|
| Dulciuri- RALUCA | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Dulciuri- RALUCA Vin Mar 18, 2011 6:45 am | |
| - Admin a scris:
- baclava
Ingrediente Mod de preparare 300g nuci 2 lingurite scortisoara 2 foietaj de 275g fiecare pentru sirop 400ml apa 250g zahar 300g miere 2 fiole esente de rom Mod de preparare: se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza dupa ce s-a rulat taiem produsu obtinut in bucati mici si le punem in tava de dam cu ou pe deasupra si le bagam la cuptor la la foc moderat 25 min dupa care pregatim siropul: punem apa la fiert cu zaharul si lasam sa dea in clocot ,dupa ce s-a topit zaharul se stinge focul si punem mierea si esenta de rom punem siropul peste bucatile de baglava asa fierbinte si o mai bagm la cuptor 5 min se serveste rece ,cu siropul peste ea care nu a fost absorbit de foi pofta buna!!!
- Admin a scris:
- Prajitura cu capsuni si nuca de cocos
Ingrediente Mod de preparare Un blat simplu poate deveni un delicios desert cu nuca de cocos, frisca, ciocolata si capsuni.
Pentru blat: 200g unt inmuiat 350 g zahar tos 400g faina 100g nuca de cocos 1 praf de copt 6 oua 6 linguri de lapte
Pentru umplutura:
200g ciocolata alba, 1 kg frisca nebatuta (cu 29-35% continut in grasimi) 100g ciocolata de menaj, neagra 500g capsuni
1. Preincalziti cuptorul. Ungeti si tapetati o tava rotunda, adanca cu diametrul de 23 cm. 2. Puneti toate ingredientele pentru blat intr-un castron incapator si amestecati aproximativ.2 min, pana se omogenizeaza .Rasturnati amestecul in tava pregatita si nivelati suprafata. Coaceti timp de 30-40 min sau pana cand prajitura se desprinde de pe margini. 3. Lasati sa se raceasca in tava.Taiati blatul racit in trei felii. 4. Pentru umplutura: puneti ciocolata alba intr-un castron deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic si lasati sa se topeasca. Raciti usor. Ciocolata neagra o dati pe razatoare. Bateti frisca pana se intareste usor, apoi turnati-o, amestecand, in ciocolata alba topita. Incorporati apoi ciocolata neagra data pe razatoare.
5. Intindeti crema impartita in trei, peste foile de blat
6. Taiati capsunile , pe lungime si aranjati-le in cercuri care se suprapun partial. Doua sau trei capsuni le taiati in jumatati si le asezati in centru prajiturii. 7. Se lasa la rece pana a doua zi.
Pofta mare!
Va prezint doua moduri de aranjare a capsunilor. - Admin a scris:
- Babà al rum
Babà este unul dintre cele mai renumite dulciuri napoletane si in acelasi timp prajitura mea preferata. Si cum astazi am cam stat in bucatarie nu puteam sa nu fac si ceva dulce asa ca am ales aceasta divina prajitura. Am facut numai patru pentru ca stiam ca daca fac mai multe nu ma pot abtine sa nu mananc si in timpul zilei. Asa ca avem micul dejun asigurat in acest weekend.
Ingrediente pentru 4 babà: 150 gr faina 2 oua intregi 1 galbenus 110 gr ulei 1 lingurita zahar 7 gr drojdie uscata Sirop: 300 gr apa 250 gr zahar rom cat doriti (se pune 1 paharel dar puteti pune mai mult sau mai putin)
Aluatul se face extrem de simplu. Mixam uleiul cu zaharul dupa care adaugam cele 2 oua pe rand si galbenusul. Mixam pana sunt inglobate bine si apoi adaugam treptat faina amestecata cu drojdia. Obtinem un aluat lipicios,
pe care il impartim in bilute egale (eu am gresit aici si nu le-am impartit egal). Va puteti unge mainile cu putin ulei ca sa va fie mai usor de manevrat aluatul.
Punem fiecare biluta in formele de babà tapetate cu unt si faina,
si le lasam sa creasca pana ajung aproape de margine,
le bagam in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 20-25 minute, pana se rumenesc la suprafata,
le scoatem din forme dupa ce s-au racorit putin,
si le lasam sa se raceasca complet.
Pentru sirop amestecam apa cu zaharul si lasam sa fiarba 15 minute dupa care stingem focul, adugam romul si lasam siropul sa se raceasca. NU trebuie sa fie rece complet ci usor caldut. Incercati sa puneti o picatura de sirop pe mana si daca il simtiti lejer mai cald decat mana voastra atunci e gata.
Bagam toate cele 4 babà in sirop si le intoarcem pe toate partile pana absorb aproape tot siropul,
Cam in 15 minute sunt gata insiropate.
Le taiem pe lungime, le umplem cu frisca, le lipim si le servim cu sirop de visine si visine sau cu fructe proaspete sau chiar simple. Sunt delicioase oricum.
POFTA BUNA!!!!!!!!!!!!!
http://www.gustos.ro - Admin a scris:
- WAFFE CU PERE CARAMELIZATE
INGREDIENTE
Aluat: 2 oua 100 g zahar 150 ml lapte 3 linguri unt 1 lingurita praf de copt faina cat sa obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite Pere caramelizate: 2 pere 100 g zahar brun 50 g unt 50 ml frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Aluat:ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga untul topit si laptele.Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.Se pune un polonic din compozitie in forma de Waffe si se coc aprox 5 min. Pere caramelizate:zaharul brun se pune intr-o cratita si se topeste,apoi se adauga untul si se amesteca energic;se adauga si frisca lichida si se mai tine 5 minute pe foc mic.Perele se curata de coaja si se taie cubulete;se amesteca cu,caramelul racit.
- Admin a scris:
- Reteta bunicii-Placinta cu dovleac si nuci
Ingrediente: un dovleac mediu 200 g unt 3 oua 200 g iaurt 100 g smantana 600 g faina 250 g zahar 1 lingura rasa bicarbonat de amoniu 200 g nuci zahar pudra Untul se freaca spuma cu zaharul. Galbenusele se pun unul cate unul in compozitie, amestecand continuu, dupa care se aduga iaurtul si smantana.Se adauga bicarbonatul de amoniu si faina in ploaie si se omogenizeaza foarte bine. La final se bat albusele spuma, si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecandu-se bine .Se curata dovleacul se rade si se amesteca cu putin zahar -apoi se caleste, se lasa putin la racit dupa care, intr-o tava in care s-a asezat o foaie de pergament, se intinde 2/3 din aluat, se pune compozitia de dovleac apoi se pun nucile coapte zdrobite, iar peste nuci se intinde restul aluatului.Se pune la cuptorul usor incalzit (de vreo 10 min), la foc mediu si se coace pentru aproximativ 40 minuteDupa ce este scoasa si lasata putin la racit, se pudreaza cu zahar pudra,si se portioneaza.POFTA BUNA ! | |
| | | cry2000 Super Prietena Vip
Varsta : 54
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Vin Mar 18, 2011 6:48 am | |
| mama ralu ce de retete ,dar acum sa le faci si poze | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Vin Mar 18, 2011 6:49 am | |
| - Admin a scris:
- o reteta super buna
6 oua 100 gr nuca de cocos, 6 linguri ulei, 1 cana zahar, vanilie, 1 lingurita amoniac stins in otet, 1 cana faina albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia galbenusurile se amesteca cu uleiulsi un praf de sare,dupa care le torni peste albus se pune amoniacul si faina peste ele ,apoi se baga la cuptor. SIROPUL 1 cana zahar 2 cani apa 3 linguri cacao le amesteci toate si le pui pe foc sa se topeasca zaharul. cand se scoate prajitura din cuptor se lasa sa se raceasca,apoi se toarna siropul,dupa care se taie si se da prin nuca de cocos. eu le tai in forma de romb ca sunt mai aspectuase
reteta de ciocolata care nu pare dificil de facut Timp de preparare: 40 min (complexitate medie)
Ingrediente: 150 gr. unt, 250 gr. lapte praf, 100 gr. cacao, 500 gr. zahar, 150 ml apa, unt pentru tava, vanilie, alune (facultativ).
Mod de preparare: Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacao, pana se formeaza o pasta omogena.
Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta.
Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune. | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Vin Mar 18, 2011 6:56 am | |
| Ingrediente
4 banane de dimensiuni medii, bine coapte, dar ferme, decojite si taiate pe lungime
2 linguri unt
1/4 ceasca zahar brun
1/2 - 1/3 kg inghetata de vanilie, moale
1 pana la 2 linguri rom
Mod de preparare: Intr-un vas larg, topeste untul, la foc mic. Adauga zaharul brun si amesteca pana cand acesta se topeste. Adauga bananele si lasa-le pe foc timp de 10 minute, pana se fragezesc, invartindu-le o singura data. Intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca inghetata de vanilie si romul. Asaza bananele pe un platou si stropeste-le cu sosul de zahar brun.
| |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Vin Mar 18, 2011 6:57 am | |
| Ingrediente Cacao 5 linguri Faina 200 grame Fructe Lamai Lapte 1/2 cana Margarina Unirea Original 250 grame Nuca 100 grame Oua 4 buc Praf de copt 1 pachet Zahar tos 500 grame
Mod de preparare 1. Zaharul cu margarina, doua linguri de cacao si laptele se pun pe foc mic. Din aceasta compozitie se opresc 15 linguri, restul de compozitie se raceste, apoi se adauga galbenusurile. Albusurile se bat spuma si se aduga impreuna cu faina, praful de copt dizolvat in suc de lamaie si nucile macinate. Se pune la copt. 2. Cele 15 linguri de compozitie pastrate se pun pe foc si se mai adauga 50 de grame de cacao, se lasa pana da in 2-3 clocote. 3. Peste blat se toarna glazura si se lasa la | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Vin Mar 18, 2011 6:58 am | |
| Piersecute
Ingrediente Cacao 30 grame Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 30 ml Faina 500 grame Gem 100 grame Lapte 50 ml Margarina Unirea pentru creme 100 grame Oua 3 buc Praf de copt 1 pachet Ulei 100 ml Zahar pudra 250 grame Zahar tos 100 grame
Mod de preparare 1. Se freaca ouale cu zaharul pudra pana devin spuma, se adauga treptat uleiul, amestecandu-se continuu. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu putin ulei si se fac bilute din aluat. Se dau la copt 15 min la foc mic, fara a deschide aragazul in primele 10 minute. 2. Se freaca bine margarina titnuta la temperatura camerei. Se scobeste fiecare jumatate de persica cu ajutorul unui cutit ascutit, sfaramiturile rezultate se macina si se incorporeaza in margarina frecata spuma cu cacao, rom, gemul de piersici si lapte pentru o crema tare dar care nu e sfaramicoasa. 3. Se umplu jumatatile de piersicuta cu aceasta crema, se lipesc doua cate doua si se dau prin esenta colorata(de fistic sau trandafir) si apoi prin zahar tos.
| |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Vin Mar 18, 2011 6:59 am | |
| Prajitura cu crema de lapte
Ingrediente
Crema de lapte
2 l lapte de vaca 800 gr zahar o lingurita rasa bicarbonat de sodiu un varf de cutit de sare
Blat 6 oua 250 gr zahar 125 ml lapte 300 gr faina un pachetel praf de copt un varf de cutit de sare esenta de vanilie
Sirop 350 ml lapte 250 ml frisca lichida
Preparare crema de lapte Laptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros sau un ceaunel. Cand acesta s-a incalzit bine se adauga zaharul, bicarbonatul si praful de sare. Se fierbe la foc mic amestecand constant in el. Este gata atunci cand a scazut cam la jumatate si are culoarea caramelului. Se lasa sa se raceasca, dupa care poate fi folosit. Se pastreaza foarte bine cam 10 zile intr-un borcan inchis ermetic, la frigider.
Blatul Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat. Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele. Se amesteca cu o paleta de jos in sus, astfel incat albusul sa nu se lase. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat.
Dupa ce blatul s-a racit foarte putin il intepam cu un bat de frigaruie pe toata suprafata si il insiropam cu amestecul de lapte si frisca rece (blatul ramane in tava in care l-am copt... dar nu uitati sa desprindeti de pe el hartia de copt). Se lasa la rece, dupa care se portioneaza dupa placul fiecaruia si se serveste impreuna cu crema de lapte. Blatul insiropat trebuie tinut in permanenta in frigider... astfel prajitura e mult mai buna. | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Vin Mar 18, 2011 7:00 am | |
| Prajitura cu cirese - Bublanina |
Autor: BUCATAR SUPEREVA februarie 2011 |
| Aceasta prajitura cehoslovaca, numita Bublanina, variaza in functie de sezon si de fructele care sunt disponibile. La textura se aseamana cu un coffeecake probabil, care este uneori servit ca mic dejun. De obicei fructele utilizate sunt cirese, visine, prune, nectarine, caise, capsuni si afine.
|
|
Ingrediente:
- 1/2 ceasca unt, moale
- 1/2 ceasca de zahar
- 3 oua separate, la temperatura camerei
- 1 lingura lichior de migdale Amaretto sau altceva (optional)
- 1/2 lingurita de sare
- putina crema de tartar (un sfert de lingurita) - optional
- 1 ceasca faina
- 4 cesti sau 500g cirese spalate fara samburi
- zahar pudra
Mod de preparare: 1. Incalziti cuptorul la 175 grade C si ungeti cu unt o tava patrata de aproximativ 23cm/23cm (sau o alta dimensiune - dar nu mult mai mica). Într-un castron mediu, bateti bine untul, zaharul si galbenusurile, pana se transforma intr-o compozitie pufoasa. Apoi adaugati lichiorul si sarea. 2. Intr-un alt castron, bateti albusurile cu varful de crema de tartar pana se face spuma. Apoi alternativ, amestecati albusurile spuma si faina în compozitia de unt. 3. Turnati aluatul rezultat in tava pregatita si asezati uniform ciresele. Se lasa la cuptor aproximativ 30-40 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii va iesi curata. Dupa racire prajitura se taie în 6 bucati egale. Se serveste pudrata cu zahar. Va dorim Pofta Buna! http://www.supereva.ro |
| |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| | | | speranta Super Prietena Vip
Varsta : 54
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Vin Mar 18, 2011 7:20 am | |
| super ralu bv. dar nu stiu dece a iesit asa intunecata poza. cred ca unde i neagra ia. saru mana poop sa fi iubita si acum la treaba de iesit a iesit super de super zau fimea nu ma crezut ca am facut o eu | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Sam Sept 22, 2012 7:27 am | |
| :ihihihihi: :ihihihihi: :ihihihihi: :ihihihihi: acum am vazut ce tia iesit speranta :mortala: | |
| | | speranta Super Prietena Vip
Varsta : 54
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA Sam Sept 22, 2012 6:38 pm | |
| ahahahah nimic nu se vede))))))))am si uitat de ea | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Dulciuri- RALUCA | |
| |
| | | | Dulciuri- RALUCA | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |
Cine este conectat? | În total sunt 5 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 5 Vizitatori Nici unul Recordul de utilizatori conectați a fost de 38, Vin Aug 26, 2016 1:45 pm |
www.beatricedesign.ro |
|
superbebeshop.ro | |
Hobbylibelula | |
CALENDARE PERSONALIZATE |
|
CADOURI SI PERLE |
|
ADY.BIJU |
|
E.L.F | |
E-kid.ro |
|
www.ceasuri-outlet.ro | |
Comenzi Siteuri Anglia |
|
|