Remedii care te scapa de cearcane
Cearcanele si pungile de sub ochi constituie o neplacere care poate sa apara chiar si la cele mai tinere dintre noi, dand fetei un aer „obosit” si batranesc. Daca lipsa somnului de frumusete si-a pus deja amprenta asupra ochilor tai, mai rau este ca problema cearcanelor se poate agrava odata cu trecerea timpului, de aceea in cele ce urmeaza iti vom prezenta care sunt cauzele cearcanelor si a pungilor de sub ochi, precum si ce metode de tratare si prevenire exista.
Cearcanele propriu-zis apara ca urmare a hiperpigmentarii (exces de melanina), a circulatiei deficitare a sangelui sau a retentiei de apa. cearcanele de culoare albastruie pot semnala o circulatie deficitara ori existenta unor afectiuni cardiace sau pulmonare, cearcanele de culoare rosiatica sunt specifice hipertentivilor, datorita vascularizarii intense, iar cearcanele negre, cenusii sau maronii pot semnaliza o anemie, afectiuni sistemice sau cauze ereditare.
Cauzele aparitiei cearcanelor
Cele mai frecvente cauze ale cearcanelor sunt stilul de viata dezordonat, alimentatia nesanatoasa, dietele stricte, noptile nedormite, excesul de bauturi alcoolice, tutun,
, sare (favorizeaza retentia de apa) etc. De cealalta parte, cearcanele si pungile de sub ochi pot sa apara ca urmare a unei predispozitii ereditare sau a unor tulburari glandulare, renale sau hepatice, cazuri in care tratamentul trebuie stabilit de catre medicul specialist, rezolvarea acestor probleme tinand inclusiv de chirurgia estetica.
Tratament si remedii naturiste pentru cearcane
In general cearcanele si pungile de sub ochi dispar prin odihna si relaxare, prin evitarea abuzurilor si adoptarea unei alimentatii bogate in vitamina C. Un tratament extern vizeaza aplicarea pe ochi, seara, a unor comprese inmuiate in decoct de flori de tei, albastrele sau rozmarin, pe care le vom mentine timp de 10 - 15 minute. Se pot confectiona si saculeti mici, din panza, pe care sa-i umplem cu plantele mentionate, sa-i introducem in apa clocotita timp de un minut iar dupa racire sa-i aplicam pe ochi. Pot fi folosite si pliculete de ceai verde.
Un alt remediu il constituie aplicarea de comprese cu apa sarata, 25 g sare la 500 ml apa. Dintre legumele care au efecte benefice asupra sanatatii ochilor, cele mai indicate sunt castravetii si cartofii. Se tin feliute de castravete proaspat sau cartof pe ochi, timp de 10 - 15 minute.
Alimentatia este un alt factor care contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii ochilor. In acest sens, consuma alimente care contin vitamina A (retinol): morcov, sfecla, legume crude, ceapa verde, urzici, salata, stevie, coacaze, papadie, precum si lactate suficiente (lapte, branza, iaurt).
Ca solutie de moment foloseste anticearcanele, care trebuie sa fie cu un ton mai dechis decat culoarea pielii, sau un fard de culoarea piersicii.
Chirurgia estetica este o alta alternativa de tratament pentru cearcane si pungile de sub ochi. Aceasta ofera optiuni precum umplerea cearcanelor cu colagen, injectii cu botox pentru netezirea ridurilor, lifting al pleoapelor, injectii cu acid hialuronic sau grasime proprie pentru umplerea cercanelor adanci, precum si tratamentul cu laser.
Alte probleme ale ochilor
Oboseala ochilor poate sa apara ca urmare a unei activitati incordate sau indelungate, a unei lumini necorespunzatoare la masa de lucru, la calculator, la citit sau la vizionarea unor emisiuni la televizor. Ochii se inrosesc, se irita si apare senzatia de usturime. Desi prima reactie este aceea de a freca ochii cu mana, acest obicei este daunator atat din cauza microbilor care pot ajunge astfel la ochi cat si din cauza faptului ca in acest fel fortam ochiul in loc sa il odihnim.
Ca recomandare, atunci cand ne simtim ochii obositi, prima masura trebuie sa fie aceea de a inchide ochii pentru 1 - 2 minute. Compresele cu infuzie de musetel aplicate pe ochi au efect de inviorare si calmare a ochilor obositi.
Pentru a preveni oboseala ochilor se recomanda protejarea acestora de lumina puternica a zilei, de soare sau de stralucirea zapezii prin purtarea ochelarilor specifici, de calitate, iar atunci cand ne uitam la televizor sau lucram la calculator sa pastram o distanta potrivita.
Ochii iritati apar atunci cand stam in incaperi neaerisite, pline de fum, praf sau datorita intemperiilor. Compresele cu infuzie de albastrele sau musetel, tinute pe ochi timp de 10 minute, sunt deosebit de benefice pentru ochii iritati.
Ochii umflati se pot datora procesului normal de imbatranire, unui stil de viata neadecvat (in special culcat tarziu), alergiei la un produs cosmetic necorespunzator, boli precum rinita alergica sau sinuzita cronica si altele. Cauzele de natura medicala trebuie tratate de catre medic, in timp ce celelalte pot fi rezolvate printr-o ingrijire corespunzatoare, schimbarea stilului de viata, schimbarea produselor cosmetice. Ca remedii naturiste, ceaiul de tei si cel de musetel sunt cele mai indicate pentru ochii umflati (se aplica pe ochi comprese cu infuzie).
http://feminin.netul.ro/frumusete-si-lifestyle/remedii-care-te-scapa-de-cearcane/