|
| Piftie de porc (răcitură | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Piftie de porc (răcitură Dum Noi 07, 2010 8:53 am | |
| Piftie de porc (răcitură)
Cantităţi: 4 picioare porc, 1 rasol, 2 urechi porc, 200 g şorici, 6 l apă; 2 cepe, 1 morcov(mic), 1 păstârnac, 1 rădăcină pătrunjel, 3 căpăţâni usturoi, 1 ardei, 5-6 boabe piper, sare Picioarele, urechile şi şoricul se opăresc, se pârlesc, se rad cu cuţitul şi se spală în mai multe ape călduţe până rămân perfect curate. Se pun la fiert, împreună cu rasolul, în apă rece sau sare. Când apa dă în clocot, se strânge cu atenţie spuma care se ridică deasupra. Se adaugă zarzavaturile întregi, boabele de piper şi o căpăţână de usturoi întreagă, cu mustăţile tăiate şi bine spălată. Se fierbe la foc foarte domol, fără să se mai adauge apă până când carnea se desprinde de pe oase. Daca focul e iute, piftia îşi pierde transparenţa. Când carnea se desprinde de pe oase, înseamnă că piftia a căpătat consistenţa necesară pentru a se coagula. Pentru mai multă siguranţă, se pun totuşi câteva picături de lichid pe o farfurioară care se dă la rece. Dacă zeama se întăreşte, înseamnă că se poate opri focul; dacă nu, se continuă fierberea, tot la foc foarte încet, până când picăturile de lichid se coagulează la rece. Când este gata, se dă la rece până a doua zi, când se degresează luând de deasupra, cu lingura, stratul de grăsime indigest şi neaspectuos. Se încălzeşte până ce se lichefiază, se scot bucăţile de carne, se dezosează şi se aşează pe fundul unor vase adânci (tăvi smălţuite, castroane de sticlă sau de ceramică, farfurii adânci). Deasupra se toarnaă zeama de carne trecută printr-o strecurătoare deasă. Când e aproape rece, se adaugă o căpăţână sau două (după gust) de usturoi pisat. Se dă totul la rece (la fridiger, nu la congelator sau afară, în ger, ca să nu îngheţe). Piftia se serveşte tăiată în cuburi de mărime potrivită, cu murături, cu lămâie sau cu muştar.
| |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Piftie de porc (răcitură Lun Noi 08, 2010 7:28 pm | |
| ce imi place piftia iamiiiiiiiiiii | |
| | | jolinutza Prietena de Elita
Varsta : 37 Localizare : RESITA
| Subiect: Re: Piftie de porc (răcitură Vin Dec 10, 2010 7:47 am | |
| si eu voi face cu siguranta piftie,sunt inebunita dupa piftii! | |
| | | carmen Prietena cu traditie
Varsta : 49
| Subiect: Re: Piftie de porc (răcitură Joi Dec 16, 2010 5:48 am | |
| anul asta m-am decis sa fac si eu prima oara piftie ca nu am facut niciodata pana acum.
Dar la retata ta ralu cica se strecoara zeama aia de 9 ori ca sa fie limpede limpede. | |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Piftie de porc (răcitură Vin Dec 17, 2010 11:53 pm | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Piftie de porc (răcitură | |
| |
| | | | Piftie de porc (răcitură | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |