia.
De unde vin nemultumirile femeilor?
Discutiile deschise pe forum, confesiunile facute in miez de noapte prietenelor au uneori in comun un factor: plangerile despre soacre. Si, ca lucrurile sa nu va para deloc "roz" trebuie sa aflati ca intr-un studiu condus de iVillage acum cativa ani nurorile afirmau ca prefera sa suporte interventii pe canal la dentist decat sa petreaca putin timp impreuna cu soacrele lor. Nu-i putin lucru, nu? Iata care sunt principalele lucruri pe care femeile le reproseaza soacrelor (conform aceluiasi studiu):
- se asteapta sa fie numite "mama" imediat dupa casatorie sau, in unele cazuri, chiar inainte;
- asteapta de la nurori sa fie iubite si admirate ca si cum ar fi de la sine inteles;
- isi iau prea multe libertati vizavi de cuplu (vin cand vor etc);
- dau sfaturi fara sa fie intrebate. Iar daca ai avea curiozitatea sa o intrebi pe o femeie care este la randul sau soacra ai descoperi ca nemultumirile sunt numeroase si de cealalta parte. Pentru ca, de fapt, totul tine de natura competitiva a acestora. Psihologii sustin ca femeile care reusesc sa fie soacre bune sunt cele care folosesc principiile managementului stresului: stiu cine sunt, se simt stapane pe ele insele, pot percepe lucrurile si privind din alta perspectiva si, foarte important, simtul umorului si generozitatea de a-i lasa si pe ceilalti sa fie cine sunt fara a incerca sa-i schimbi.
Si, spun acestia, calea catre intelegere sta in abilitatea ambelor femei de a percepe rolul special pe care il joaca in viata barbatului pe care il iubesc si de a se respecta reciproc. Multe conflicte directe se nasc tocmai din nesiguranta uneia dintre parti care nu intelege ca pot exista sfaturi bine intentionate -si chiar necesare- si ca nu este neaparat vorba de control sau manipulare, asa cum de partea cealalta un sfat dat si ignorat este privit exact ca atare: un afront sau, mai simplu si mai dureros, o forma de ignorare.
Mi-a placut foarte mult povestea unui femei pe care am cunoscut-o nu demult -intr-o calatorie cu trenul- si care povestea ca abia atunci cand trecusera aproape douazeci de ani de la casatoria sa soacra incepuse sa o aprecieze, in ciuda faptului ca nu semana deloc cu fata pe care si-o dorise -una dispusa sa isi petreaca fiecare concediu la muncile campului. Exista, intotdeauna, speranta ca in timp, cele doua persoane extrem de diferite -sau extrem de asemanatoare- vor invata sa treaca peste asperitati si sa se inteleaga.
Voi ce povesti cu soacre aveti? E vorba de prejudecati sau de faptul ca cele doua persoane nu se inteleg? /www.feminis.ro | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Dum Noi 14, 2010 12:09 pm | |
| EU DE SOACRA NICI NU VREAU SA AUD nah nah CA SI CUM NU AR EXISTA nah | |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Dum Noi 14, 2010 6:47 pm | |
| | |
| | | Ralu Administrator
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Dum Noi 14, 2010 6:53 pm | |
| ce sa zica ,stiind dece nu comenteaza fericita | |
| | | mihaelamicu2001 Nouvenit
Varsta : 48
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 1:37 am | |
| complicat cu soacra...cel putin la mine... | |
| | | ari05 Super Prietena Vip
Varsta : 43 Localizare : Oradea
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 2:21 am | |
| nici eu nu vreau sa aud de soacra-mea ... are un mare IGNORE acum ... inainte sa nasc ne-am inteles ffff bine... chiar extrem de bine, le doream tuturor o soacra k a mea... dupa ce am nascut insa....................................... depresie groaznica am facut din cauza ei... 2 ani am facut k trenu cand auzeam de ea , am ajuns s-o urasc efectiv... acum... ii mai tolerez prezenta... dar f rar, si sa nu mi se adreseze prea mult ca mi se ridica tensiunea ... in rest, sa n-o vad in fata ochilor !!! | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 4:12 am | |
| nasol ari si cand vad cum se inteleg alte fete cu soacrele eu mor | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 4:43 am | |
| ei, asta e.................. as putea sa ma inteleg si eu bine cu ea... dk as fi ipocrita... dar nu ii mai suport felul de a fi, nu mai ii suport matzaielile si miorlaielile , nu ii suport prezenta pe langa Darius, cand o vad cum se miorlaie la el... nu suport cum o vad tot timpul ca face pe victima si se plange... m-am saturat de ea !!! trebuie sa pastrez dinstanta, ca altfel iar incep problemele... ca e atata de bagacioasa... fir-ar..... nervi ea trebuie sa stie tot, trebuie sa se bage k musca-n lapte peste tot... si ma scoate din minti !!!!!! eu m-am maritat cu fi-su, nu si cu ea !!!!!!!!!!!!!
asa ca... sa stea departe !!!!!!! mai ales acum... si pana dupa ce nasc... si o perioada dupa... sa n-o vad, ca iar fac depresie de-aia naspa .... | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 4:57 am | |
| wao stai linistita si n o mai baga in seama. | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 5:20 am | |
| eu asta incerc sa fac.... numai ca se baga ea in seama cu mine rad
isi incearca norocul ........... mortala | |
| | | Alexandra prietena la distanta
Varsta : 38
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 5:56 am | |
| hehe eu nu am treaba cu soacra...ce bine...stam la distante mari una de cealalta..oricum nu ne-am intelege certuri | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 6:04 am | |
| Cum poti fi o soacra buna Incearca sa iti primesti nora cu sufletul deschis, eliberat de prejudecati si gelozie, accepta faptul ca nora ta face parte dintr-o alta generatie, ca intelege viata altfel, incearca sa intelegi ca fiul tau o iubeste si o doreste aproape de el, priveste-o ca pe mama nepotilor tai, fii intelegatoare fata de stangaciile ei si nu o face sa se simta vinovata in caz contrar o vei indeparta si mai grav s-ar putea sa il indepartezi si pe fiul tau, deci nu il pune sa aleaga intre tine si el, s-ar putea sa pierzi! Nu iti impune propriile pareri las-o pe ea sa vina sa iti ceara sfatul, arata-te disponibila si intelegatoare, evita sa iei o atitudine de superioritate, incearca sa iti modelezi o noua viata care sa nu mai fie centrata pe fiul tau,ocupa-te de propria persoana si de propria viata de cuplu. | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 9:25 am | |
| bine zis... doar in ultima parte... in cazul meu . soacra-mea sta cu socru-meu doar de forma (ca el are alta "familie" ...... dobitocu ... ) ... i-am zis mai demult in fata ca e proasta ca nu a divortat... si de aici toate problemele... se simte singura ... si atunci ea ce crede ? ca ne poate invada viata si intimitatea... eu de-aia m-am suparat fff rau pe ea, si nu cred ca -mi va trece vreodata (ca am avut multe probleme cu sotul, din cauza asta ) ea trebuia sa stie tot ce fac, absolut tot !!! nu mai aveam deloc intimitate... si cand s-a bagat si peste mine si copil.... adik se comporta de parca ea ar fi fost mama lui, nu eu.... atunci am facut crize mortala si de atunci n-o suport !!! am facut o depresie urata dupa nastere din cauza ca se baga peste mine in orice, nu intelegea sa stea naibii deoparte .... si ... am ramas cu repulsia asta fata de ea... bine, mai sunt si altele la mijloc care ma fac sa n-o suport...
vai vai... cate as putea scrie de soacra....... | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 6:56 pm | |
| asta este laura bine ca poate te intelege sotul acuma si nu tine cu ea. | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 9:37 pm | |
| da... sa zicem ca tine acum cu mine... dupa 2 ani de scandaluri si amenintari cu divortul... desi il mai apuca si acum, cateodata ... dk cumva indraznesc sa zic ceva de sfanta soacra,... imi sare in cap, si gata e scandalul... ca eu nu ma las... mortala | |
| | | Ralu Administrator
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Lun Noi 15, 2010 10:22 pm | |
| ERA PENTRU TINE SUBIECTUL LAURA pa pa | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Mar Noi 16, 2010 12:20 am | |
| nasol laura deci bine ca n am soacra pana la urma
si eu am avut un prieten in liceu si cum iesea de la facultate trece pe la mine, nu se acomoda bine ca suna masa dupa el asa am stat si eu cu el 2 ani dupa care sa terminat totul. deci te cred ca nu ti vine bine. | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Mar Noi 16, 2010 12:47 am | |
| pai Raluca, se stie... unde e de vorbit de soacra.... prezenta-s.... la cat o "iubesc" ....... nervos
si azi am porcait-o bine.... turb cand il aud pe DArius ca imi zice ca el pleaca de la mine, ca merge sa stea cu buna-sa (adik soacra-mea ) ca ea ii buna, si ca eu sunt rea... asta dc nu-i fac toate poftele si-l pedepsesc cand face porcarii... normal... eu sunt aia rea, si dobitoaca e aia buna... sfanta... palpitatii am si acum de la ce nervi mi-a facut ... stiti ce face mai nou scrofela ? ca sa-l atraga de partea ei ... nervos ...... ii cumpara tot timpul jeguri de masinute, chinezaraie de-alea de 2 lei ... si atunci DArius ce zice... woaaa ce buna-i buni ca-mi cumpara jucarii !!!! si ce rea ii mama si buni Neli (adik mama mea) ca nu ii cumparam zilnic jucarii ... ce stie el ca eu ma chinui cu ratele si ipoteca pe apartament , ce conteaza ca mama ne da bani la greu si ne ajuta sa ne facem casa ... ce stie el ca soacra-mea nu ne ajuta cu absolut cu nimic .... pt el asta e important, ca-i da masinute nervos si sa nu ma enervez ???
nah... dar mai creste si Darius, si o sa inteleaga el mai bine cum sta treaba cu bunicile ... si cu banii ... si cu ajutorul dat de bunici... | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Mar Noi 16, 2010 1:09 am | |
| pana creste el tu te enervezi mereu asa ca laso in plata domnului ca nu rezolvi nimic | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Mar Noi 16, 2010 1:12 am | |
| da... dar cand iti auzi copilul ca-ti spune ca esti proasta si rea, si ca numai buni e buna si numai ea il iubeste..... nu cred ca am cum s-o las in plata domnului .... ca nu-mi cade bine... stiu ca ma iubeste , ca eu sunt mama lui .... dar...... avadn in vedere ca n-o suport.... si ca am un temperament vulcanic... si ca ma enervez repede... e cam greu ... | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Mar Noi 16, 2010 5:44 am | |
| fi mereu vesela pentru binele tau | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Mier Noi 17, 2010 11:41 pm | |
| ma gandesc cum sa fac sa nu ma enervez... Darius continua si acum cu aceeasi placa, ca el pleaca la soacra-mea, ca ea il iuebste doar .... sunt in stare sa ma duc s-o iau de cap !!! | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Joi Noi 18, 2010 5:48 am | |
| dar lasa l sa se duca sa vezi daca sta la ea. | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Joi Noi 18, 2010 7:57 am | |
| ohhh. normal ca sta !!!! cum sa nu stea? ca ea il lasa sa faca tot ce eu nu il las... adik il lasa nemancat, ca atata nu o duce capul sa-i dea copilului sa manance, si DArius sta nemancat si o zi intreaga fara probleme... pe mine nu ma suporta ca-l oblig sa manance macar de 2 ori pe zi... dk nu de 3 ori.. ca doar as e normal, nu ? ii da dulciuri si ciocolati numai... ca atata o duce capul ala sec .... ii da masinute ... il lasa cu cariocile, ce conteaza ca isi strica hainele, doar ma chinui eu sa scot petele, sau sa-i cumpar altele... nu ?
deci... normal ca sta !!!! doar ea e cea buna si eu sunt scorpia...
normal ca nu ar sta sa doarma acolo... ca seara e lipit de mine... nu pot nici sa suglu de el ...
Ultima editare efectuata de catre ari05 in Joi Noi 18, 2010 8:01 am, editata de 1 ori | |
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate Joi Noi 18, 2010 8:00 am | |
| am inteles acuma dar ai putea sa incerci sa l lasi o zi acolo fara sa vb fara sa te duci dupa el seara sa vezi dupa cum va reactiona el daca tu zici ca nu doarme fara tine. si acuma este si mic ari greu intelege.nu poate sa faca diferenta decat cand mai creste si el un pic.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate | |
| |
| | | | Necazurile cu soacra. Prejudecati sau realitate | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |