|
| Ciorbă de burtă | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Ciorbă de burtă Joi Mar 24, 2011 1:32 am | |
| http://gospodini.blogspot.comAvem nevoie de: - 1 kg 1/2 de burta prefiarta (eu cumpar de la Metro prefiarta si taiata fidelute) - 1 kg de carne de vita (sau ciolane de vita...insa cum aveam carnea in frigider am folosit-o asa) - zarzavat pt supa: 1-2 morcovi, telina, 1 pastarnac, 1-2 radacina de patrunjel - piper boabe (verde si negru) - 1-2 ardei iuti (in functie de cat de iute va place; se pot folosi si proaspeti si murati, eu va ofer o reteta de ardei iuti murati) - un borcan de gogosari in otet (sau puteti face gogosari murati dupa reteta mea) - 1 capatana mare de usturoi - 1/2 galetusa de smantana - 5-6 galbenuse de ou - 2 linguri de faina Buuunnn! In prima faza facem asa: punem la fiert, in cca 5-6 l de apa, carnea de vita, zarzavaturile, ambele taiate bucatele, ca sa fiarba mai usor si piperul. Se lasa la fiert pana cand e gata vita.. adica vreo 4 ore, in cazul meu. Apoi se strecoara zarzavaturile si carnea de vita, iar apa in care au fiert se toarna intr-o oala de 5 l. Daca aveti cucta (oala sub presiune) cu atat mai bine. A mea fiind dezafectata, am pus la fiert in oala normala, si deci am pus mai multa apa, pt ca vita fierbe greu si astfel apa scade foarte mult. Separat, spalam bine burta, in mai multe randuri, in apa cu otet, pana ii scoatem mirosul. Se freaca burta cu sare grunjoasa si se taie marunt bucatile care intamplator au ramas mari. Apoi punem burta la fiert, in apa de pe vita si zarzavat. Burta prefiarta nu se lasa mult la fiert, cca 30 de min, pt ca altfel se farmiteaza. Inacrim supa cu toata cantitatea de otet de pe gogosari. apoi taiem fidelute ardeiul iute si cativa gogosari pt aspect. In ultimul clocot punem si usturoiul pisat. Separat, se prepara maiaua din smantana, faina si galbenusurile de ou si se adauga in fir subtire la ciorba. Se potriveste cu sare si ... ....se mananca pe nerasuflate! | |
| | | ramona81 Prietena de Elita
Varsta : 43
| Subiect: Re: Ciorbă de burtă Sam Apr 30, 2011 6:31 pm | |
| mama,mama ce pofta mi-ai facut ralu! | |
| | | mamica2 Prietena Vip
Varsta : 58
| Subiect: Re: Ciorbă de burtă Sam Apr 30, 2011 8:05 pm | |
| mi-e nu-mi place ciorba de burta, dar poate o sa incerc sa fac si e buna | |
| | | nicoletadina Super Prietena Vip
Varsta : 53 Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Ciorbă de burtă Mier Mai 11, 2011 5:03 am | |
| ralu ai facut????
chiar vreau sa fac si eu dar n am oase de vaca si nici carne nu bag in ciorba decat burta | |
| | | Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Re: Ciorbă de burtă Mar Iun 07, 2011 12:41 am | |
| NICO GASESTI LA MACELARIE ... | |
| | | bimbilica Prietenaactiva
Varsta : 46
| Subiect: Re: Ciorbă de burtă Vin Iun 17, 2011 3:10 am | |
| eeii,acum ma faceti sa iau oase si burta si sa fac sauna in bucatarie?.Si eu fac o ciorba de burta..jos clopu' mancam pana ne dam cu rotile in sus,ca gandacii
| |
| | | cry2000 Super Prietena Vip
Varsta : 54
| Subiect: Re: Ciorbă de burtă Vin Iun 17, 2011 3:24 am | |
| treci la Off Topic , ca tare esti haioasa. | |
| | | geani Prietena de Elita
Varsta : 38
| Subiect: Re: Ciorbă de burtă Joi Noi 10, 2011 9:57 pm | |
| eu inainte nu mancam ciorba de burta acum am inceput sa mananc dar nu prea ma omor cu ramele alea am facut cred ca de doua ori si a iasit buna zic eu ca au mancat totii rade si cand ne este pofta noi cumparam dinaia gata facuta numai ca mai adaugam noi smantana si ou | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ciorbă de burtă | |
| |
| | | | Ciorbă de burtă | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |