MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun

In jos 
5 participanți
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 47
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun EmptyDum Noi 14, 2010 10:13 pm

Pomul de Crăciun, aşa cum îl cunoaştem noi astăzi, decorat cu globuri în care se reflectă lumina scânteietoare a lumânărilor sau a instalaţiilor electrice, nu a fost dintotdeauna împodobit astfel. Deşi, în Europa, originea sa precreştină nu mai este contestată de nimeni, părerile rămân totuşi împărţite: unii văd în brad o reprezentare a “Arborelui Lumii” (din vechiul cult al arborilor), alţii îl consideră o referire directă la “Arborele Paradisului”, împodobit cu mere de un roşu aprins, care amintesc de păcatele comise de primii oameni, înainte de alungarea lor din Rai.
Pănă în secolul al XV-lea crenguţele verzi cu care erau împodobite casele cu ocazia Crăciunului, ca şi darurile pe care şi la făceau oamenii unii altora erau considerate tradiţii păgâne. Dar nu peste multă vreme, în locul acestora va fi folosit un arbore întreg. Conform documentelor, în 1605, la Strasbourg a fost înălţat primul pom de Crăciun într-o piaţă publică. Nu avea încă lumânări şi era împodobit cu mere roşii. În 1611, la Breslau, ducesa Dorothea împodobeşte primul brad de Crăciun aşa cum îl ştim astăzi.
Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun

Va vom prezenta in continuare cateva sfaturi practice pentru impodobirea bradului de Craciun. Unul din ele asta in cazul in care aveti un copil mic este * sa infasurati in hartie poleita sau beteala varfurile ascutite ale ramurilor de la baza bradutului pentru a proteja ochisorii copilului. * Agatati cat mai sus ornamentele mici si fiti siguri ca le-ati prins bine pentru a nu fi inghitite de copil caci Doamne fereste ! * Foloseste doar atomizoarele cu zapada artificiala ale caror etichete mentioneaza ca produsul nu este toxic! * Un alt sfat ar fi sa inlocuiti globuletele de sticla cu cele din plastic. * aaaa si inca ceva putini suntem care atunci cand eram mici nu am "darmat" pomul de Craciun ... asta din dorinta de a ajunge la bonboane sau ciocolata .... deci "ancoratil" bine ! Wink Ei si daca ai un sfat in plus sau "darmat" bradul si e o intamplare nostima te rugam sa ne scrii pe blogul nostru ->> Impodobirea Bradului

Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun | Aranjamente


Exista variate tipuri de ornamente disponibile pentru Bradul de Craciun. De la cele fragile din sticla subtire (nerecomandate in cazul in care aveti copil mic) pana la cele incasabile, exista orice pentru oricine.Cele din sticla sunt printre de preferat dar si cele mai scumpe, fiindca sunt realizate cu o foarte mare migala si precizie dar confera o frumoasa eleganta oricarui pom de Craciun. Globurile din sticla rasfrang stralucirea luminii în camera cu mii de licariri. Unele din ele sunt chiar pictate de mana ceea ce le da si o mai mare unicitate.
In primul rand, sa ne gandim la globulete, la beteala. Atunci cand le cumparam, avem tendinta sa amestecam culorile, iar cand ajungem acasa sa decoram bradul in culorile curcubeului, lucru gresit. Cel mai bine ar fi ca pentru decorarea minunatului brad sa alegem doar doua culori, atat pentru globulete, cat si pentru beteala. Pentru o atmosfera calda, primitoare, cele mai indicate culori ar fi rosu si auriu, pentru un design simplu si discret, il putem decora in alb si auriu, ori alb si argintiu. In cazul in care bradul este aranjat pentru o atmosfera protocolara, puteti apela la alb si albastru.
Beteala poate fi aranjata pe brad in mod circular ori in forma de con, aceste modele fiind cele mai apreciate. Daca doriti insa sa renuntati la clasica beteala, o puteti inlocui pe aceasta cu niste margele dragute si simple, special create pentru impodobirea de sarbatori.

Instalatia este cea care ofera divertismentul de culori si se pune cat mai ascunsa printre ramurile bradului, indiferent de marimea beculetelor, iar jocul de lumini este optional.

Pentru o atmosfera completa, puteti aranja chiar si prin casa: coroane din ramuri de brad pusa in usa, ramurele de brad frumos aranjate pe masa, iar culorile de rosu si verde trebuie sa fie prezente intr-un mod deloc tipator sau de prost gust.



Semnificatia bradului

Fiecare om are un copac frate. Sadirea unui copac in gradina, in parc sau in orice alt loc aduce noroc. Confesandu-te copacului, dobandesti o forta fizica sporita si tarie sufleteasa. Copacii, ca si florile, au anumite semnificatii : Bradul ... suferinta... vechi obicei : Într-un obicei tradiţional, copilul primea, la naştere, un brăduţ adus din pădure, care se sădea în curte. Din acel moment, acest brad va deveni protectorul micuţului şi îl va apăra de toate cele rele în cursul vieţii. Mai târziu, adolescentul şi adultul vor veni frecvent lângă bradul-frate care va prelua, asupra sa, boala, depresia psihică şi chiar nenorocirile celui care îi cere ajutorul. În aceste întâlniri, bradul îşi va încărca „fratele“ cu energie şi îi va îndepărta orice necaz sau şoc psiho-emoţional. La moartea unui tânăr încă necăsătorit se mai păstrează şi astăzi ritualul împodobirii unui brad (eventual chiar bradul-frate dăruit la naştere), care se pune pe mormântul celui decedat, pentru a trece împreună în lumea de apoi. În cazul când murea un localnic, plecat departe de casă, se obişnuia o procesiune specială de înmormântare, în care sicriul ce se îngropa avea, în interior, un brad în locul celui dispărut.

Bradul veşnic verde de Crăciun este un simbol al vieţii oferite de Domnul Hristos, "Darul suprem al lui Dumnezeu pentru omenire", spune Papa Ioan Paul al II-lea. Romania este prima tara ortodoxa care ofera bradul de Craciun Sfantului Parinte. Presedintele Iliescu a declarat, inaintea plecarii spre Vatican, ca oferirea bradului constituie un moment important pentru relatiile dintre Biserica Ortodoxa si cea Catolica, precum si pentru relatiile politice dintre Romania si Vatican.
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
nicoletadina
Super Prietena Vip
Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun 216b609f54e8a38a924d370181a75043
nicoletadina


Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Re: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun EmptyMar Noi 16, 2010 12:22 am

Bradul de Craciun


In fiecare an, cu cateva saptamani inaintea Craciunului, incepem sa cautam un brad frumos pe care sa il putem decora cu lumini si decoratii colorate. Un moment placut pentru ca intreaga familie sa se bucure. Dar de ce facem asta?
De unde vine pomul nostru de Craciun?
Traditia spune ca pomul de Craciun se impodobeste in seara de 24 spre 25 decembrie, adica in ajunul Craciunului. Impodobirea pomului de Craciun este un obicei foarte vechi, care se pare ca a aparut initial in Occident.
In secolul XV-lea, in provincii precum Alsacia si Lorena, pomii se impodobeau de Anul Nou si nu de Craciun. Treptat traditia a fost preluata si in Spania, Italia, Franta si Elvetia.
De asemenea, se poate ca la originea obiceiului sa stea popoarele nordice care isi impodobeau casele de Craciun cu ramuri de brad si de vasc. Prin intermediul catolicismului, obiceiul a ajuns si in Orient. In anumite zone ale Rusiei in ajunul Craciunului se mergea in padure si se alegea cel mai frumos brad. Acesta era impodobit cu lumanari aprinse, bomboane si jucarii.
In Anglia obiceiul bradului de Craciun a patruns prin intermediul negustorilor germani stabiliti in Anglia, care obisnuiau sa-si decoreze casele de sarbatori.
La sfarsitul secolului al XIX-lea, obiceiul impodobirii bradului de Craciun a ajuns si in cateva orase din Germania. Dupa primul razboi mondial insa, obiceiul s-a raspandit pe intreg teritoriul tarii.
Un alt mit spune ca obiceiul decorarii bradului provine de la egipteni, care isi decorau casele cu frunze de palmier in ziua solstitiului de iarna. Obiceiul a fost preluat mai apoi si de romani, care au folosit brazii in locul palmierilor.
Legenda Bradului de Craciun.
In secolul al VII-lea, un calugar din Devonshire a venit in Germania pentru a raspandi cuvantul Domnului. Legenda spune ca acesta s-a folosit de forma triunghiulara a bradului pentru a simboliza sfanta treime. In Europa in secolul al XII-lea, de Craciun, bradul era atarnat de tavan cu varful in jos. Totusi se pare ca bradul a fost decorat pentru prima data la Riga in 1510. La inceputul secolului al XVI-lea, Martin Luther a decorat bradul cu lumanari, pentru a le sugera copiilor sai sclipirea stelelor de pe cer. La mijlocul secolului al XVI-lea, in Germania apar primele targuri specializate in vanzarea cadourilor. Figurine confectionate din aluat si coapte erau agatate in brad, ca obiecte decorative. Mai tarziu s-au adaugat bomboane si ghirlande din hartie colorata. Astazi in epoca moderna nu se mai poarta bradul cu globuri colorate. Ca sa ai un brad la moda trebuie sa il decorezi in maxim trei culori. Clasica beteala a fost inlocuita cu ghirlande de margele de o singura culoare, iar beculetele colorate le-au locul deja invechitelor lumanari si tot astazi in epoca moderna, brazii artificiali le-au luat locul celor naturali. In traditia romaneasca se spune ca este bine ca bradul sa fie tinut in casa pana la Sfantul Ion. Natural sau artificial, bradul de Craciun nu trebuie sa lipseasca din casa nici unuia dintre noi.
Sus In jos
rahela
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
rahela


Varsta : 41

Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Re: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun EmptyMier Noi 24, 2010 12:14 am

foarte interesant, impodobirea bradului a ramas un obicei foarte frumos
Sus In jos
nicoletadina
Super Prietena Vip
Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun 216b609f54e8a38a924d370181a75043
nicoletadina


Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Re: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun EmptyMier Noi 24, 2010 2:57 am

asa este rahela dar cum se sarbatoresc in romania sarbatorile este super nu ca pe aici
Sus In jos
rahela
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
rahela


Varsta : 41

Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Re: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun EmptyMier Noi 24, 2010 8:40 am

de ce nico? pe acolo cum se sarbatoresc? nu se face bradut? spune-ne si noua
Sus In jos
tit.ioana
prietena la distanta
Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun 8e29093416c19ac0a21cc3cbeb081558
tit.ioana


Varsta : 40
Localizare : Oradea

Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Re: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun EmptyMier Noi 24, 2010 9:16 am

eu consider ca nu exista Craciun fara brad ,,, si asa au disparut din traditii si obiceiuri dar daca si asta nu ar mai exista chiar nu stiu daca as mai simti ca exista Craciun
Sus In jos
rahela
Prietena cu traditie
Prietena cu traditie
rahela


Varsta : 41

Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Re: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun EmptyMier Dec 15, 2010 10:29 pm

sa sti ca asa este. eu nu am copil si tata mereu ma cearta ca de ce mai fac eu brad ca sunt mare, dar cum ai zis si tu, parca nu este craciun daca nu avem si bradut
Sus In jos
jolinutza
Prietena de Elita
Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun 8ebb73d2989c1c857fea1c545d46f8a5
jolinutza


Varsta : 37
Localizare : RESITA

Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Re: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun EmptySam Dec 18, 2010 7:09 am

daaa,nici nu imi imaginez un craciun fara un bradut cat de mic..e magic
Sus In jos
nicoletadina
Super Prietena Vip
Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun 216b609f54e8a38a924d370181a75043
nicoletadina


Varsta : 53
Localizare : Bucuresti

Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Re: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun EmptySam Dec 18, 2010 8:19 am

ba da rahela se face dar nu este ca acasa.aceeasi adm sa miroasa a porc parlit, a sarmale cozonac etc.
Sus In jos
Continut sponsorizat





Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty
MesajSubiect: Re: Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun   Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun Empty

Sus In jos
 
Pomul de Crăciun - Sfaturi Pentru Impodobirea Pomului de Craciun
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cadouri de Craciun - Ce ati dori sa primiti cadou de Craciun?
» Mos Craciun
» Colindele de Crăciun
» Poezioare pentru craciun!
» Felicitari de Craciun

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: Sarbatori religioase, traditii si obiceiuri :: Evenimente & Sarbatorile anului :: Sarbatorile lunii decembrie :: Sarbatorile Craciunului-
Mergi direct la: