Ingrediente:
- 1.5 kg tacam de pui cu aripi
- o legatura de patrunjel
- 2 morcovi mari
- o jumatate de telina
- o radacina de pastarnac
- 2 radacini de patrunjel
- 250 ml smantana
- 3 oua
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare si sare cu radacini (este o sare amestecata cu telina, patrunjel etc si o gasiti la magazinele cu produse bio)
Mai intai si mai intai, dam pe razatoare morcovii. Aici bineinteles ca a intrat in actiune robotul de bucatarie Kitchen Aid, pe care il pun zilnic la treaba!
Apoi am spalat bine carnea de pui si am taiat-o bucati mari. Aripile le-am taiat in jumatati
Am pus legumele si carnea intr-o oala de 5 litri si am completat cu apa pana sus. Telina, radacina de patrunjel si pastarnacul le-am lasat intregi si le-am scos cand au fiert, insa daca doriti, le puteti da si pe ele pe razatoare si le lasati in supa. Am sarat bine si am pus totul la fiert.
Cand legumele si carnea au fiert, am separate albusurile de galbenusuri si am amestecam galbenusurile cu smantana.
Am tras oala de pe foc si am luat zeama din oala, am pus-o peste galbenusuri, din aproape in aproape.
Apoi am turnat totul in oala de ciorba.
Am pus din nou oala pe foc si am lasat-o sa dea in clocot, apoi am pus albusurile, incet, incet.
Am lasat ciorba sa mai dea un clocot si am pus sucul de lamaie.
La ultimul clocot am adaugat patrunjelul taiat marunt. Am potrivit de sare si gata ciorba!
Nici nu am asteptat sa se raceasca bine si am dat gata un bol. La poze, va spun sincer, a trebuit sa suflu in ciorba in timp ce faceam pozele, atat era de aburinda! Ne place foarte mult si sper sa va placa si voua la fel de mult dupa ce o incercati. Mi-e dor de mama si ciorba asta a potolit ea foamea, dar nu si dorul de mama Lucia...
http://gospodini.blogspot.com