|
| Dulciuri - ELENA | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:22 am | |
|
Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Mar 18, 2011 6:39 am, editata de 1 ori | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:22 am | |
| | |
| | | cry2000 Super Prietena Vip
Varsta : 54
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:24 am | |
| elenaaaaa pune reteta | |
| | | Eliss Prietena cu traditie
Varsta : 47 Localizare : Calarasi
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:25 am | |
| offffffff...ce-mi faceti voi la ora asta??????? | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:27 am | |
| Chec foarte bun Ingrediente: 8 oua,2 cani zahar,10 linguri apa,6 linguri ulei,2 cani faina.esenta de rom,coaja rasa de lamaie Preparare: Se bat bine ouale cu zaharul,se adauga pe rand cele 10 ling de apa si de ulei si coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,se pune faina in ploaie...2 cani!! Separat opriti putina compozitie ptr a o amesteca cu cacao.Se ung doua forme de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina.se pune compozitia in forme iar deasupra se adauga compozitia cu cacao si se amesteca putin cu o furculita.Se baga formele la cuptor cam 20-30 min. SANTICLER Ingrediente: 10 oua 1 cana mare de zahar 1 cana mare faina Preparare: se bat bine ouale cu zaharul,dupa care se adauga faina.Se tapeteaza tava cu ulei si faina si se coace in tava de aragaz. Sirop-1 litru apa,4 linguri zahar se fierb bine....cand se raceste se adauga o esenta de rom. Se insiropeaza bine blatul acolo in tava. 2 budinci de vanilie care se fac pe foc cu lapte....cand e calduta se pune peste blat,apoi se bate frisca si se adauga putina cacao ca sa-i schimbe culoarea...dupa ce se pune frisca peste budinca se presara cacao...pofta mare CORNULETE FRAGEDE Ingrediente: 1 cana untura 1 cana lapte acru 1 cub de drojdie(cat o nuca mai mare) sare,faina Preparare: se freaca foarte bine untura pana se face ca o spuma ,apoi se pune drojdia dizolvata in laptele acru,faina cat cuprinde ca sa o poti intinde. Sa intinde pe rand cate o foaie mica rotunda cam de dimensiunea unei farfurii intinse.foile se intind subtiri si se taie in 8-10 parti egale de forma unui dreptunghi mai alungit...mama le umple cu rahat...se ruleaza incepand din partea mai mare. se coc la foc potrivit si cand sunt gata se pudreaza cu zahar farin FOI CU CREMA DE LAMAIE Ingrediente: pentru 12 foi-1 cana zahar,1 cana ulei,1 cana lapte acru,2 lingurite amoniac,2 oua.faina cat cuprinde. Preparare: Amoniacul se stinge in lapte fierbinete,se pun pe rand ingredientele ,se framanta si se imparte coca in trei parti egale,Se intinde fiecare parte in foaie subtire si se coace pe fundul tavii. Crema-1 litru lapte,350g zahar,150 g faina,6 oua,2-3 lamai. Faina se dizolva in putin lapte rece ca sa nu faca cocoloase.Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul,Dupa ce incepe sa fiarba se adauga faina amestecata cu laptele rece,ouale si se amesteca bine cu un tel sa nu se lipeasca.Se lasa putin sa mai fiarba pana se face ca o ciulama.Se da jos de pe foc si se pune coaja si zeama de la lamai.Se aseaza pe foi fierbinte si se lasa asa cateva ore pana se inmoaie foile.se taie patratele si se pudreaza cu zahar farin. AMANDINA Ingrediente: Blatul 10 oua,1 cana cu varf de zahar,4 linguri de faina si 6-7 linguri de cacao. Preparare: Crema 2 oua,3 linguri lapte,o jumatate de cana de zahar se pun la foc pana incepe sa dea in clocot...se lasa sa dea cateva clocote si sa da jos de pe aragaz.se pune un pachet de margarina taiata cubulete si 3 linguri cu varf de cacao.se adauga 1-2 esente de rom Siropul 3 cani apa si zahar dupa gust se fierbe bine pana se leaga siropul,poi se pune o esenta de rom. Glazura 300 grame ciocolata de menaj se topeste la bain-marin cu 6-7 linguri ulei.Eu am razuit ciocolata inainte ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a racit blatul,se taie in doua ca la tort sau in treei depinde cat e de crescut.Se insiropeaza si se pune crema de ciocolata amestecata cu frisca(eu am avut 400 g frisca).puteti pune si stafide ca sa iasa mai buna.blatul de deasupa se insiropeaza mai putin.Se taie prajitura acolo in tava in patrate ,fiecare cat vrea de mari,si se toarna glazura peste ea.eu am pus-o cu lingura....dupa ce se intareste glazura se fac moturi pe fiecare bucata de amandina cu crema ramasa. | |
| | | cry2000 Super Prietena Vip
Varsta : 54
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:28 am | |
| elena numai bunatati | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| | | | Eliss Prietena cu traditie
Varsta : 47 Localizare : Calarasi
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:31 am | |
| Tort-blat 10 oua,o cana mare de zahar,o cana mare faina+cacao(jumate-jumate) Crema de ciocolata-2 oua,4 linguri lapte,o jumatate de cana zahar se pun pe foc intr-o cratita care sa nu lipeasca si se ameste continuu cu telul,se lasa sa dea cateva clocote si se opreste focul,se adauga 1 pachet margarina si 4 linguri cacao. Pentru crema ganaj care am pus-o la mijloc am folosit aceasta crema de cicocolata amestecata cu frisca...dar crema sa fie rece. Sirop-apa dupa ochi,cat sa iti ajuga sa insiropezi un tort,zahar dupa gust si se fierbe bine ,bine ...se adauga coaja de portocala si esenta de rom. iar checul,aveti reteta de chec obisnuita tot la dulciuri...am taiat felii,am insiropat foarte putin fiecare felie cu siropul de mai sus si am uns feliile cu crema ganaj ramasa de la tort...apoi am lipit feliile intre ele si pe deasupra am intins crema ramasa...am presarat nuca macinata si bombonele speciala de ornament. Cam astea sunt retetele... | |
| | | Eliss Prietena cu traditie
Varsta : 47 Localizare : Calarasi
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:33 am | |
| iar reteta de la al doilea tort este la fel ca prima numai ca pentru blat nu am mai folosit cacao ci doar faina.Este umplut cu crema de ciocolata (scrisa mai sus in care am pus esenta de rom) si ornat cu frisca si bucati de ananas... | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:38 am | |
| | |
| | | Eliss Prietena cu traditie
Varsta : 47 Localizare : Calarasi
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:40 am | |
| asa mai Ralu......bravo..multumim frumos!! iupi pupi | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:41 am | |
| PAI ASA MA DUC SI EU LA TOPICUL VOSTRU ,LA FIECARE SI MANANC DIN BUZA RAD | |
| | | Eliss Prietena cu traditie
Varsta : 47 Localizare : Calarasi
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:42 am | |
| rade ciao RAD vezi sa nu ti se aplece de atatea dulciuri ... rad | |
| | | speranta Super Prietena Vip
Varsta : 54
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:44 am | |
| eleno esti chiar rea ti am spsu eu. nasc ce n am. vb lui ralu gustam si gata ne trece. multam ralu,fete.poop. sa puneti si ceva diferit pt pasti da?poop | |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:46 am | |
| merci elena
ce idee i am dai ralucai un premiu dna admin????? | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:47 am | |
| PRAJITURA CU MERE UMPLUTA Blat-5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina 1 pachet de praf de copt. Umplutura-mere(cat iti incap in tava)margarina ptr uns tava,3-4 linguri de zahar,nuci,stafide,dulceata de gutiu,visine.... Se curata merele de coaja si se scoate cotorul.Se unge tava cu margarina,se presara zaharul si se adauga merele...in scobitura lor se pune nuci,stafide,dulceata si se da la cuptor pana se inmoaie merele.Intre timp se bate blatul si se poate pune in compozitie esenta,coaja rasa de lamaie. Cand merele sau inmuiat se adauga blatul si se da iar la cuptor.Cand este gata se rastoarna pe un platou si se lasa sa se raceasca dupa care se orneaza cu frisca.Este un deliciu. NEGRESA 4 oua,1/2 kg zahar,3 linguri cacao,1 pachet margarina,1 praf de copt,1 cana lapte dulce,2 cani faina,o ciocolata de 100g sau 4 cuburi de ciocolata de menaj. se pun pe foc laptele,zaharul,cacao si untul,se dau cateva clocote dupa care se da jos de pe foc.din aceasta compozitie de opresc 20 linguri separat iar restul sa da sa se raceasca.dupa ce s-a racit se pun pe rand cele 4 galbenusuri,praful de copt,faina si albusurile batute spuma.compozitia se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se baga la cuptor 15-20min.in cele 20 linguri de sirop oprite separat se topeste ciocolata de menaj si se toarna peste prajitura dupa ce o scoateti din cuptor.puteti razui ciocolataptr ornat,nuca de cocos,alune sau nuci.este f f buna.pofta mare si spor la lucru. merita sa incercati negreasa asta!!! TORT Blatul-8 oua,o cana zahar,o cana faina.se bat bine ouale cu zaharul iar la sf se adauga faina.se coace intr-o forma de tort pe care o ungi cu ulei si se mai pune si coala alba pe peretii formei si pe fund ca sa nu se lipeasca.se baga la cuptor si se coace cam 20 min. Crema-2 oua,1/2 cana zahar,250 g margarina,3 linguri lapte,3 linguri cacao.se pune pe foc intr-o oala cu peretii mai grosi laptele,zaharul si oualele si se amesteca continuu cu un tel sa nu se lipeasca.se lasa sa se dea cateva colocote si se da jos de pe foc.se agauga margarina taiat cubulete si cacao si se amesteca pana la omogenizare si se da putin la rece. Frisca-un pachet mijlociu de frisca hulala se bate bine. Siropul-un litru de apa si zahar dupa gust se pune la fiert,cand se raceste se adauga esenta de rom. Blatul se taie in 3 ,se insiropeaza pe rand ,se orneaza fiecare parte cu crema ,frisca sau puteti face un amestec din aceasta crema cu frisca si iese o grema ganaj ca la cofetarie.se poate pune in interiorul blaturilor ananas,nuci taiate marunt,banane.Dupa ce se asambleaza tortul de decoreaza cu frisca si bucati de portocala,kiwi,ananas. aceasta este reteta de tort pe care eu il pregatesc mereu la zile festive.este foarte bun. Crema de tort este super buna sa stiti!! TAVALITA(se face azi si se mananca a doua zi) Blatul-300g faina,200g zahar,2-3 linguri miere,1 ou,1 cana lapte,2 pachete praf de capt,30 g margarina.Se amesteca margarina cu zaharul,se adauga oul,mierea,praful de copt,laptele si treptat faina.Se obtine un aluat nu tocmai moale.se coace in tava unsa si tapetata cu faina.dupa ce se raceste se taie bucati patrate. Crema-se face dintr-un pachet margarina,250 g zahar,3 linguri cacao,1 pahar lapte,1 ceasca rom sau coniac.toate acestea se dau intr-un clocot si se adauga o lingura de faina.faina se amesteca cu cacao si putin lapte ca sa nu faca cocoloase.bucatile de prajitura se dau prin crema calda,se pun pe un platou si se dau la rece.Daca crema se ingroasa sau nu este suficienta se mai pune putin lapte.a doua zi se dau prin nuca de cocos. Nalangate(gogosi cu lingura) O jumatate de cubulet de drojdie sau un pliculet 2oua 500-600ml apa(ies mai bune cu apa,dar puteti pune si lapte dulce) zahar dupa gust,sau cat de dulci vreti sa le faceti...eu am pus vreo 6 linguri. faina. drojdia de freaca cu zaharul,se adauga ouale,apa si faina dar sa nu iasa compozitia tare...se ia cu lingura si se coace in ulei incins. Negresa de post o cana si jum zahar o cana si jum apa o cana ulei 3 cani faina 3 linguri cacao 1 lingurita de bicarbonat stins cu otet sau zeama de lamaie arome...coaja de portocala,esente amesteci bine toate ingredientele,apoi torni compozitia intr-o tava unsa cu elei si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. optional se poate adauga in compozitie si 3 linguri de gem este un deliciu si merita incercata!!! este foarte usor de facut si rapid!! | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA Vin Mar 18, 2011 6:48 am | |
| - Eliss a scris:
- Salam de biscuiti
Ingrediente: 500 gr. biscuiti populari 500 gr rahat 200 gr unt sau margarina unirea 200 gr zahar 3 linguri cacao 250 ml lapte 200 gr miez de nuca sau stafide(eu am pus si nuca si stafide), esente
Se rup biscuitii in bucatele mici.Rahatul se taie marunt. Se fierbe la foc mic laptele, zaharul si rahatul pana se topesc.Se ia siropul format de pe foc si se adauga biscuitii, nucile, cacaoa, esenta iar la sfarsit untul. Se face sul intr-l folie de ciolofan si se baga la frigider.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Dulciuri - ELENA | |
| |
| | | | Dulciuri - ELENA | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |
Cine este conectat? | În total sunt 4 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 4 Vizitatori Nici unul Recordul de utilizatori conectați a fost de 38, Vin Aug 26, 2016 1:45 pm |
www.beatricedesign.ro |
|
superbebeshop.ro | |
Hobbylibelula | |
CALENDARE PERSONALIZATE |
|
CADOURI SI PERLE |
|
ADY.BIJU |
|
E.L.F | |
E-kid.ro |
|
www.ceasuri-outlet.ro | |
Comenzi Siteuri Anglia |
|
|