MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Cum sa prevenim agresivitatea intre pisici?! Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Cum sa prevenim agresivitatea intre pisici?! Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Cum sa prevenim agresivitatea intre pisici?!

In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 47
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Cum sa prevenim agresivitatea intre pisici?! Empty
MesajSubiect: Cum sa prevenim agresivitatea intre pisici?!   Cum sa prevenim agresivitatea intre pisici?! EmptyVin Feb 04, 2011 11:41 am

Dupa cum am vazut intr-un articol anterior agresivitatea felina poate prezenta mai multe forme si tipuri. Specialistii in comportament felin inca nu au descifrat intrutotul mecanismele care determina o pisica sa reactioneze agresiv la un moment dat sau intr-o anumita circumstanta. Exista metode prin care se poate preveni un astfel de comportament sau poate fi intrerupt.

Cand detineti mai mult de o pisica urmariti cum socializeaza una cu cealalta, pentru a trata agresivitatea e nevoie ca mai intai sa fie descoperita. Mai greu de decelat este agresivitatea pasiva, care de cele mai multe ori se manifesta pe la spatele stapanului, insa cu atentie si mai mult timp acordat „agresorul” poate fi prins. Anumite forme de agresivitate (materna, in joaca) nu necesita a fi penalizate. Sunt manifestari absolut naturale, care isi au rolul lor bine definit in formarea psihicului pisicilor. Insa acestea sunt singurele tipuri de agresivitate pozitiva, toate celelalte au o influenta negativa asupra animalului agresat, de aceea trebuie amendate cat mai repede.

Distragerea

Se aplica in cazul in care surprindeti o scena violenta in direct. Poate fi vorba de o incaierare fizica, ce poate duce la raniri (mai ales intre motani), sau poate fi vorba doar de agresivitate manifestata prin sunete, hasaituri, limbaj corporal. Cand surprindeti un astfel de moment, il intrerupeti imediat, distragand atentia pisicilor. Strigati puternic „NU”, bateti din palme sau agitati o cutie cu monede, orice zgomot puternic care va speria pisicile sau le va atrage atentia inspre dumneavoastra. Mai puteti folosi o jucarie cu care sa distrageti una dintre pisici, fie sa-si indrepte agresivitatea inspre aceasta (in acest caz folositi o jucarie de plus), fie sa o atrageti la o portie de joaca, care o va mai relaxa si va uita de conflict.

Interventia fizica

Ideal ar fi sa nu fie necesara, iar aceasta nu inseamna pedeapsa fizica. Niciodata nu apelati la lovituri pentru a pedepsi orice animal. Interventia fizica ar trebui sa aiba loc atunci cand cele 2 pisici nu cedeaza la nici un alt stimul extern sau cand violenta fizica depaseste limitele integritatii corporale. Actionati cu atentie pentru a nu fi dumneavoastra ranit din greseala. Vom executa un gest care este bine cunoscut oricarei pisici: apucarea de ceafa. Este modul in care mama pune la punct pisoii sau ii transporta, asa ca pisica il cunoaste foarte bine si ii intelege semnificatia. Se apuca pisica de pielea din zona cefei, gentil insa ferm si este trasa de la locul incaierarii. Nu se smunceste si nu se pedepseste altfel. Cand s-a calmat i se da drumul si i se vorbeste cu caldura.

Separarea

Are loc in cazul in care cele doua pisici nu reusesc sa se inteleaga. Astfel pentru o perioada de timp (zile sau chiar luni), fiecare pisica va locui in incaperi separate. Pisica agresiva va fi tinuta intr-o singura camera, pe cand celeilalte i se va permite accesul in toata casa. Astfel va reusi sa isi recladeasca increderea in sine si in tot restul locuintei. Din cand in cand le puteti permite sa se miroase prin usa intredeschisa. In perioada aceasta de izolare folositi un prosop cu care sa „stergeti” blana unei pisici, apoi repetati gestul cu cealalta. Astfel mirosul uneia trece in blana celeilalte si astfel se vor cunoaste mai bine.

Ce se mai poate face:

- Sterilizati pisicile: astfel preveniti disputele sexuale dintre masculi, uneori si dintre femele. In plus caracterul pisicii sterilizate se schimba, devine mai docila si mai echilibrata.

- Taiati unghiile: unghiile scurtate reduc riscul unor accidentari severe.

- Consultati medicul veterinar, in situatia in care observati ca s-a schimbat radical comportamentul uneia dintre pisici (poate fi vorba de o afectiune) sau in cazul in care aveti in posesie o pisica anxioasa sau cu un caracter puternic dominant, pentru a va recomanda o medicatie sedativa.

- Respectati programul de introducere a noii pisici celor deja existente ( vezi articol )


ZooLand.ro
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
 
Cum sa prevenim agresivitatea intre pisici?!
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Agresivitatea intre pisici
» Introducerea noii pisici
» Bolile de piele la pisici
» Mituri despre pisici
» Cum alegem nisipul pentru pisici?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CASUTA NOASTRA ! :: In atentia iubitorilor de animale :: Pisici-
Mergi direct la: