|
| Calendar ortodox martie 2011 | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Calendar ortodox martie 2011 Dum Mar 06, 2011 11:18 pm | |
| Calendar ortodox martie 2011- calendar crestin ortodox martie 2011.
1
| Cuv. Mc. Evdochia; Cuv. Domnina; Sf. Mc. Antonina; Sf. Mc. Marcel şi Anton (Dezlegare la ouă, lapte şi brânză)
| 2 | Sf. Sfinţit Mc. Teodot; Sf. Mc. Isihie şi Nestor (Zi aliturgică) (Dezlegare la ouă, lapte şi brânză)
| 3 | Sf. Mc. Eutropiu, Cleonic şi Vasilisc (Dezlegare la ouă, lapte şi brânză) | 4 | Cuv. Gherasim de la Iordan; Sf. Mc. Pavel şi Iuliana, sora lui (Zi aliturgică) (Dezlegare la ouă, lapte şi brânză) | 5 | Sf. Mc. Conon din Isauria; Sf. Mc. Conon Grădinarul, Sf. Mc. Iraida (Dezlegare la ouă, lapte şi brânză)
| 6 | Sf. 42 de Mc. din Amoreea; Sf. Mc. Eufrosin (Lăsatul secului pentru Postul Mare) (Dezlegare la ouă, lapte şi brânză) Duminica Lăsatului sec de brânză (a Izgonirii lui Adam din Rai); Ap. Romani XIII, 11-14; XIV, 1-4; Ev. Matei VI, 14-21; glas 8, voscr. 8
| 7 | Sf. Mc. Ep. din Cherson: Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton, Eterie, Agatodor şi Elpidie (Canonul cel Mare, partea I; Începutul Postului Mare) (Zi aliturgică) (Numai seara, pâine şi apă)
| 8 | Cuv. Teofilact Mărt., Ep. Nicomidiei; Sf. Ier. Pavel Mărt.; Sf. Mc. Dometie (Canonul cel Mare, partea a II-a) (Zi aliturgică) (Numai seara, pâine şi apă)
| 9 | †) Sf. 40 de Mc. din Sevastia; Sf. Mc. Urpasian (Canonul cel Mare, partea a III-a) (Dezlegare la ulei şi vin) | 10 | Sf. Mc. Codrat, Ciprian şi Dionisie (Canonul cel Mare, partea a IV-a) (Post)
| 11 | Sf. Sofronie, Patr. Ierusalimului; Sf. Mc. Trofin şi Talu (Post)
| 12 | Cuv. Teofan Mărt.; Sf. Grigorie Dialogul, Ep. Romei; Sf. Simeon Noul Teolog (Sâmbăta Sf. Teodor - Pomenirea morţilor) (Dezlegare la ulei şi vin) | 13 | Aducerea moaştelor Sf. Nichifor, Patr. Constantinopolului (Dezlegare la ulei şi vin) Duminica I din Post (a Ortodoxiei); Ap. Evrei XI, 24-26; 32-40; Ev. Ioan I, 43-51; glas 1, voscr. 9
| 14 | Cuv. Benedict din Nursia; Sf. Mc. Alexandru din Pidna (Post)
| 15 | Sf. Mc. Agapie, Plisie şi Tirmolau (Post) | 16 | Sf. Mc. Sabin Egipteanul, Papa şi Roman, Cuv. Anin (Post)
| 17 | Cuv. Alexie, omul lui Dumnezeu; Sf. Mc. Marin (Post) | 18 | Sf. Chiril, Arhiep. Ierusalimului; Sf. Mc. Trofim şi Evcarpion (Post) | 19 | Sf. Mc. Hrisant, Daria şi Ilaria (Sâmbăta a II-a din Post - Pomenirea morţilor) (Dezlegare la ulei şi vin) | 20 | Cuv. Mc. ucişi în M-rea Sf. Sava cel Sfinţit; Sf. Ier. Nichita Mărt. (Dezlegare la ulei şi vin)Duminica a II-a din Post (a Sf. Grigorie Palama; Vindecarea Slăbănogului din Capernaum); Ap. Evrei I, 10-14; II, 1-3; VII, 26-28; VIII, 1-2; Ev. Marcu II, 1-12; Ioan X, 9-16; glas 2, voscr. 10
| 21 | Sf. Ier. Iacob Mărt.; Sf. Ier. Toma; Cuv. Serapion (Post) | 22 | Sf. Cuv. Mc. Vasile, pr. din Ancira; Sf. Drosida, fiica împăratului Traian (Post)
| 23 | Sf. Cuv. Mc. Nicon şi cei 199 ucenici ai lui (Post) | 24 | Inainteprăznuirea Bunei Vestiri; Cuv. Zaharia; Sf. Ier. Artemon (Post) | 25 | (†) Buna Vestire (Blagoveştenia) (Dezlegare la peşte)
| 26 | Soborul Arhanghelului Gavriil; Sf. Mc. Montanus pr. şi soţia sa, Maxima (Sâmbăta a III-a din Post - Pomenirea morţilor) (Odovania Praznicului Bunei Vestiri) (Dezlegare la ulei şi vin)
| 27 | Sf. Mc. Matroana din Tesalonic; Sf. Prooroc Anania; Sf. Mc. Filet, Lidia şi fiii lor (Dezlegare la ulei şi vin) Duminica a III-a din Post (a Sf. Cruci); Ap. Evrei IV, 14-16; V, 1-6; Ev. Marcu VIII, 34-38; IX, 1; glas 3, voscr. 11
| 28 | Cuv. Ilarion cel Nou; Cuv. Ştefan, făcătorul de minuni (Post) | 29 | Cuv. Mc. Marcu, Ep. Aretuselor; Sf. Mc. Chiril diac. (Post) | 30 | Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Evula (Post) | 31 | Sf. Mc. Ipatie, Ep. Gangrei; Sf. Acachie Mărt., Ep. Melitinei; Sf. Mc. Veniamin diac. (Post) | http://www.model-de.ro | |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Calendar ortodox martie 2011 Lun Mar 07, 2011 12:10 am | |
| | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Calendar ortodox martie 2011 Lun Mar 07, 2011 7:43 am | |
| cu placere nico ,avem nevoie si de un pic de spiritualitate te sarut | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Calendar ortodox martie 2011 | |
| |
| | | | Calendar ortodox martie 2011 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |