|
| La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mier Dec 29, 2010 6:57 am | |
| Eu, daca as fi intr-o astfel de situatie, sa am un copil adoptat si trebuie sa ii zic adevarul, eu i-as zice la varsta de +5, ma gandesc ca atunci unii copiii gandesc altfel, si poate ar intelege. Daca nu, cand va creste putin mai mare(7, 8, 9 ani), atunci ar fi momentul potrivit pentru ca la varsta aceea gandirea copilului e mult mai elaborata. Stiu unele cazuri cand parintii adoptivi iau spus adevarul respectivului copil la 20 de ani. Cu asta nici eu nu sunt de acord, e prea tarziu. Un copil de 12 ani stie ce gandeste, si de 10, asa ca atunci ar fi momentul. | |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mier Dec 29, 2010 7:17 am | |
| si daca ii spui si nu te crede? | |
| | | claudia1 Prietena Vip
Varsta : 55
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mier Dec 29, 2010 7:38 am | |
| eu am o sora care are un copil adoptat acum are 14 ani si a aflat asta vara de la niste copii ca este adoptat ,a fost un soc ptr el | |
| | | ari05 Super Prietena Vip
Varsta : 43 Localizare : Oradea
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mier Dec 29, 2010 8:02 am | |
| e greu cu asta..... nasa nasei mele are baietel, adoptat... si acum are cam 12 ani ... acum vreo 2 ani a auzit la scoala discutii cum ca el ar fi adoptat... si va dati seama soc... de0aia cel mai bine e sa il pregatesti dinainte sa mearga la scoala... sau ma rog... undeva pe la 7=8 ani ... cred eu...
oricum trebuie explicat si spus in asa fel mincat copilu lsa nu simta ca a fost doar "luat" ...eu i-as explica ceva de genul ca a stat in burtik la alta tanti., ca l-a nascut alta .. dar ca mama lui sunt tot eu, ca eu l-am ingrijit , eu l-am ingrijit, etc ...
| |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mier Dec 29, 2010 8:15 am | |
| | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Vin Feb 25, 2011 10:57 am | |
| offf ,la asa situatie [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] | |
| | | mamica2 Prietena Vip
Varsta : 58
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Lun Feb 28, 2011 10:19 pm | |
| eu i-as spune tot pe la 7-8 ani, fiindca nu vreau sa vina plangand acasa ca e adoptat si de ce nu i-am spus | |
| | | lica.irina Prietena de Elita
Varsta : 47
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mar Mar 01, 2011 2:18 am | |
| cred ca de micut l-as obisnui cu gandul ca eu sunt mama care il creste, care il ajuta in viata. si cand te gandesti ca eu chiar vroiam sa infiez un copilas crezand ca eu nu voi putea face unul... | |
| | | jolinutza Prietena de Elita
Varsta : 37 Localizare : RESITA
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mar Mar 01, 2011 3:16 am | |
| si eu am pe cineva in familie adoptat de bebe! Are aproape 18 ani acuma,dar nu stie nici in zi de azi ca e adoptat! Dar si daca va afla cred ca va fi un adevarat soc,sper sa nu afle niciodata! | |
| | | mamica2 Prietena Vip
Varsta : 58
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mar Mar 01, 2011 10:06 pm | |
| Jolinutza, daca din familie nu stiu decat parintii si eventual rudele apropiate e bine,, dar sunt persoane care pot divulga aceste secrete si sa vezi unde se ajunge... | |
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mier Mar 02, 2011 12:20 am | |
| nu are cum sa traiasca toata viata fara sa afle. nu cred... | |
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mier Mar 02, 2011 12:22 am | |
| sunt constinta fetelor,si mama lui este constienta....dar...speram...nu stiu,eu iam zs ca a gresit ca nu ia spus,si stie si ea.insa acum a trecut cam mult si nu stiu ce reactie va avea! | |
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Mier Mar 02, 2011 4:49 am | |
| asa este. adolescentii reactioneaza cam rau la asemenea vesti. daca tot nu i-a spus pana acum cred ca ar fi mai bine sa mai astepte o perioada pana se mai maturizeaza un pic. | |
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? Vin Mar 04, 2011 2:18 am | |
| nu cred ca i se va spune vreodata,doar daca prin absurd va afla de undeva...ca doar stiti cum sunt oamenii rai...si poate va afla,atunci probabil i se va explica in vreun fel...nu stiu dar sper sa nu se afle niciodata! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? | |
| |
| | | | La ce varsta trebuie sa-i spui copilului ca este adoptat? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |