|
| Ciorbă de fasole boabe | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Ciorbă de fasole boabe Joi Mar 24, 2011 1:34 am | |
| Ingrediente: - 1kg de fasole boabe - o telina mica, cu tot cu frunze - 2 morcovi - o cana de bulion - 2-3 linguri de faina - 100 ml de ulei - tarhon - sare Daca fasolea e din anul acesta, nu o fierb in mai multe ape, ci o las in apa peste noapte si apoi doar schimb apa si o pun la fiert. Daca fasolea e mai veche, pe langa faptul ca o inmoi peste noapte, o fierb in 2-3 ape. Acum am avut fasole proaspata, asa ca am pus-o direct la fiert impreuna cu morcovii taiati rondele si telina taiata in doua. Fasolea proaspata fierbe destul de repede, a mea a fiert in aproximativ o ora. In cazul in care faceti fasole cu ciolan, ciolanul se pune la fiert in acelasi timp cu fasolea si zarzavatul. Separat, preparam rantasul: incingem uleiul, amestecam bine cu faina avand grija sa nu se facem cocoloase si rumenim putin faina. Apoi stingem cu bulion si tinem rantasul pe foc, amestecand in continuu pana cand capata consistenta. Turnam rantasul peste fasole, potrivim de sare, punem tarhonul si mai lasam sa dea cateva clocote. Cam asta e reteta pentru ciorba de fasole boabe, asa cum se gateste in zona noastra, si ciorba nu era completa daca nu ziceam ca se mananca cu ceapa rosie, ceapa de apa, din cea care pisca mai putin. Eu tai ceapa pestisori, o pun intr-un prosop curat, o presar cu sare si o strang bine in pumni. E absolut delicioasa! Pofta buna! http://gospodini.blogspot.com | |
| | | | Ciorbă de fasole boabe | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |