|
| Calendar crestin ortodox septembrie 2011 | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Calendar crestin ortodox septembrie 2011 Mar Sept 13, 2011 6:47 pm | |
| 2011 SEPTEMBRIE (30 zile) ziua 12 ore, noaptea 12 ore
| 1 | J | † Cuv. Simeon Stâlpnicul şi Marta, mama sa (Începutul anului bisericesc) | 2 | V | Sf. Mc. Mamant; S. Ier. Ioan Postitorul, Patr. Constantinopolului (Post)
| 3 | S | Sf. Mc. Antim, Ep. Nicomidiei; Cuv. Teoctist | 4 | D | Sf. Mc. Vavila, Ep. Antiohiei; Sf. Prooroc Moise |
Duminica a XII-a după Rusalii (Tânărul bogat); Ap. I Corinteni XV, 1-11; Ev. Matei XIX, 16-26; glas 3, voscr. 1
| 5 | L | † Sf. Proororia, tatăl Sf. Ioan Botezătorul; Sf. Mc. Urban | 6 | M | † Pomenirea minunii Sf. Arhanghel Mihail în Colose; Sf. Mc. Macarie | 7 | M | Înainteprăznuirea Naşterii Maicii Domnului; Sf. Mc. Sozont (Post)
| 8 | J | (†) Naşterea Maicii Domnului | 9 | V | Sf. şi Drepţii părinţi Ioachim şi Ana; †) Sf. Cuv. Dimitrie de la Vorona; Sf. Mc. Severian; Cuv. Teofan Mărt. (Post)
| 10 | S | Sf. Mc. Minodora, Mitrodora şi Nimfodora; Sf. Pulheria împărăteasa (Sâmbăta dinaintea Înălţării Sf. Cruci) | 11 | D | Cuv. Teodora din Alexandria; Cuv. Eufrosin |
Duminica dinaintea Înălţării Sf. Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim); Ap. Galateni VI, 11-18; Ev. Ioan III, 13-17; glas 4, voscr. 2
| 12 | L | Sf. Mc. Autonom, Macedonie şi Teodul (Odovania Praznicului Naşterii Maicii Domnului) | 13 | M | † Înainteprăznuirea Înălţării Sf. Cruci; Sf. Sfinţit Mc. Corneliu Sutaşul; †) Cuv. Ioan de la Prislop | 14 | M | (†) Înălţarea Sf. Cruci (Post negru)
| 15 | J | †) Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş; Sf. M. Mc. Nichita Romanul | 16 | V | Sf. M. Mc. Eufimia; Sf. Mc. Meletina (Post)
| 17 | S | Sf. Mc. Sofia şi fiicele sale: Pistis, Elpis şi Agapi (Sâmbăta după Înălţarea Sf. Cruci) | 18 | D | Sf. Eumenie, Ep. Gortinei; Sf. Mc. Ariadna şi Castor |
Duminica după Înălţarea Sf. Cruci (Luarea Crucii şi urmarea lui Hristos); Ap. Galateni II, 16-20; Ev. Marcu VIII, 34-38; IX, 1; glas 5, voscr. 3
| 19 | L | Sf. Mc. Trofim, Savatie şi Dorimedont | 20 | M | Sf. M. Mc. Eustatie şi soţia sa Teopista cu cei 2 fii: Agapie şi Teopist | 21 | M | Sf. Ap. Codrat; Sf. Prooroc Iona (Odovania Praznicului Înălţării Sf. Cruci) (Post)
| 22 | J | †) Sf. Ier. Mc. Teodosie de M-rea Brazi; Sf. Sfinţit Mc. Foca; Sf. Mc. Isaac; Sf. Martin | 23 | V | † Zămislirea Sf. Prooroc Ioan Botezătorul; Cuv. Xantipa şi Polixenia (Post)
| 24 | S | † Sf. M. Mc., întocmai cu apostolii, Tecla; Cuv. Coprie | 25 | D | Cuv. Eufrosina; Cuv. Pafnutie Egipteanul; Cuv. Serghie de la Radonej |
Duminica a XVIII-a după Rusalii (Pescuirea minunată); Ap. II Corinteni IX, 6-11; Ev. Luca V, 1-11; glas 6, voscr. 4
| 26 | L | † Adormirea Sf. Ap. şi Ev. Ioan; Sf. Mc. Hira | 27 | M | †) Sf. Ier. Martir Antim Ivireanul; Sf. Mc. Calistrat şi Epiharia | 28 | M | † Cuv. Hariton Mărt.; Sf. Prooroc Varuh; Sf. Mc. Pimen (Post)
| 29 | J | Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Trifon, Gudelia şi Petronia | 30 | V | Sf. Mc. Grigorie Luminătorul, Ep. Armeniei; Sf. Mc. Ripsimia şi Gaiani (Post) |
| |
| | | | Calendar crestin ortodox septembrie 2011 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |