MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Ciorba ardeleneasca de porc Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Bun venit tuturor pe forumul Mamici cu pitici !!!
Respecta si vei fi respectat/a.
Pentru a intra in conversatie cu noi inregistreaza-te deoarece comunitatea noastra de mamici sunt dornice de a te cunoaste .
Daca esti deja inregistrat/a clik pe conectare .Ciorba ardeleneasca de porc Viannen_61
MAMICI CU PITICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
MAMICI CU PITICI

Un forum special pentru burtici, mamici si pitici !!!!!!
 
AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Ciorba ardeleneasca de porc

In jos 
AutorMesaj
Ralu
Administrator
Administrator
Ralu


Varsta : 47
Localizare : Piatra-Neamt ,RO

Ciorba ardeleneasca de porc Empty
MesajSubiect: Ciorba ardeleneasca de porc   Ciorba ardeleneasca de porc EmptyJoi Mar 24, 2011 1:27 am

Ingrediente:
- 600gr cotlet de porc fara os
- 3 morcovi
- ¼ dintr-o telina mare
- ¼ dintr-o gulie
- o punga (450g) amestec legume pentru ciorba (mazare, fasole verde etc)
- o lamaie
- 3 galbenusuri
- 250 gr smantana
- verdeata dupa gust (patrunjel, frunze uscate de telina, leustean)
- sare

Curatam morcovii si ii taiem rondele. Curatam gulia si teina si le taiem cubulete.



Tot cubulete taiem si carnea de porc.



Le punem toate la fiert intr-o oala de 5 litri. Saram dupa gust si le lasam sa fiarba la foc domol, pana carnea si legumele sunt fierte, vreo 45 de minute asa.



E foarte important sa spumam des supa, pentru a fi cat mai limpede. Cand toate sunt fierte, tragem oala de pe foc.



Amestecam galbenusurile cu smantana.



Luam cu polonicul putina zeama din oala (fara legume) si turnam peste amestecul de smantana. Ideea este sa nu punem amestecul rece in supa fierbinte, pentru ca se va strange. Cand avem suficienta supa incat amestecul de smantana sa fie foarte lichid, il turnam in oala, amestecma bine si mai lasam totul sa fiarba vreo 10 minute.



La ultimul clocot adaugam verdeata tocata marunt si zeama de la lamaie. Puteti pune si bors, o cana de 250 de ml (mai mult sau mai putin in functie de cat de acra doriti ciorba). Apoi mai potrivim o data de sare, daca e nevoie si gata!

Este o ciorbita foarte bogata si aromata, genul pe care o mancam la mama acasa sau si mai bine, acasa la Buni Sia. Merge foarte bine alaturi de ardei iute, gogosari murati sau orice fel de muratura. Sa va fie de bine!
http://gospodini.blogspot.com
Sus In jos
https://tu-si-eu-impreuna.forumgratuit.ro
 
Ciorba ardeleneasca de porc
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Ciorbă de perişoare
» Ciorbă cu carne de porc şi borş
» Ciorbă de pui cu leuştean
» Ciorba cu tacam de pui
» Ciorba de cartofi

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMICI CU PITICI :: CULINAR :: Gastronomie - din bucataria mamicilor :) :: Supe/Ciorbe-
Mergi direct la: