MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Imbracamintea organica Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Imbracamintea organica Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Imbracamintea organica

In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 48
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Imbracamintea organica Empty
MesajSubiect: Imbracamintea organica   Imbracamintea organica EmptyMar Feb 01, 2011 5:32 am

Curentul eco si-a facut loc pe mai toate pietele, iar industria textilelor nu putea sa lipseasca de pe aceasta lista. Desi fabricile care produc textile eco sunt inca putine, inustria modei nu este straina de ele. Materii prime precum bambusul si canepa vin repede din urma, insa bumbacul este pe primul loc in preferintele designer-ilor de moda.

De ce textile organice?

De altfel bumbacul este cel mai folosit material in industria textilelor. Problema este ca la culturile de bumbac ne-organic se folosesc cantitati foarte mari de ierbicide si fertilizanti. Analistii estimeaza ca fermele de bumbac folosesc un sfert din cantitatea de insecticide agricole consumate la nivel mondial, iar sapte dintre cele mai folosite pesticide pentru bumbac sunt sau ar putea fi cancerigene. Cum este posibil asa ceva? Bumbacul este planta necomestibila iar legile sunt mai permisive. Pentru ca nu mancam bumbacul nu spune nimeni fermierilor cat insecticid sau pesticid pot sa foloseasca.

Dar chiar daca nu este un aliment, bumbacul contribuie si el la cantitatea de toxine care intra in corpul nostru in fiecare zi pentru ca sta permanent in contact cu pielea, atunci cand suntem imbracati. Si nu e vorba numai de fertilizantii si pesticidele folosite la cultivarea plantei. Culorile atat de frumoase ale hainelor noastre sunt obtinute din substante chimice. Uneori vopseaua se curata foarte usor (se observa la spalet) si, intrand in contact cu pielea (cand transpiram, cand plaoua), ajunge in interiorul organismului. Ca sa nu mai vorbim de acele haine facute din fibre 100% sintetice, care nu contin absolut nimic natural.

Cum se obtin textilele organice?

Bumbacul (sau alte materiale) din care sunt facute textilele a fost cultivate organic, fara pesticide si fertilizanti. Pentru a asigura sanatatea si cresterea plantelor se folosesc alte metode, mai naturale: smulgerea buruienilor in loc de ierbicide, insecte benefice pentru alungarea daunatorilor, rotatia culturilor. Fermierii care vor sa vanda bumbac organic ca materie prima sunt certificati si verificati permanent de catre organismele care se ocupa cu asa ceva. Dupa recoltare bumbacul este transportat si depozitat in conditii stricte, apoi ajunge la producator, care este, la randul sau certificat, ceea ce inseamna ca nu foloseste decat metode 100% naturale pentru a procesa materia prima. Dupa obtinerea tesaturii, ea este fie lasata in culoarea naturala, fie vopsita cu culori obtinute tot organic, din plante. Si designer-ii vestimentari, cei care croiesc materialul si cos hainele, tin cont de calitatea textilelor si de faptul a produsul final trebuie sa fie organic.

Care sunt beneficiile?

In primul rand, pielea noastra nu mai sta in contact cu fibre obtinute din plante tratate cu chimicale, deci organismul nu mai absoarbe substante straine. Asta inseamna ca scad multe riscurile afectiunilor produse de aceste substante (tumori, alergii).

In al doilea rand, materialele organice au un raport pret/calitate mult mai bun. Chiar daca este mai scump decat unul normal, un tricou organic este mult mai rezistent. Un tricou normal ar rezista la 10-20 de spalari (in functie de calitate) inainte sa dea primele semne de deteriorare. Un tricou organic rezista la 100 de spalari sau chiar mai mult. Cum se explica asta? Fibrele din textilele noramale sunt atat de solicitate in timpul procesului de productie incat sunt aproape uzate inca inainte sa ajunga pe masa croitorului. Asadar, chiar daca sunt mai scumpe, hainele organice isi merita pretul.

Iar cei preocupati de protectia mediului au si mai multe motive de bucurie. Hainele organice si procesul lor de productie nu polueaza, ba hiar incurajeaza biodiversitatea si pastrarea ecosistemelor. Nu se mai scurg in pamant si in apa pesticide, fertilizanti si insecticide. Totul este curat, in perfecta armonie cu natura.

Cei care castiga cel mai mult de pe urma noilor textile organice sunt copii, mai ales cei foarte mici. De altfel si producatorii se concentreaza mai mult pe scutece, paturici, hainute de bebelusi. Motivul este acela ca pielea copiilor e mai sensibila, mai subtire si mai poroasa decat ce a a adultilor, ceea ce inseamna ca aboarbe mult mai rapid orice substanta care ajunge la suprafata ei. Daca adaugam faptul ca organismele aflate in crestere sunt mai rapid afectate de substante chimice, inseamna ca bebelusii au sanse mult mai mari sa capete diverse afectiuni din cauza hainelor. Textilele organice sunt perfect sgure, hipoalergenice si mult mai moi si placute la atingere.

http://www.nou-nascuti.ro
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
 
Imbracamintea organica
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Alimentatia organica - necesitate sau moft?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: LIFESTYLE :: Sanatatea pentru toti :: Alimentatia Bio-
Mergi direct la: