|
| Lușcoș (ciorbă de varză) | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Ralu Administrator
Varsta : 48 Localizare : Piatra-Neamt ,RO
| Subiect: Lușcoș (ciorbă de varză) Joi Mar 24, 2011 1:42 am | |
| http://gospodini.blogspot.comIngrediente: - o varza mica - o ceapa alba - un morcov - 300 gr sunculita taraneasca afumata - o cana de bulion - 3 linguri de faina - o lingurita de boia - 4-5 linguri de ulei - o legatura de marar verde - cateva crengute de cimbru (verde sau uscat) - 3-4 litri de apa In oala in care urmeaza sa facem ciorba, incingem uleiul. Calim in el afumatura si ceapa tocata marunt. Cand s-au rumenit, adaugam boiaua, amestecam, apoi punem apa, varza tocata fidelute, morcovul taiat fasii subtiri. Saram dupa gust. Le lasam sa fiarba la foc potrivit pana varza este moale, apoi facem ingrosala, din faina si apa, pana avem o compozitie subtire, cam ca si cea pentru clatite. Turnam ingrosala in ciorba, o lasam sa dea un clocot, apoi acrim ciorba cu bulion. La final, la ultimele clocote, adaugam mararul si cimbrul tocate marunt. Mie asa imi place luscosul, simplu, eventual cu un strop de smantana, dar numai daca e musai. De mica era una dintre ciorbele mele preferate si raman pana in ziua de azi la ideea ca am mancat cel mai bun luscos din viata mea... la gradinita! Dar cum eu iubeam mai mult decat orice vinetele pe care ni le serveau la gradi, cele care aveau atata maioneza incat erau albe ca spuma laptelui... parerea mea nu e de luat in considerare in cazul asta, ca s-ar putea sa nu imi aduce aminte chiar cea mai buna varianta de luscos :) Dar sa ma credeti pe cuvant ca luscos cum face Buni Sia, mai rar! Si de-al ei chiar am mancat de curand, deci memoriile mi-s foarte recente! | |
| | | | Lușcoș (ciorbă de varză) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| Ultimele subiecte | » Ce culori se poarta in 2014 !Mier Mai 21, 2014 11:19 pm Scris de dananews » Idei de decorare a livingului pentru 2014Lun Mai 19, 2014 10:30 pm Scris de Ralu» Sfaturi pentru cel mai bun cozonacDum Mai 18, 2014 9:25 pm Scris de dananews » O intrebare,va rog sa raspunde-ti sincer ....de ce ati ales acest forum?Vin Mai 16, 2014 11:42 pm Scris de Ralu» Off topic 25Vin Mai 16, 2014 11:16 pm Scris de Ralu» mica descriereSam Feb 08, 2014 6:06 am Scris de carmen» CE ESTE PARUL ?Joi Ian 23, 2014 9:19 am Scris de Ralu» Galuste pufoase cu sfaturi de la bunicaDum Ian 19, 2014 3:37 am Scris de Ralu» Trend-ul alb-negru Dum Ian 19, 2014 3:09 am Scris de Ralu» MESAJE si DECLARATII DE DRAGOSTE de Valentine’s DayDum Ian 19, 2014 2:52 am Scris de Ralu» Costume de inchiriat copiiMar Noi 19, 2013 6:39 pm Scris de nania » Marsupiu Snugli - gen Manduca/ luna/bobaVin Aug 02, 2013 8:53 pm Scris de adelaeu » Idei statusuri de mess, skype....Sam Iun 29, 2013 6:06 am Scris de Ralu» Duminica Mare: Traditii si obiceiuri de RusaliiSam Iun 22, 2013 6:52 pm Scris de Ralu» Emoticoane pentru forum!Sam Mai 11, 2013 2:47 am Scris de Ralu |