|
| Calendar crestin ortodox iulie 2011 | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Calendar crestin ortodox iulie 2011 Dum Mar 06, 2011 11:45 pm | |
| IULIE (31 zile) ziua 14 ore, noaptea 10 ore
| 1 | V | †) Sf. Ier. Leontie de la Rădăuţi; Sf. Mc., doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian (Post) | 2 | S | † Aducerea veşmântului Născătoarei de Dumnezeu în Vlaherne; †) Sf. Voievod Ştefan cel Mare | 3 | D | Sf. Mc. Iachint; Sf. Anatolie, Patr. Constantinopolului |
Duminica a III-a după Rusalii (Despre grijile vieţii); Ap. Romani V, 1-10; Ev. Matei VI, 22-23; glas 2, voscr. 3
| 4 | L | Sf. Andrei, Arhiep. Cretei; Cuv. Marta | 5 | M | † Cuv. Atanasie Atonitul; Cuv. Mc. Ciprian | 6 | M | Cuv. Sisoe cel Mare; Sf. Mc. Lucia; Sf. Mc. Arhip şi Filimon (Post) | 7 | J | Sf. M. Mc. Chiriachi; Cuv. Toma din Maleon şi Acachie | 8 | V | Sf. M. Mc. Procopie; Sf. Mc. Epictet şi Astion (Post) | 9 | S | Sf. Sfinţiţi Mc. Pangratie şi Chiril; Sf. Mc. Andrei şi Prov | 10 | D | Sf. 45 de Mc. din Nicopolea Armeniei; Sf. Mc. Apolonie, Vianor şi Siluan |
Duminica a IV-a după Rusalii (a Sf. Părinţi de la Sinodul IV Ecumenic; Vindecarea slugii sutaşului); Ap. Romani VI, 18-23; Ev. Matei VIII, 5-13; Ioan XVII, 1-13; glas 3, voscr. 4
| 11 | L | Sf. M. Mc. Eufimia; Sf. Olga, împărăteasa Rusiei; Cuv. Leon din Mandra | 12 | M | Sf. Mc. Proclu şi Ilarie; Sf. Veronica | 13 | M | Soborul Sf. Arhanghel Gavriil; Cuv. Ştefan Savaitul; Cuv. Sara (Post) | 14 | J | Sf. Ap. Achila; Sf. Mc. Just şi Iraclie; Cuv. Nicodim Aghioritul | 15 | V | Sf. Mc. Chiric şi Iulita; Cuv. Iosif, Arhiep. Tesalonicului; Sf. Vladimir, Luminătorul Rusiei (Post) | 16 | S | Sf. Sfinţit Mc. Atinoghen cu cei 10 ucenici ai săi; Sf. Mc. Avudim şi Faust | 17 | D | Sf. M. Mc. Marina; Sf. Ier. Eufrasie |
Duminica a V-a după Rusalii (Vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei); Ap. Romani X, 1-10; Ev. Matei VIII, 28-34; IX, 1; glas 4, voscr. 5
| 18 | L | †) Sf. Mc. Emilian de la Durostor; Sf. Mc. Iachint, Pavel şi Valentina | 19 | M | Cuv. Macrina, sora Sf. Vasile cel Mare; Cuv. Die | 20 | M | †) Sf. Slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul (Post) | 21 | J | Cuv. Simeon şi Ioan Pustnicul; Sf. Prooroc Iezechiel; †) Cuv. Rafail şi Partenie de la Agapia | 22 | V | Sf. Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena; Cuv. Mc. Marcelia (Post) | 23 | S | Aducerea Moaştelor Sf. Sfinţit Mc. Foca; Sf. Mc. Trofim şi Teofil | 24 | D | Sf. M. Mc. Hristina; Sf. Mc. Ermoghen |
Duminica a VI-a după Rusalii (Vindecarea Slăbănogului din Capernaum); Ap. Romani XII, 6-14; Ev. Matei IX, 1-8; glas 5, voscr. 6
| 25 | L | Adormirea Sf. Ana; Cuv. Olimpiada şi Eupraxia | 26 | M | Sf. Sfinţit Mc. Ermolae; Sf. Mc. Paraschevi din Roma | 27 | M | †) Sf. M. Mc. şi Tămăduitor Pantelimon; Cuv. Antuza (Post) | 28 | J | Sf. Ap. şi diac. Prohor, Nicanor, Timon şi Parmena | 29 | V | Sf. Mc. Calinic, Mamant şi Veniamin; Sf. Mc. Teodota cu fiii săi (Post) | 30 | S | Sf. Ap. Sila, Silvan, Crescent, Epenet şi Andronic; Sf. Mc. Iulita; Sf. Mc. Valentin, Ep. Umbriei | 31 | D | Înainteprăznuirea scoaterii Sf. Cruci; Sf. şi Dreptul Evdochim; Sf. Iosif din Arimateea (Lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului) |
Duminica a VII-a după Rusalii (a Sf. Părinţi de la Sinodul IV Ecumenic; Vindecarea a doi orbi şi a unui mut din Capernaum); Ap. Romani XV, 1-7; Ev. Ioan IX, 27-35; Ioan XVII, 1-13; glas 6, voscr. 7 | http://www.noutati-ortodoxe.ro/ | |
| | | | Calendar crestin ortodox iulie 2011 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |